E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Ai așteptat cu sufletul la gură să ții în mâini cel mai nou model de smartphone și nimic nu se compară cu entuziasmul explorării fiecărei funcții și aplicații. Iar cum cel mai probabil o să vrei să îl ții cât mai mult timp, trebuie să știi cum să îl protejezi încă de când l-ai scos din cutie.

Odată ce ai deschis telefonul, știm că următorul lucru pe care o să îl faci e să verifici ce funcții are, cât de tare e camera, dar și că o să umpli telefonul cu toate aplicațiile știute și neștiute. La capitolul ăsta ești liber să îți personalizezi telefonul după bunul plac și nu despre asta o sa vorbim în cele ce urmează.

În schimb, o să îți vorbim despre tot ce trebuie să faci ca să îți protejezi telefonul și să te asiguri că rămâne în cea mai bună stare de funcționare timp îndelungat sau atât de mult cât poate să te țină un telefon nou.

Împărtășim cu tine ce nu am făcut noi la timp, dar tu poți să faci ca să îți protejezi noul telefonul. Iată, așadar, cum trebuie să te porți cu un telefon nou-nouț:

Apără ecranul de zgârieturi…

…lovituri, praf și orice alte astfel de probleme. Atunci când ai un telefon nou, primul lucru pe care ar trebui să îl faci e să iei și o folie de sticlă securizată. E practic cea mai bună și simplă metodă ca să eviți deteriorarea ecranului.

Am putea spune că riscurile ca telefonul tău nou să pățească ceva sunt direct proporționale cu cât de mult îl folosești. Dar totuși, nu ar trebui să aștepți un semn divin ca să iei atitudine, cum ar fi să îți dea cineva peste mână când aștepți autobuzul în stație, să scapi telefonul pe asfalt și să se spargă ecranul. Nu atunci când abia ți-ai luat telefon.

Caută apoi și o husă potrivită

Dacă vrei ca telefonul tău să arate și peste șase luni, un an sau sau cât de mult timp îl vei folosi la fel ca în ziua în care l-ai scos din cutie, ar trebui să investești și într-o husă sau un capac care să protejeze carcasa telefonului.

Dacă te știi mai neîndemânatic, caută huse care să ofere mai multă protecție. De exemplu, husele de tip flip cover sau tip carte au un capac suplimentar care protejează ecranul, în timp ce alte tipuri de huse robuste îmbracă și o parte din marginea ecranului, nu doar partea laterală.

Nu lăsa telefonul la încărcat

Probabil că ai auzit deja miturile legate de faptul că ar trebui să ții un telefon nou la încărcat pentru cel puțin 8 sau 12 ore dacă vrei să te țină bateria, însă e timpul să te pui la curent cu datele corecte. Asta era adevărat pentru vechile tipuri de baterii care aveau nevoie de un anumit ciclu de încărcare, însă modelele noi sunt mult mai performante.

În schimb, noile baterii Litiu-ion sau Litiu-polimer funcționează chiar mai bine dacă nu sunt încărcate complet. Lucru pe care trebuie să îl ții minte și atunci când te gândești să lași telefonul la încărcat peste noapte. Odată ce bateria s-a încărcat complet și telefonul este în continuare în priză, bateria se va uza mult mai repede.

Dezactivează tot ce nu plănuiești să folosești

Orice telefon vine cu o mulțime de aplicații preinstalate direct de la producător de care poate că nu ai nevoie sau pe care care nu le vei folosi vreodată. Indiferent de sistemul de operare, Android sau iOS, ai posibilitatea să dezactivezi – nu să dezinstalezi – aceste aplicații de bloatware, care ocupă spațiu în memoria telefonului și care pot să scadă viteza de funcționare a telefonului.

Dezactivarea o poți face din Setări → Apps, însă verifică foarte atent fiecare aplicație în parte ca nu cumva să îngreunezi funcționarea telefonului. Eventual, s-ar putea să se afișeze pe ecran și o notificare care să te anunțe că e posibil să apară o problemă dacă renunți la o anumită aplicație.

Odată ce ai pus la punct toate aceste lucruri, poți să îți faci de cap cu noul tău telefon, să descarci aplicații, jocuri, să personalizezi tema sau să schimbi wallpaper-ul. Atât timp cât îți protejezi telefonul încă din prima zi, poți să valorifici din plin toate funcțiile sale timp îndelungat.

Citește și alte articole pe această temă:

Sursa foto principală: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda