Petrecerile cu prietenii sunt prilejuri numai bune pentru amintiri de neuitat. Fie că vorbim de un party în aer liber sau de unul organizat în garsoniera colegului de facultate, muzica bună este elementul nelipsit ce asigură atmosfera incendiară. Împreună cu MOBIUP, îți vom arăta pe parcursul a câtorva episoade cum să alegi cea mai bună boxă portabilă, pentru a te asigura că tu și prietenii tăi aveți parte de cea mai tare experiență și de cel mai bun sound.

Boxele portabile sunt cea mai bună alegere dacă vrei să poți asculta muzica preferată oriunde și oricând, dar la o calitate a sunetului mult mai bună decât cea pe care ți-o asigură un telefon mobil.

Muzica ne ajută să ne relaxăm și deseori preferăm chiar și să lucrăm cu muzică pe fundal. Desigur, cel mai simplu este să punem melodia preferată la telefonul mobil sau la laptop, dar sunetul obținut în asemenea condiții nu este prea bun.

De ce să alegi o boxă portabilă
Aspecte de care să ții cont înainte de-a cumpăra o boxă portabilă
Care sunt cele mai apreciate boxe portabile

Boxele clasice oferă o calitate bună a sunetului, dar sunt mari și grele, au nevoie de fire pentru conectare și nu le putem lua cu noi oriunde vrem. În acest caz, soluția este alegerea unor boxe portabile, la fel de performante ca și cele convenționale, dar care oferă în plus multe alte avantaje.

De ce să alegi o boxă portabilă

Combinând calitatea deosebită a sunetului cu mobilitatea, boxele portabile sunt printre cele mai populare gadgeturi de ultimă generație. O boxă portabilă se conectează rapid la orice dispozitiv mobil (telefon, tabletă, laptop), fără să fie nevoie de cabluri, fiind utilizat în schimb un sistem wireless: Wi-Fi, Bluetooth sau NFC (Near Field Communication), după cum explică specialiștii de la Planet WiFi.

Dintre acestea, cea mai bună este conexiunea prin Bluetooth, astfel încât poți lua cu tine boxa la piscină, la plajă, când mergi la un grătar cu prietenii sau la un picnic cu familia. Acest tip de conexiune este sigur și rapid și oferă o calitate foarte bună a sunetului.

Cele mai multe boxe portabile sunt compatibile cu telefoanele cu Android sau iOS, dar și cu laptopuri sau tablete care au Bluetooth. Desigur, atunci când alegi ce model de boxă portabilă să cumperi, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, nu doar de preț sau de numele producătorului.

boxa acasa

Aspecte de care să ții cont înainte de-a cumpăra o boxă portabilă

Chiar dacă ai văzut o promoție care pare foarte bună la un set de boxe portabile, mai bine aștepți puțin și analizezi cu atenție toate detaliile înainte să cumperi. Cei de la Digital Trends au câteva sfaturi importante în acest sens. Astfel, trebuie să ții cont de următoarele aspecte atunci când vrei să-ți cumperi un gadget de acest fel:

  • Portabilitatea:  neavând nevoie de cabluri sau de priză, aceste boxe pot fi luate oriunde, chiar și în afara locuinței. Poți alege un model mai mic, cu design compact, ușor de cărat în bagaje. Boxele portabile pot fi încărcate printr-o baterie externă, ușor de transportat, iar unele modele se pot încărca chiar și mai simplu, prin energie solară.
  • Durabilitatea: dacă vrei să folosești boxele portabile în aer liber, ar fi bine să alegi un model mai rezistent. Există boxe rezistente la praf și la apă, iar dacă vrei o boxă care să reziste inclusiv la lovituri și șocuri trebuie să alegi una cu carcasă din aluminiu, nu din plastic. Costă mai mult și este mai grea, dar nu se va strica după ce o scapi o dată din mână.
  • Calitatea sunetului: evident, acest aspect este poate cel mai important, având în vedere că vorbim de o boxă care trebuie să redea cât mai bine muzica noastră preferată. Sunetul trebuie să fie curat, clar, iar bassul să nu fie distorsionat. Un bun indiciu al calității sunetului este puterea boxei, care se măsoară în Watts. O boxă portabilă ar trebuie să aibă între 15 și 20 W, ca să poată asigura un sunet de calitate de aproximativ 80 dB (decibeli), suficient pentru a asculta muzică în aer liber. De asemenea, ar fi bine să cumperi un sistem de sunet 2.1, adică două boxe portabile și un subwoofer pentru bass.

  • Conectivitatea: boxa portabilă se poate conecta la laptop sau la telefonul mobil prin Bluetooth, Wi-Fi sau NFC. Dacă ai un telefon sau laptop mai vechi, care nu are Bluetooth, îl poți conecta la boxă cu ajutorul unui cablu, prin mufa auxiliară de 3.5 mm.
  • Raza de acțiune: cele mai multe boxe funcționează la o distanță de 1 – 10 metri de dispozitivul cu care sunt conectate. Desigur, raza de acțiune depinde de sistemul de conectare folosit. Astfel, cea mai mică rază de acțiune este prin conexiunea NFC (cele două gadgeturi trebuie să se atingă), în timp ce conexiunea prin Wi-Fi sau Bluetooth permit o distanță mai mare între cele două aparate. Astfel, există și boxe portabile cu o rază de acțiune de peste 20 de metri.
  • Prețul: un alt aspect foarte important este prețul unei boxe, dar un produs mai scump nu este neapărat și mai bun. Poți găsi boxe portabile care să coste de la 20 de euro până la peste 200 de euro, însă înainte de-a alege, analizează cu atenție toate specificațiile produsului și recenziile scrise de cei care l-au cumpărat.

Care sunt cele mai apreciate boxe portabile

În goana după moxa Bluetooth care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale, primul punct de la care trebuie să pleci este bugetul disponibil. El va dicta puterea difuzorului sau claritatea sunetului.

Cele mai bune 5 boxe budget friendly

În ciuda aparențelor, există și variante tentante, cu prețuri prietenoase. Dacă vrei un gadget performant, dar al cărui design minimalist să se potrivească într-o mulțime de situații, nu este nevoie să cheltuiești o sumă prea mare. 

Boxa portabila Bluetooth Xiaomi Mi Compact 2 – Alb: cu o structură din metal și cu o autonomie de patru ore a bateriei, această boxă se potrivește de minune ieșirilor în natură, fără nicio grijă. Modelul se reîncarcă rapid și îți oferă un bas puternic și uimitor. ( Pret : 49 RON )

Boxa portabila AKAI ABTS-11B, 10W, Bluetooth, Radio, Negru: puterea de 10W este doar primul plus pe care ți-l aduce acest model. Cu o mufă USB și cu un jack de 3,5 mm, ABTS-11B îți oferă conectare fără limite, iar dispozitivul radio FM și bateria de 1.500 mAh îți garantează petreceri până la orele dimineții. ( Pret : 99,99 RON )

Boxa portabila SONY SRSXB01L, Rezistentă la stropire, Extra Bass, Bluetooth, Hands Free, Autonomie 6 ore, Albastru: designul acestei boxe te face să o remarci din prima, iar sunetul cristalin și basul profund par incredibile pentru dimensiunile ei compacte. Standardul IPX5 îți garantează protecție în fața stropilor de apă. (Pret : 99,99 RON)

Boxa Portabila Bluetooth Xiaomi Mi Pocket 2 – Alb: dacă îți dorești o boxă bluetooth pe care să o folosești și pentru apeluri, ai găsit modelul potrivit. Microfonul încorporat și butonul multifuncțional te ajută să jonglezi între funcțiile boxei cu o putere de 5W. (Pret : 109 RON)

Boxa portabilă MYRIA MY9062, Radio FM, Negru: cu 2 X 3W putere, acest model îți permite să redai muzica preferată de pe un card micro SD sau de la radio, iar funcția handsfree te scapă de nevoia de a ține telefonul mobil la ureche. (Pret : 99,99 RON )

Cele mai bune 5 boxe portabile profi 

Dacă sunetul de înaltă fidelitate este prioritatea ta, vei găsi mai jos o selecție cuprinzătoare de modele. Puternice, fiabile și pregătite pentru petreceri prelungite, boxele de mai jos îți oferă senzația de performanță deplină, tipică vârfului de gamă. 

Boxa Portabila Jbl Pulse 4 Ipx7 – Alb: această boxă va deveni rapid centrul atenției, la orice petrecere, fie ea indoor sau outdoor. Spectacolul de lumini ține pasul cu muzica, iar funcția Party Boost te ajută să conectezi două boxe. Cu o autonomie de 12 ore și cu o putere de 20W, Pulse 4 este rezistentă la stropii de apă. (Pret : 1099 RON)

Boxa Bluetooth Bose SoundLink Revolve, Negru: sunet amplu și profund, proiectat în orice direcție? Cu acoperirea ei 360º, această boxă oferă un sunet natural, datorită difuzorului performant și deflectorului acustic omnidirecțional. Modelul este compatibil cu Siri și Google Now™, iar standardul IPX4 garantează protecția la stropire. (Pret : 899 RON)

Boxa Portabila Beats Pills Plus – Rosie: designul sofisticat al modelului este primul semn că ai ales corect, iar specificațiile te conving: 12 ore de autonomie și încărcare în doar trei ore, cu ajutorul conexiunii Lightning to USB-A. (Pret : 799 RON) 

Boxa Portabila Jbl Boombox – Neagra: cum ar fi ca petrecerea ta să dureze 24 de ore? Aceasta este autonomia boxei Jbl Boombox. O poți lua cu tine la piscină fără griji, datorită protecției IPX7, unde sunetul puternic și basul monstruos vor face vâlvă. (Pret : 2199 RON)

Boxa portabilă Akai ABTS-DK15 cu BT, lumini disco, funcție înregistrare, microfon: boxa tip troller este un veritabil maestru de ceremonii. Cu două difuzoare, cu radio FM, microfon, telecomandă și lumini LED, Akai ABTS-DK15 are o putere de 50W și un acumulator de 5.000 mAh. (Pret : 749 RON)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda