E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

De cele mai multe ori, alegi telefonul în urma unei selecții riguroase care include specificațiile tehnice, designul, performanța și bugetul de care dispui. Nu același lucru se poate spune despre husele telefoanelor. De obicei alegi în grabă, în funcție de design și nu neapărat influențat de modul în care folosești telefonul și de caracteristicile tehnice. În acest articol îți prezentăm principalele tipuri de huse, ca să știi când ai găsit-o pe cea care îți oferă un grad ridicat de protecție.

Husa carcasă

E cea mai populară, pentru că ferește telefonul de posibile zgârieturi. Dacă ești grijuliu cu device-urile, le manevrezi cu atenție și îți dorești o husă suplă, cu un nivel de protecție ridicat, cea de tip carcasă este o alegere potrivită.

E fabricată de obicei din plastic sau silicon rezistent și se atașează direct pe spatele telefonului. Pentru că nu oferă protecție pentru ecran, îți recomandăm achiziționarea unei folii de sticlă pentru a preveni spargerea lui în urma impactului cu suprafețele dure.

Husa flip cover

Această husă îmbracă telefonul complet, oferă ceva mai multă protecție față de alte modele și are un grad ridicat de amortizare în cazul în care îl scapi. Dacă ești mereu în mișcare, folosești telefonul des și ți se întâmplă uneori să îți cadă pe jos, aceasta este husa potrivită pentru tine. Flip cover-ul are o parte detașabilă în dreptul ecranului pentru a putea tasta și răspunde.

Deși este cea mai bună alegere când ne raportăm la gradul de protecție, acest model de husă nu are un design atrăgător, fiind mai groasă și mai greu de manevrat. În funcție de model, unele accesorii au porțiuni decupate în husă care îți permit să verifici notificările de pe ecranul telefonului.

Husa banderolă

Dacă faci sport și folosești telefonul pentru că îți place să asculți un anumit playlist sau audiobook, atunci husa de tip banderolă este cea care ți se potrivește.

Acest tip de husă este special realizată pentru a te putea antrena în timp ce ai telefonul cu tine. Banderola se fixează pe braț și protejează telefonul de zgârieturi și transpirație, iar tu poți face sport în timp ce telefonul tău este protejat.


Citește și alte articole pe această temă:


Husa bumper

Acest tip de husă cu amortizare acoperă doar părțile laterale ale telefonului, fără să protejeze ecranul și spatele telefonului, care sunt foarte sensibile la lovituri. De aceea, dacă ai în vedere acest tip de accesoriu, protejează-ți suplimentar ecranul și spatele ca să nu ai surprize atunci când telefonul cade pe ecran.

Folia de sticlă 3D ar putea fi o soluție inspirată, atât pentru ecran, cât și pentru spatele telefonului. Aceasta este invizibilă, protejând ecranul și asigurând o vizibilitate perfectă, fără să modifice sensibilitatea display-ului.

Husa pouch

Dacă îți arunci telefonul în rucsac alături de chei, laptop, portofel și echipament de sport, husa pouch te-ar putea ajuta să-l găsești mai repede printre multe alte lucruri, dar și să-ți protejeze telefonul. Acest model de husă este similar unui săculeț și poate fi din mai multe materiale, pielea fiind, evident, cea mai rezistentă alegere.   

 

Ca să vezi ce tip de accesorii de protecție i se potrivesc telefonului tău, mai jos ai un configurator în care poți vedea cum va arăta odată ce alegi carcasa și folia de protecție. 

Cum  te ajută husa potrivită

Producatorii de telefoane arată că circa 40% dintre posesorii de telefoane mobile au avut măcar un accident care să implice zgâriatul sau spartul ecranului. Iată de ce este bine să îi oferi o protecție suplimentară cu ajutorul modelelor de huse de mai sus:

  • Poți să obții un preț bun la revânzare – dacă după un an de când l-ai cumpărat vrei să îți cumperi un model nou, aspectul telefonului te va ajuta să îl vinzi la un preț bun.
  • Te ajută să îți personalizezi telefonul – cu siguranță vrei ca noua ta achiziție să se distingă de alte device-uri din jur, iar husa poate face asta foarte bine. Caută o un model cool, în stilul tău.
  • Îți protejează telefonul de „curiozitatea copiilor” – chiar dacă nu ai copii, cunoști atracția celor mici față de device-urile tuturor fraților, unchilor sau verișorilor. Data viitoare când telefonul tău va fi explorat de un copil, vei răsufla ușurat pentru că are o protecție sigură.

Achiziționarea husei potrivite este un factor esențial în îngrijirea corespunzătoare a telefonului. Deși există foarte multe modele pe piață, ia în considerare sfaturile de mai sus și alege-o pe cea care se potrivește stilului tău.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda