Ce ai putea face greșit, când știi prea bine care sunt regulile unui periaj corect? Ei bine, unele reguli s-au schimbat, iar altele sunt de când lumea, doar că nu s-a vorbit prea mult despre ele. Așadar, iată ce greșeli poți face atunci când te speli pe dinți.

  1. Folosești mai mult de trei luni aceeași periuță de dinți

Durata medie de viață a unei periuțe de dinți este de aproximativ trei luni. În timp, perii își pierd flexibilitatea și nu mai curăță corect. În plus, după câteva luni de utilizare zilnică, periuța acumulează tot mai multe bacterii și resturi alimentare, așa că e foarte important să o înlocuiești.

  1. Îți periezi dinții mai mult de două minute

Curățarea dinților nu ar trebui să dureze mai mult de două minute, dar nici mai puțin de 45 de secunde. Dacă te speli pe dinți în grabă, nu există suficient timp pentru ca fluorul din pasta de dinți să se atașeze de smalțul dinților. Ca să nu fie nevoie să stai cu ochii pe ceas, cel mai bine este să folosești o astfel de periuță de dinți electrică, care în plus este dură cu placa bacteriană, dar blândă cu gingia.

  1. Te clătești după ce te speli pe dinți

Ei, bine, nu este recomandat să te clătești cu apă, după periaj, dintr-un motiv foarte simplu: apa reduce eficiența pastei cu fluor. Clătirea gurii cu apă poate fi făcută după aproximativ 30 de minute, iar dacă totuși te grăbești, folosește o apă de gură cu fluor.

     4. Păstrezi periuța de dinți în baie

Studiile arată că de fiecare dată când spălăm vasul de toaletă, conținutul se pulverizează în jur și ajunge inclusiv pe periuța de dinți. Dacă nu vrei totuși să rătăcești periuța prin casă, folosește pur și simplu un capac special.

     5. Nu folosești mișcările corecte

Un periaj corect înseamnă mișcări circulare, nu înainte și înapoi. Mișcările circulare sunt delicate și ajută la curățarea eficientă a spațiilor dintre dinți. Nu uita că periuța de dinți trebuie să curețe atât cu dinții, cât și gingia, mișcările laterale putând leza țesutul moale dintre dinți și gingii.

     6. Te speli pe dinți prea des

Nu este nevoie să te speli pe dinți mai mult de două ori pe zi. Unele persoane cred că este bine să-și curețe dantura după fiecare masă, însă medicii nu sunt neapărat de acord, periajul prea des putând afecta gingiile și smalțul dinților.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda