Ideea cum că vara petrecerile se țin lanț nu e neapărat un clișeu. Odată ce zilele devin mai lungi și mai calde, majoritatea oamenilor simt cumva nevoia de a se revanșa noaptea pentru toată acea toropeală diurnă. Iar dacă terasele și cluburile au devenit neîncăpătoare, cea mai bună soluție pentru o petrecere memorabilă este să o organizezi singur.

Desigur, challenge-ul de a te pune în postura de organizator este mai mare decât pare la prima vedere, mai ales dacă vrei ca lumea să vorbească despre eveniment la mult timp după ce s-a terminat. De aceea, îți sărim în ajutor cu câteva idei care pot face un party de neuitat.

1. Sunet bun

cl20228

Boxă Portabilă Cellara, 129 lei, pe arsis.ro

E de la sine înțeles că nu poți avea o petrecere fără muzică, însă nu te amăgi că laptopul tău are boxe destul de puternice pentru a se putea face auzite de un grup întreg de oameni cu chef de vorbă. Prea puține laptopuri au un sunet clar la un volum ridicat, astfel că vei reuși cel mult să „zgârii” timpanele prietenilor.

O soluție rapidă poate fi o boxa portabilă de la Mobiup, al cărei sunet clar și puternic îți poate transforma livingul într-un ring de dans. Se conectează la laptop prin bluetooth și, fiind portabilă, îți poate fi de folos și dacă vrei să muți petrecerea în curte sau pe terasă.

Nu îți rămâne altceva de făcut decât să alcătuiești un playlist pe măsură.

2. Lumini

8718696449554 IMS ro RO

Starter kit Philips Hue, 321.37 lei pe etmb.ro

Oricât de bună ar fi muzica, oamenii au nevoie și de stimuli vizuali pentru a-și putea elibera party animal-ul din ei. În niciun caz să nu te gândești că se va ridica cineva de pe canapea dacă vei sta cu lumina aprinsă în living, iar gluma aia în care aprinzi și stingi repede întrerupătorul pe ritmul muzicii poți să o faci o singură dată… în viață.

Nu îți recomandăm să instalezi un stroboscop de club în casă, însă îți sugerăm să fii creativ cu luminile pe care le alegi. Soluția de buget este un set de luminițe de crăciun, însă dacă vrei ca party-ul să fie într-adevăr animat, poți investi în becuri colorate sau stroboscopice. Pentru astfel de ocazii, cei de la Philips au creat un sistem inovator, numit Hue. Odată ce îți instalezi aplicația poți, printre altele, să sincronizezi lumina becurilor inteligente cu ritmul muzicii.

3. Multă gheață

res 3e42958cc3fc19318d87eca35e41d3e1 450x450 bve3

Mașină de făcut cuburi de gheață PNI Summer, 599 lei pe bizoo.ro

Nu suntem atât de superficiali încât să te sfătuim să iei băutură pentru a avea un party reușit. Însă ne simțim datori să îți reamintim că puține lucruri sunt mai oribile pe lumea asta decât alcoolul cald pe timp de vară. Oricât de multă încredere ai avea în frigiderul tău, sunt șanse mari ca acesta să nu poată produce atât de multe cuburi de gheață cât să răcorească un grup de zeci de invitați.

Dacă îți propui să investești ceva mai mult în petrecerea pe care o organizezi, atunci o mașină de făcut cuburi de gheață este o soluție sigură pentru a nu rămâne niciodată fără băuturi reci. Nu vei avea doar o sursă permanentă de cuburi de gheață pentru cocktailuri și long drinks, ci și un loc bun pentru depozitat șampanie sau poate chiar câteva beri.

4. Jocuri

cards against humanity versiunea us

Cards Against Humanity, 120.93 lei, pe lexshop.ro

Ai fi tentat să crezi că o petrecere se întreține de una singură, doar prin muzică, alcool, câteva gustări și voie bună. Însă adevărul este că oamenii au nevoie de puțină organizare chiar și când vine vorba de distracție și nimic nu îi activează mai bine decât un mic joc.

Poate fi mim sau „ghicește personajul” (cel cu nume de personaje lipite pe frunte), dar poate fi și un joc de masă simplu precum Jenga, Uno sau Cards Against Humanity. Nu propune jocul chiar la începutul petrecerii, dar nici spre final, când deja nimeni nu mai are chef să joace.

5. Tematică

shutterstock 1080617468

Ai crede că petrecerile cu tematică reprezintă un concept demodat. Însă tematica poate da petrecerii tale personalitate, o identitate suficient de puternică pentru a o face memorabilă în cadrul grupului tău.

Aici nu avem niciun link ajutător. Alege tematica în funcție de posibilitățile grupului; poate nu toată lumea are suficiente fonduri pentru a se costuma într-un pirat reușit sau într-un extraterestru credibil. Important este să nu faci o competiție de costume. Folosește-ți imaginația și inspiră-te din orice pentru a  alege tematica: de la literele din alfabet, la meme de pe internet, la zodii inventate sau jobul ideal.

Până la urmă, nu poți organiza o petrecere cu adevărat memorabilă decât dacă dai frâu liber imaginației.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda