Articol realizat împreună cu 


Deși vara ne dă acel prim impuls de a scoate o bere rece de la frigider, noi te îndemnăm să descoperi tainele vinului spumant și să înveți astfel cum să prepari cele mai originale cocktailuri chiar la tine acasă.

Cumpără Tirbușon electric HEINNER | 🛒Preț : 78,99 lei

Cumpără Set de pahare SCHOTT ZWIESEL🛒Preț : 147,24 lei
  Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar 

Ți-am arătat deja cum să impresionezi cu acest cocktail Hugo, însă astăzi propunem să ne întoarcem la origini, de aceea îți vom face cunoscut acest cocktail: Aperol Spritz.

Servit ca aperitiv în nordul Italiei, când vine vorba despre o petrecere, deci socializare, aceasta este băutura perfectă pentru a sparge gheața. Ba mai mult, după ce vei fi încercat acest cocktail, vei înțelege de ce Italia este cunoscută drept țara aperitivelor. Astfel, un conținut scăzut de alcool, o culoare revigorantă și o savoare unică reprezintă doar o descriere vagă, având în vedere popularitatea pe care o are.

Cumpără Tirbușon HENDI🛒Preț : 19,99 lei
  Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar 

Pentru că totul pleacă de la Aperol, este important să știm că acesta a luat naștere în 1919 și a devenit rapid băutura preferată a italienilor. În 1950 deja se vorbea despre rețeta Aperol Spritz, originară din combinația venețiană de vin spumant și apă minerală carbogazoasă. Deși această formulă a escaladat necontenit scara succesului, începând cu anul 2013 a cunoscut o renaștere incredibilă, mai ales grație sintagmei 3, 2, 1, care lasă de înțeles, printre altele, și ușurința cu care se prepară.

Cumpără Formă pentru 14 cuburi de gheață OXO🛒Preț : 65,54 lei

Cumpără Set 50 de paie KITCHEN CRAFT 🛒Preț : 65,54 lei
  Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar 

Află, deci, ce conține acest Aperol Spritz cocktail și cât te costă să-l prepari acasă:

Ingrediente Aperol Spritz

  • 75 ml ( 3 părți) prosseco
  • 50 ml (2 părți) Aperol
  • 25 ml (1 parte) apă minerală carbogazoasă
  • gheață
  • o felie de portocală

Preparare Aperol Spritz

Umple un pahar mare de vin cu gheață. Apoi adaugă, în această ordine, cele 3 părți de prosecco, 2 părți de Aperol și o parte de apă minerală carbogazoasă. La sfârșit nu mai trebuie decât să adaugi o felie de portocală și să amesteci puțin. Tadam!

Cumpără Set răcire băuturi KITCHEN CRAFT 🛒Preț : 103,54 lei
  Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar 

La fel ca în cazul cocktailului Hugo, această băutură poate fi consumată într-un local prietenos la prețul de 18-22 lei. Totuși, dacă ai grijă de unde îți procuri sticla de Aperol, vei reuși să pui la cale această rețetă la un preț sub 15 lei.

Dacă vrei să te asiguri că nu greșești cu nimic, rămâi pe poziții, pentru că ți-am pregătit și un super video!

Sursă foto: Shutterstock
Sursă video: Youtube, Aperol Spritz UK

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda