Articol realizat împreună cu 


Cocktailurile cu gin sunt ideale pentru a fi servite la petreceri sau la întâlnirile între prieteni. Ginul are un gust unic, o aromă de ierburi, de aceea și rezultatul final, cocktailul, va fi diferit, în funcție de sortimentul de gin folosit. Astfel, poți obține băuturi complet diferite, doar prin schimbarea tipului de gin folosit, dar păstrând rețeta. Poți experimenta mult mai ușor decât la rețetele de cocktail cu votcă.

Ginul, o băutură cu o aromă deosebită
Rețete de cocktailuri cu gin

Există multe rețete deosebite de cocktailuri cu gin, pe care le poți încerca fără să-ți fie teamă că nu vor fi apreciate. Unele băuturi sunt foarte simplu de făcut, din doar câteva ingrediente, în timp ce altele sunt mult mai elaborate și destinate gusturilor mai rafinate, cunoscătorilor în domeniu.

Cumpără Set 50 paie KITCHEN CRAFT  🛒Preț : 13,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

Ginul, o băutură cu o aromă deosebită

Înainte de a-ți prezenta unele dintre cele mai apreciate rețete de cocktailuri cu gin, iată câteva detalii inedite despre această băutură. Ginul a fost descoperit în Olanda, în Evul Mediu, și a devenit popular și în țările anglo-saxone. Băutura este un lichior preparat din ienupăr, iar numele de gin chiar asta înseamnă în limba olandeză: „jenever” = ienupăr. Ginul are o aromă puternică de ierburi și este consumat de obicei în combinație cu apă tonică sau vermut sau în cocktailuri.

Cumpără Shaker cocktail KITCHEN CRAFT  🛒Preț : 94,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

Ginul se obține prin distilare și poate fi ținut mai mult timp în butoaie de stejar, ca să capete o aromă aparte. Există mai multe tipuri de gin, clasificate în funcție de metoda de preparare, însă cel mai cunoscut și cel mai folosit pentru cocktailuri este ginul londonez sau ginul sec (dry gin).

Cumpără Formă pentru 14 cuburi de gheață OXO  🛒Preț : 68,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

Rețete de cocktailuri cu gin

Iată câteva rețete de cocktailuri cu gin, recomandate de publicația The Spruce.

1. Martini clasic cu gin

Cel mai cunoscut și mai apreciat cocktail este Martini, varianta clasică, preparată cu gin. Desigur, există și alte versiuni de Martini, de exemplu cel cu votcă în loc de gin.

martini gin

Rețeta este foarte simplă: ai nevoie doar de gin și de vermut sec, combinate după preferințe. Nu există o regulă strictă a dozelor care trebuie folosite. Nu uita să decorezi frumos paharul de cocktail, cu trei măsline și o feliuță subțire de lămâie.

2. Gin cu apă tonică

O altă rețetă simplă, cu care nu ai cum să dai greș, este ginul combinat cu apă tonică. Dacă îți face vreun prieten o vizită neașteptată, poți salva situația dacă ai în bar aceste două ingrediente: ginul și apa tonică.

gin tonic

Pentru puțină aromă în plus, mai ales vara, dacă vrei o băutură mai răcoritoare, poți adăuga și o feliuță de lămâie, stoarsă bine și apoi pusă în pahar. Ține cont însă că se recomandă să folosești gin și apă tonică de calitate, nu cele mai ieftine sortimente, dacă vrei să obții un cocktail cu adevărat deosebit.

Cumpără Pahar pentru amestecare HENDI  🛒Preț : 12,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

3. Gimlet

Versiunea mai răcoroasă, de vară, a clasicului Martini cu gin este cocktailul Gimlet. Este de fapt o limonadă alcoolizată. Ai nevoie doar de lămâi sau lime proaspete, pe care să le storci pentru a obține suc, și gin.

gimlet

Băutura trebuie să fie însă dulce, de aceea trebuie să adaugi și sirop de zahăr (dizolvi o cană de zahăr într-o cană de apă), sau poți folosi sucul Rose Lime, care este foarte dulce.

Cumpără Set lingurițe pentru cocktail KING HOFF 🛒Preț : 31,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

4. Negroni

Acest cocktail ceva mai complex este un excelent aperitiv, pe care îl poți servi înaintea cinei. Stimulează pofta de mâncare și are un gust deosebit. Merge perfect la un meniu italian, însă îl poți servi fără probleme indiferent ce mâncare se va găsi pe masă.

negroni

Ai nevoie de gin, vermut dulce și Campari. Este o băutură ușor amăruie, pentru că se folosește Campari, însă pentru cei care sunt obișnuiți cu arome de acest fel va fi un cocktail excelent.

5. Monkey Gland

O combinație inedită de gin și suc de portocale, acest cocktail răcoritor va fi apreciat mai ales de persoanele care preferă aromele fructate. Trebuie să amesteci gin cu suc de portocale și cu sirop grenadine.

monkey gland Copy

Totuși, pentru o notă deosebită, îți recomandăm să adăugi și puțin absint (băutură alcoolică foarte tare, obținută din frunze de pelin, anason și fenicul). Aroma de anason din absint este cea care dă îi gustul specific, însă poți elimina acest ultim ingredient, dacă dorești ceva mai simplu, clasic.

Poți încerca una dintre aceste rețete de cocktailuri cu gin, dacă vrei să le oferi prietenilor tăi o băutură aromată, răcoritoare și plăcută. E foarte simplu să găsești rețeta potrivită pentru fiecare, fiindcă ginul poate fi folosit la foarte multe amestecuri, indiferent de gustul și preferințele celor dragi.

Foto: Pixabay, Unsplash, The Spruce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda