Uneori, singurul lucru de care ai nevoie după o zi lungă, obositoare și stresantă este o seară de deconectare și relaxare completă. Iar când vorbim despre deconectare, nu ne referim neapărat la trecerea în off-line. O soluție distractivă și care s-ar putea dovedi foarte eficientă este propria ta cameră de gaming. Mulți bărbați își doresc să aibă propriul spațiu dedicat jocurilor pe console sau PC. Poate îți imaginezi că este o bătaie mare de cap ca să-ți renovezi camera, dar lucrurile sunt mai simple decât ai crede.

Cum să-ți faci propria cameră de gaming la tine acasă în 6 pași simpli:

  1. Resetează atmosfera

Vorbim despre o cameră de gaming, așa că atmosfera contează foarte mult. Trebuie să te facă să te simți bine, în largul tău, fără distracții și alți factori de stres. În primul rând, poți alege să renovezi pereții într-o culoare mai întunecată. Adaugă draperii la geamuri și transformă-ți complet camera folosind becuri LED, care vor oferi exact atmosfera pe care o cauți în camera ta de gaming. Avantajul lor este lumina care nu te obosește, posibilitatea de a le controla printr-un simplu dimmer și flexibilitatea de a le monta atât în pereți, cât și în elemente de mobilier. Odată ce ai setat atmosfera, să trecem la celelalte lucruri importante.

  1. Sistemul audio

Dacă până acum obișnuiai să petreci ore bune în fața consolei cu volumul la minimum sau folosind la PC căștile, odată cu amenajarea unei camere de gaming aceste lucruri trebuie să se schimbe. Pentru o experiență cât mai bună, soluția ideală este să apelezi la boxe 2.1, 5.1, 7.1 sau chiar 9.1. Acum există sisteme audio care funcționează wireless, ceea ce înseamnă că vei scăpa de una dintre cele mai mari probleme: cablurile de care trebuie sa te ferești de fiecare dată când mergi prin cameră.

  1. Izolează fonic camera

Așa ajungem la punctul următor. Odată cu boxele, ar trebui să te gândești la cei din casa ta sau chiar la vecini. Regula de respectat este simplă: când tu te relaxezi acolo, ceilalți trebuie să aibă confortul necesar să se odihnească fără a fi deranjați. Izolarea fonică te va ajuta și pe tine să te bucuri de o calitate mai bună a sunetului. Poți folosi burete sau panouri acustice pentru pereți și tavan, dacă chiar te interesează să faci acest proiect ca la carte.

  1. Fotolii de gaming

Ai setat atmosfera, sunetul e perfect, camera este izolată, acum este timpul să te gândești la mobilierul pe care îl vei alege. Poți apela la scaune speciale de gaming sau la fotolii. În orice caz, elimină din calcul orice piesă de mobilier sau suprafață care ți-ar putea face spatele să se blocheze după câteva ore petrecute în fața jocului preferat.

  1. TV, monitoare sau proiector?

Unii preferă să-și monteze un proiector și să se joace direct pe un perete. Asta înseamnă automat să te asiguri că ai o cameră îndeajuns de întunecoasă. Altfel, poți folosi un televizor lat pentru consolă și două sau trei monitoare mari pentru PC. Știm că nu obișnuiești să joci toate jocurile tale preferate doar pe consolă sau doar pe PC, motiv pentru care trebuie să iei toți acești factori în calcul. Vei avea nevoie de un birou de gaming, dacă ai computer, și de o comodă TV cu spațiu pentru consolă, jocuri și accesorii de consolă.

  1. Elimină toate cablurile din cameră

Dacă problema cablurilor pentru boxe ai rezolvat-o, printr-un sistem audio wireless, ce faci cu celelalte cabluri de alimentare, de la monitoare și PC și alte gadgeturi pe care le ai în zonă? Trage-le, în primul rând, pe sub mochetă, dacă ai așa ceva, pentru că în acest fel nu vei risca să le agăți cu picioarele de fiecare dată. Altfel, ascunde cablurile în spatele mobilierului și ține-le mereu organizate, strângându-le cu o sârmă sau o clemă pentru fiecare device în parte. Dacă ai o cameră plină de gadgeturi, sigur vei umbla la ele în timp, așa că vrei să scapi de acest tip de haos al cablurilor. Nu în ultimul rând, montează prize acolo unde știi că vei avea dispozitive electronice. În acest fel, vei scăpa de nevoia veșnică a prelungitoarelor.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda