Vine o perioadă în viața profesională a oricărui bărbat în care simte nevoia de a face un upgrade la cunoștințe și a se perfecționa pe drumul pe care l-a ales deja sau, din contră, de a-și schimba cariera.

Cel mai ușor mod de a avea acces la informații este participarea la sesiuni de formare profesionala prin cursuri acreditate ANC, care pot să îți aducă multe beneficii din punct de vedere profesional și personal deopotrivă.

O mulțime de oameni preferă să participe la o conferință care durează maximum două-trei zile, însă de acolo poți să faci un upgrade în mare la ceea ce știi deja, versus un curs de câteva luni în care poți să aprofundezi și să pui în practică informațiile nou acumulate.

Azi îți povestim despre patru motive pentru care să alegi cursurile profesionale acreditate versus orice altă formă de învățământ de scurtă durată.

Bine-nțeles, nu le comparăm pe acestea cu studii de tip licență, master sau post-liceală, pentru că atât structura, cât și durata diferă.

Nu le comparăm, de fapt, nici cu webinariile sau conferințele, care au o durată mult mai scurtă.

Scoatem în evidență însă toate beneficiile pe care pot să ți le aducă atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

De ce să participi la cursuri acreditate

Motivele sunt mai multe, însă noi ți le spunem pe cele patru pe care le-am descoperit ca fiind cele definitorii pentru toți cei pe care i-am întrebat de ce aleg un curs acreditat versus orice altă formă de dezvoltare profesională și personală.

1. Contract

Cursurile acreditate îți vor oferi întotdeauna un contract între o entitate profesională și tine. Acesta oferă veridicitate atât instituției, cât și celor care livrează trainingurile.

Contractul este un act original și oficial care îți oferă atât drepturi, cât și obligații.

Citește-l cu atenție și fii atent la orice detaliu care ți se pare neclar și adresează întrebările pe care le ai celor care derulează cursul.

2. Traineri certificați

Trainerii care livrează cursurile autorizate au la rândul lor un certificat care le atestă competențele pentru a derula această activitate.

Acel certificat dovedește atât cunoștințele celor care predau, cât și metodologia pe care au învățat-o și skill-urile dobândite de-a lungul timpului.

Așadar, la un curs acreditat poți să fii sigur că vei avea parte de cei mai buni traineri în domeniul pe care îl alegi.

Mai mult decât atât, aceștia sunt de obicei profesioniști care lucrează zi de zi în domeniu și care se lovesc de probleme pe care teoria nu le poate acoperi. Ei vor veni cu sfaturi și îndrumări practice, adaptate la realitatea din zilele noastre.

3. Examenul de absolvire

Pentru a obține o diplomă, va trebui să susții un examen de absolvire, exact ca la facultate.

Va exista o comisie de specialiști și un profesor coordonator – de cele mai multe ori trainerul cursului pe care îl alegi. Acesta din urma va fi alături de tine de-a lungul procesului și te va îndruma în așa fel încât să înțelegi logic ceea ce înveți pentru a putea mai apoi pune în practică informațiile într-un mod care dă dovadă și de creativitate.

4. Diploma acreditată

Probabil cel mai important aspect al cursurilor acreditate este diploma care îți e oferită în urma absolvirii.

După susținerea și absolvirea examenului în prezența unei comisii ANC – Autoritatea Naţională pentru Calificări -, vei primi un Certificat de Absolvire eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Ministerul Educației şi Cercetării care va dovedi acumularea informațiilor pe parcursul lunilor în care ai participat la cursul online sau offline.

Această diplomă este recunoscută atât național, cât și internațional și poți să spui că este deschizătoare de uși în adevăratul sens al cuvântului.

Alege cursuri acreditate de formare profesională și îți vei mulțumi pe termen lung. Investiția pe care o faci în tine va da roade și te va ajuta și pe plan personal. Cu fiecare informație pe care o asimilezi te vei simți mai încrezător în forțele proprii și acest lucru te va ajuta enorm și la dezvoltarea personală.

Credite foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda