Articol realizat împreună cu


Trebuie să recunoaștem că la acest moment smartphone-ul a devenit un obiect indispensabil pentru noi. Totuși cum te-ar putea ajuta această tehnologie atunci când vrei să-ți îmbunătățești condiția fizică și starea generală de bine?

Oriunde alegi să faci mișcare – în aer liber, acasă sau la sală – aplicațiile pentru fitness gratuite sau cu plată au devenit un element de bază atunci când vrei să-ți monitorizezi antrenamentul. Specialistii susțin că aplicațiile pentru fitness prin care îți poți urmări progresul în timp ce mergi pe jos sau faci antrenamente mai solicitante sunt de un real ajutor pentru a-ți atinge obiectivele, iar studiile confirmă că cei care au utilizat aplicații pentru fitness și-au putut organiza mai bine timpul, dieta și antrenamentul.

Cumpără Supliment Mega CLA GOLD NUTRITION 🛒Preț : 84,99 lei
https://www.elefant.ro/list/nutritie/suplimente-sportive

 

Noi îți propunem un top al celor mai eficiente aplicații, astfel încât să-ți atingi obiectivele în ceea ce privește forma ta fizică.

Aplicații pentru fitness gratuite sau cu update opțional

 1. My Fitness Pal:
 • gratuit
 • plan pentru o alimentație sănătoasă/nr. de calorii arse
 • ușor de folosit

Descarci gratuit aplicația Myfitnesspal app și ai acces la cea mai mare bază de date despre alimente și la o gamă extrem de variată de exerciții pentru a începe un stil de viață sănătos.

Cu ajutorul acestei aplicații îți creezi propriul tău plan personalizat de dietă și antrenament, pentru ca tu să obții rezultate optime. Poți alege din peste 350 de exerciții, antrenamente cardio sau de forță și de asemenea îți poți monitoriza pașii pe care îi faci într-o zi.

Cumpără Pudră proteică cu căpșuni și banane GOLD NUTRITION 🛒Preț : 39,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

 

Atât Myfitnesspal app Android cât și Myfitnesspal app iOS sunt simplu de utilizat. Aplicația îți oferă posibilitatea să te conectezi cu alți utilizatori, să accesezi forumul pentru sfaturi și motivație sau să postezi informații despre progresul tău.

 1. Lose it:
 • gratuit
 • conceput pentru  a monitoriza caloriile și a completa astfel rutina antrenamentelor

Lose it app Android și Lose it app iOS îți pun la dispoziție o metodă simplă și gratuită pentru a face cele mai bune decizii în ceea ce privește alimentația în funcție de efortul fizic pe care îl depui.

Cumpără L-Carnitină GOLD NUTRITION 🛒Preț : 49,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

 

Îți poți calcula caloriile în cel mai simplu și interactiv mod cu ajutorul funcției Snap, trebuie doar să faci o poză alimentului respectiv iar aplicația îți va spune câte calorii conține. Funcția Meal Target îți arată până și câte calorii trebuie trebuie să aibă fiecare masă ca tu să-ți poți planifica mai ușor meniul pe întreaga zi. De asemenea, există și o comunitate de utilizatori care te va ajuta să rămâi motivat.

 1. My Asics Run Training:
 • gratuit
 • oferă planuri pentru amatorii de alergat

Cu Asics Training app este ca și cum ai avea gratuit propriul tău antrenor pentru alergare, care îți furnizează programe de antrenament special adaptate nevoilor tale. My Asics Training app iOS este disponibilă în iStore.

Cumpără Băutură energizantă GOLD NUTRITION 🛒Preț : 154,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

 

Că ești începător sau vrei să te antrenezi pentru un maraton, My Asics Training app îți oferă planuri personalizate pentru alergat care durează între 12 și 33 de săptămâni. Poți regla intensitatea activității și, desigur, îți poți împărtăși progresul cu prietenii.

 1. Charity Miles:
 • gratuită
 • colectezi bani în scop caritabil de fiecare dată când alergi, mergi sau pedalezi 

Charity Miles Android și Charity Miles iOS îți oferă gratuit posibilitatea de a-ți monitoriza antrenamentul și să strângi bani pentru organizația caritabilă pe care o alegi în funcție de intensitatea exercițiilor.

Cumpără Monohidrat de creatină GENIUS NUTRITION🛒Preț : 59,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

Având în vedere că motivația este baza oricărui plan de antrenament, Charity Miles app îți măsoară distanța și te cronometrează atunci când te plimbi, alergi sau pedalezi, iar în același timp tu colectezi bani pentru a ajuta o fundație.

 1. Digifit iCardio:
 • gratuită
 • trebuie conectată la tensiometru
 • pentru toate tipurile de antrenamente

Pentru cei care își doresc o monitorizare complexă a antrenamentului, Digifit iCardio app este o aplicație gratuită care, pe lângă măsurarea distanței și a vitezei atunci când faci mișcare în aer liber sau la sală, îți măsoară și frecvența cardiacă.

Cumpără Pudră energizantă GOLD NUTRITION🛒Preț : 134,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

 

Pentru această aplicație vei avea nevoie de un tensiometru și astfel îți vei putea măsura cu cea mai mare acuratețe intensitatea antrenamentului și progresul făcut. Digifit iCardio app este compatibilă cu Apple iOS 8 și iOS7 și se conectează ușor la rețelele de socializare ca tu să arăți și prietenilor realizările tale în ceea ce privește exercițiile fizice. Deși multi utilizatori și-ar dori și o versiune Digifit iCardio Android, momentan aplicația necesită cel puțin un dispozitiv iPhone 5.

Cumpără BCAA 120 tablete OXFORD NUTRITION🛒Preț : 40,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de suplimente sportive

 

Fie că vrei să pierzi în greutate, fie că vrei să îți crești masa musculară, DigiFit iCardio app îți este utilă atât pentru activitățile cardio, cum ar fi ciclismul sau alergatul practicate în aer liber, cât și pentru antrenamentul în sala de forță.

 1. Cyclemeter:
 • gratuită/upgrade opțional
 • o poți folosi pentru mers, alergat, pedalat

Cyclemeter este o aplicație complexă creată special pentru cei care adoră ciclismul, alergatul sau plimbările în aer liber. Atât Cyclemeter app Android cât și Cyclemeter app iOS sunt disponibile în versiune gratuită sau dotată cu funcții suplimentare.

Cyclemeter app ține evidența antrenamentelor tale de-a lungul câtorva ani, îți pune la dispoziție hărți cu trasee, grafice pentru progresul tău și planuri variate de exerciții fizice. De asemenea, aplicația îți înregistrează intervalele de intensitate atunci când alergi sau pedalezi, însă o să descoperi și multe alte funcții surpriză.

 1. Fit Radio:
 • gratuită/3,99$/lună
 • muzică pentru zumba, spin, yoga etc

Fit Radio app este o aplicație cu ajutorul căreia poți asculta genul de muzică care te motivează și care este personalizată în funcție de antrenament. Poți descărca gratuit Fit radio app Android chiar de pe Fit Radio App Store iar dacă îți dorești o varietate mai mare de playlisturi faci un update care te va costa 3,99$/lună.

Pentru a fi consecvent în ceea ce privește practicarea unei activități fizice aceasta trebuie sa fie și distractivă, de aceea aplicația Fit Radio îți pune la dispoziție o varietate largă de muzică pentru zumba, spinning, yoga etc. în plus ai și funcția de antrenor virtual care te îndrumă în timpul sesiunilor de antrenament și poate chiar să îți sugereze muzica potrivita pentru un anumit exercițiu fizic.

 1. Endomondo:
 • gratuită/premium (5,99$/lună sau 29$/an)
 • monitorizează cu acuratețe antrenamentele în aer liber

Endomondo app îți permite să îți creezi propriul tău jurnal de antrenament fie că te antrenezi în aer liber, la sală sau acasă. Endomondo app iOS și Endomondo app Android sunt disponibile gratuit cu funcțiile de bază, iar dacă dorești o monitorizare mai amănunțită poți face un update pentru 5,99$/lună sau 29$/an.

Pentru cei care adoră mișcarea în aer liber, Endomondo app îți arată durata, viteza, distanța parcursă sau caloriile consumate în timpul antrenamentului. Îți poți alege ca obiectiv arderea unui anumit număr de calorii sau parcurgerea unei anumite distanțe, iar funcția de “antrenor audio” te va îndruma la fiecare pas ca să-ți atingi scopul.

 1. Jefit Workout
 • gratuit/pro version (4,99$)
 • monitorizează antrenamentele și detaliile legate de acestea

Jefit Workout app este asemenea unui antrenor virtual având în vedere că îți personalizează programul de antrenament în funcție de scopul și pregătirea ta fizică. Aplicația mai conține clipuri HD cu exerciții executate de profesioniști ca tu să poți observa postura și mișcarea corectă și astfel să eviți accidentările. Descarcă gratis Jefit Workout Trainer App, iar dacă simți nevoia unei analize mai riguroase treci la versiunea pro pentru 4,99$/lună.

Fie că te afli la început în ceea ce privește un program de exerciții sau ești pasionat de fitness de ceva vreme, Jefit app îți oferă planuri personalizate de antrenament cu instrucțiuni complete. Poți introduce măsurători ale corpului în fiecare săptămână iar aplicația îți va oferi un plan special de activități fizice pentru perioada care urmează.

 1. FitStar:
 • gratuit/7,99/lună sau 39,99/an
 • creează antrenamente personalizate

Dacă dorești să ai un antrenament cât mai bine adaptat obiectivelor tale, Fitstar app este alegerea potrivită pentru că funcționează ca un antrenor personal. Poți descărca gratuit Fitstar app Android și Fitstar app iOS, de asemenea ai opțiunea de upgradare la 7,99$/lună sau 39,99/an.

Chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru exerciții fizice, Fitstar app creează programe scurte de antrenament pentru ca tu să îți poți menține un stil de viață sănătos. Pentru cei care își doresc un antrenament complex aplicația pune la dispoziție programe de o intensitate mai ridicată. Vei fi de asemenea încântat de clipurile HD în care poți vedea cum se execută corect anumite exerciții fizice.  

 1. Map My Fitness:
 • gratuit/5,99$/lună pentru membrii premium
 • cuprinde mai mult de 600 de activități

Map My Fitness app este aplicația care îți pune la dispoziție nu numai opțiunea de monitorizare a activității fizice, ci și o hartă a tuturor locurilor unde te poți antrena și care se află în apropiere de zona în care te afli. Fie că ai nevoie de My Fitness app iPhone sau Map My Fitness app Android, ambele versiuni se pot descărca gratuit, iar dacă vrei să beneficiezi de un antrenament personalizat poți upgrada la versiunea premium la prețul de 5,99$/lună.

Map My Fitness îți oferă acces la peste 600 de activități inclusiv antrenamente cardio cum ar fi alergatul sau ciclismul, antrenamente de forță sau crossfit. Ai ocazia să faci parte dintr-o comunitate unde vei găsi motivație prin participarea la competiții virtuale cu ceilalți utilizatori.

 1. Fitbit:
 • gratuit/premium – 49,99$/an
 • monitorizează pașii, caloriile consumate, greutatea, informații personale despre starea de sănătate

Pentru cei care vor să-și planifice meniul zilnic și să țină un jurnal al activității fizice, Fitbit app este o aplicație care te va ajuta să ai un stil de viață sănătos. Atât versiunea Fitbit app iPhone cât și Fitbit app Android sunt gratuite, iar dacă simți nevoia unei monitorizări ample poți trece la versiunea premium pentru 49,99$/an.

Fitbit app este o metodă complexă prin care tu îți poți îmbunătăți condiția fizică, întrucât îți poți calcula numărul de calorii consumate și îți poți monitoriza activitatea indiferent că este vorba de o plimbare în aer liber sau de un antrenament la sală. De asemenea, aplicația te ajută să îți atingi obiectivele în ceea ce privește greutatea corporală sau nivelul tău de pregătire fitness.

Aplicații pentru fitness cu plată

 1. Spring Running Music:
 • 2,99$/24,99$/an
 • colecție de mai mult de 40.000 de piese pentru antrenamente

Buna dispoziție și exercițiile fizice merg mână-n mână, iar Spring Running Music app îți oferă muzica perfectă pentru a te motiva în timpul unei sesiuni de alergare dimineața devreme, în timpul unui antrenament la sală sau atunci când practici yoga. Cei care sunt interesați de versiunea Spring Running app Android vor trebui să se mulțumească cu versiunea iOS deoarece aplicația este disponibilă doar în iStore.

Spring Running app are o colecție de playlisturi și de peste 40.000 de piese pentru o gamă variată de exerciții fizice, ceea ce o face perfectă pentru a-ți da acel plus de energie ca tu să faci mișcare cu plăcere chiar și în momentele în care te simți obosit.

 1. Runtastic PRO:
 • 4,99$/lună
 • măsoară și monitorizează mersul pe jos, alergarea, alte tipuri de exerciții
 • aplicație antrenor

Runtastic Pro app îți oferă o monitorizare foarte detaliată a activității fizice chiar și atunci când decizi să renunți la mașină și să mergi o stație până acasă. Este aplicația perfectă și pentru cei care se antrenează deja de ceva vreme. Runtastic Pro app iOS și Runtastic app Android sunt disponibile la prețul de 4,99$/lună.

De la alergare sau ciclism la mersul pe jos, Runtastic Pro app îți monitorizează cu acuratețe distanța parcursă, timpul, caloriile arse sau înclinația suprafeței. Are funcția de Auto Pause care oprește monitorizarea programului de antrenament atunci când tu stai pe loc.

Dacă îți dorești o abordare profesionistă în ceea ce privește programul tău de exerciții, Runtastic Pro app include o aplicație adițională prin care beneficiezi de îndrumare de specialitate, ca și cum ai avea propriul tău antrenor

 1. Touchfit: GSP:
 • 4,99$ + 9,99$ opțional membru
 • antrenor de fitness personalizat

Nu întâmplător Touchfit: GSP app are inițialele celebrului luptător de arte marțiale mixte Georges St-Pierre, căci modelul de antrenament după care îți vei crea programul de exerciții este  conceput chiar de el. La momentul de față versiunea Touchfit: GSP app Android nu este disponibilă, ci doar versiunea Touchfit: GSP app iOS (la prețul de 4,99$) și opțional poți deveni membru pentru 9,99$/an.

Cu Touchfit: GSP app ai ocazia să te antrenezi sub îndrumarea unui adevărat sportiv de performanță, luptătorul de arte marțiale Georges St-Pierre. Prima provocare este completarea unui program de antrenament în care vei nota nivelul de dificultate al fiecărui exercițiu cu anumite calificative. Acest test îți va măsura nivelul condiției fizice astfel încât tu să ai parte de un plan personalizat de exerciții. Pentru ca progresul tău să nu stagneze, programul de antrenament va fi mereu adaptat condiției tale fizice.

 1. Spotify:
 • 9,99$/lună
 • playlisturi speciale incluse pentru antrenamente

Să te antrenezi în ritmul tău devine mult mai distractiv și mai motivant dacă ai și muzica potrivită care să te acompanieze, iar Spotify app vine în ajutor cu playlisturi și caracteristici speciale care să îți dea buna dispoziție de care ai nevoie pentru a completa cu succes programul de exerciții. Fie că ești utilizator de Spotify app iOS sau Spotify app Android, pentru opțiunile de fitness este necesar să devii membru premium la prețul de 9,99$/lună.

Spotify app a creat o opțiune specială care îți oferă muzica potrivită ritmului în care alergi astfel încât tu să ai energia necesară pentru a completa antrenamentul. Ai la dispoziție playlisturi originale cu muzică electronică care să te ajute să elimini monotonia din programul tău de exerciții.

 1. Vida Health Coach:
 • 15$/săptămână
 • intri în contact video direct cu profesioniști și instructori indiferent de obiectivele tale și de nevoi

Cu Vida Health Coach app ai parte de o instruire complexă pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate sau pentru a menține un stil de viață armonios, datorită faptului că poți intra în contact direct cu antrenori și nutriționiști. Poți găsi aplicația în versiunea Vida Health Coach app Store sau Vida Health Coach app Android, la prețul de 15$/lună.

Nimic nu te poate opri să îți atingi obiectivele în ceea ce privește sănătatea și forma ta fizică, mai ales dacă folosești „aliați” croiți exact după nevoile tale.

Surse foto:  Shutterstock; Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda