Articol realizat împreună cu


Recunoaște, nu sunt puține dățile în care ai ieșit la câte o petrecere și ai comandat un Mojito, dar de câte ori te-ai întrebat cum se prepară, de fapt?

Cu o istorie care a început încă de prin secolul 16, nu ne miră că toată lumea a băut cel puțin o dată un cocktail Mojito și i-a auzit numele de mult mai multe ori. Ocupând fără dar și poate un loc de valoare în topul fiecărui barman din lume, Mojito cocktail a fost numit cel mai popular long drink în Marea Britanie, conform unui studiu din 2014.

Cumpără Shaker cocktail KITCHEN CRAFT | 🛒Preț : 84,54 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

 

Dacă te-ai întrebat ce conține această bautură consacrată, probabil că știi deja că ingredientele sunt accesibile, însă secretul acestei băuturi constă în felul în care o prepari. De-a lungul timpului, barmanii au făcut tot felul de încercări de a compune un Mojito cât mai original, introducând diverse fructe precum fructul pasiunii, insă noi recomandăm să rămâi la varianta clasică, pentru că, realizată cu grijă, nu va da greș niciodată.

Cumpără Set de paie KITCHEN CRAFT🛒Preț : 13,29 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

 

Ingrediente Mojito cu alcool

 • 50 ml rom alb 
 • cuburi de gheață
 • 12 frunze proaspete de mentă
 • 2 lingurițe de zahăr brun
 • 25 ml apă minerală carbogazoasă
 • jumătate de lime pentru suc (lime, nu lămâie) 

Preparare Mojito

 1. Alege un pahar mare, în care amesteci mai întâi sucul obținut dintr-o jumătate de lime (că să sporeșți aromă, presează mai întâi lime-ul ușor în mâna) și cele două lingurițe de zahăr brun.
 2. Acum adaugă puțină gheață zdrobită. E foarte important să adăugăm gheață acum, pentru că nu va lasă aromele amestecului să se ridice și să se evapore, mențînându-le, astfel, la baza.
 3. Apoi alege 12 frunze de mentă, pe care le rupi în două și le arunci înăuntru. Acum amestecă ușor compoziția, însă ai grijă să nu zdrobeșți frunzele de mentă. Scopul e că zahărul și lime-ul să absoarbă aromă mentei, care, în combinație cu romul alb, își va elibera savoarea într-un mod natural.
 4. E timpul pentru cei 50 ml de rom alb! Pentru un gust autentic, incearcă Bacardi, un rom cubanez produs cu excelență de mai bine de o sută de ani, timp în care nu a încetat să se remarce prin claritatea să. Dacă și Hemingway îl consuma, tu ce scuză ai să n-o faci?
 5. În final, umple paharul cu gheață. Mai pune doar puțină apă carbogazoasă, pentru un efect efervescent, și decorează cu mentă.

Cumpără Sită pentru cocktail KITCHEN CRAFT | 🛒Preț : 42,74 lei

Cumpără Linguriță pentru cocktail KITCHEN CRAFT🛒Preț : 42,74 lei
Vezi aici mai multe oferte de pahare și accesorii bar

După ce am plătit pentru acest Mojito de prea multe ori în baruri, ne-am întrebat, în sfârșit, cât te costă să-l prepari acasă, la un party cu câțiva prieteni. Astfel, față de cei peste 25 lei pe care i-ai da la o terasă, acasă am calculat că îl poți prepara cu un preț sub 10 lei. În plus, uneori petrecerile acasă sunt mult mai fun decât cele de la vreo terasă aglomerată și gălăgioasă.

Dacă vrei să te convingi încă o dată de ușurință cu care se prepară, ți-am pregătit și un video.

Și pentru că acum deții și rețeta pentru Mojito, ce poate fi mai plăcut decât să savurezi o bautură răcoritoare înconjurat de prietenii tăi?

Sursa foto: Shutterstock 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda