Reteta Mojito: cum sa faci cocktail-ul perfect la tine acasa!
Fine Living

Reteta Mojito: un cocktail care te aduce mai aproape de Cuba


Recunoaste, nu sunt putine datile în care ai iesit la cate o petrecere si ai comandat un Mojito, dar de cate ori te-ai întrebat cum se prepara, de fapt?

Cu o istorie care a inceput inca de prin secolul 16, nu ne mira ca toata lumea a baut cel putin o data un cocktail Mojito si i-a auzit numele de mult mai multe ori. Ocupand fara dar si poate un loc de valoare in topul fiecarui barman din lume, Mojito cocktail a fost numit cel mai popular long drink in Marea Britanie, conform unui studiu din 2014.

Daca te-ai intrebat ce contine aceasta bautura consacrata, probabil ca stii deja ca ingredientele sunt accesibile, insa secretul acestei bauturi consta in felul in care o prepari. De-a lungul timpului, barmanii au făcut tot felul de incercari de a compune un Mojito cat mai original, introducand diverse fructe precum fructul pasiunii, insa noi recomandam sa ramai la varianta clasica, pentru ca, realizata cu grija, nu va da gres niciodata.

Ingrediente Mojito cu alcool

  • 50 ml rom alb (gasesti aici)
  • cuburi de gheata
  • 12 frunze proaspete de menta
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 25 ml apa minerala carbogazoasa
  • jumatate de lime pentru suc (lime, nu lamaie) 

Preparare Mojito

  1. Alege un pahar mare, in care amesteci mai intai sucul obtinut dintr-o jumatate de lime (ca sa sporesti aroma, preseaza mai intai lime-ul usor in mana) si cele doua lingurite de zahar brun.
  2. Acum adauga putina gheata zdrobita. E foarte important sa adaugam gheata acum, pentru ca nu va lasa aromele amestecului sa se ridice si sa se evapore, mentinandu-le, astfel, la baza.
  3. Apoi alege 12 frunze de menta, pe care le rupi in doua si le arunci inauntru. Acum amesteca usor compozitia, insa ai grija sa nu zdrobesti frunzele de menta. Scopul e ca zaharul si lime-ul să absoarba aroma mentei, care, in combinatie cu romul alb, isi va elibera savoarea intr-un mod natural.
  4. E timpul pentru cei 50 ml de rom alb! Pentru un gust autentic, incearcă Bacardi, un rom cubanez produs cu excelenta de mai bine de o suta de ani, timp in care nu a incetat sa se remarce prin claritatea sa. Daca si Hemingway il consuma, tu ce scuza ai sa n-o faci?
  5. In final, umple paharul cu gheata. Mai pune doar putina apa carbogazoasa, pentru un efect efervescent, si decoreaza cu menta.

Dupa ce am platit pentru acest Mojito de prea multe ori in baruri, ne-am intrebat, in sfarsit, cat te costa sa-l prepari acasa, la un party cu cativa prieteni. Astfel, fata de cei peste 20 lei pe care i-ai da la o terasa, acasa am calculat ca il poti prepara cu un pret sub 10 lei. Pe langa asta, adauga sentimentul familial nepretuit, pe care nu ti-l va oferi nicio terasa din lume.

Daca vrei sa te convingi inca o data de usurinta cu care se prepara, ti-am pregatit si un video.

Si pentru ca acum detii si reteta pentru Mojito, ce poate fi mai convenabil decat o bautură racoritoare inconjurat de prietenii tai?

Detalii reteta
recipe image
Nume
Reteta Mojito
Data
Timp de pregatire
TImp de preparare
Timp total
Nota
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Ți-a plăcut articolul? Recomandă-l și prietenilor!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn