Trecute sunt vremurile în care bărbații care aveau grijă de ei mai mult decât să facă un duș erau priviți ca ciudați și noi ne bucurăm pentru acest lucru.

Îngrijirea bărbătească este la fel de importantă ca și cea a femeilor. Pentru a putea arăta mereu impecabil, îți spunem ce nu trebuie să lipsească niciodată din baia ta.

Obiecte de nelipsit din baia unui bărbat

Sunt mai multe decât cele pe care ți le prezentăm în acest articol, însă ele reprezintă baza de la care poți începe să îți alcătuiești propria trusă personalizată de îngrijire și, de ce nu, frumusețe. Desigur, în funcție de ritualurile pe care le ai, poți să tai din ele sau să mai adaugi.

1. Cremă de față

Asemeni pielii femeilor, și cea a bărbaților este atacată constant de razele soarelui și poluare. La acestea se adaugă și procesul de bărbierire care poate agresa tenul. Tocmai de aceea ea merită tratamente cu creme de fata barbatesti care să o hidrateze și să-i dea părțile nutritive de care are nevoie.

Tenul tău merită să fie hidratat, ferm și luminos zi de zi!

2. Loțiune de barbă

Dacă ești fericitul posesor al unei bărbi cu care să te lauzi, este neapărat necesar ca acasă să ai o loțiune de barbă pentru ca procesul de îngrijire a acesteia să fie unul plăcut, nu o adevărată pacoste. Desigur, ideal este să ajungi cât de des se poate la un barber shop, dar, când acest lucru nu este posibil, poți să te îngrijești în mod plăcut și acasă.

De asemenea, loțiunea de ras îți va hidrata pielea, care va rămâne moale și catifelată și va primi toate ingredientele de care are nevoie după îndepărtarea firelor de păr.

3. Ulei de barbă

Uleiul de barbă, știi prea bine, este diferit de loțiunea de ras. Pe acesta poți să îl folosești zi de zi, nu doar atunci când te bărbierești. Barba va fi moale la atingere, hidratată și sănătoasă. O mai mare plăcere să treci mâinile prin ea sau să o mângâi.

4. Aparat profesional de ras sau de tuns

Barba nu se îngrijește doar cu loțiuni și uleiuri, ci și cu aparate de ras sau tuns profesionale. În funcție de tipul bărbii pe care îl ai sau la care îți dorești să ajungi, trebuie să alegi și aparatul cu care să te razi sau să îți tunzi barba acasă.

Aici ai nevoie și de îndemânare pentru ca aceasta să iasă uniformă, însă aceasta se dobândește în timp, nu trebuie să îți faci probleme din acest punct de vedere.

5. Produse de styling

Chiar și părul scurt are nevoie de îngrijire pentru a fi sănătos, iar dacă îl ai puțin lung trebuie să folosești și produse de styling pentru ca să arăți bine și să te simți bine în pielea ta.

Acestea se adresează, atât părului, cât și bărbii și sprâncenelor și trebuie să le alegi în funcție de caracteristicile fiecăreia dintre acestea pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Spuma și gelul de păr, ceara pentru mustață sau uleiul de barbă sunt de nelipsit pentru ca părul tău să arate și să se simtă bine.

Tu, ca bărbat care ține la imaginea sa, vei putea observa în scurt timp avantajele unui ritual de îngrijire corect: lumea te va privi cu ochi mult mai buni și astfel și încrederea în tine va crește pe cale de consecință.

Un look îngrijit îți va aduce beneficii în multe contexte sociale în care vei avea ocazia chiar să faci mai bună atmosfera din încăperea în care ajungi.

Produsele pe care le găsești de obicei la salon sunt acum mai aproape de tine și le poți avea acasă în doar câteva zile de când plasezi comanda. Vorbește înainte cu un medic dermatolog și cu stilistul tău și aceștia îți vor spune ce ți se potrivește cel mai bine și apoi vei putea să le comanzi fără probleme.

Îngrijirea trebuie să fie o prioritate pentru tine și să îi acorzi mereu atenția pe care o merită, fără să te simți ciudat sau diferit față de cei din cercul tău de prieteni care nu o fac. Important este ca tu să te simți bine și să fii sănătos mai mult decât ceea ce îți spun cei din jur. 

Credite foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda