Rețetele de cocktailuri cu tequila sunt mai puțin populare decât băuturile cu votcă sau gin, însă au o aromă deosebită, dulce și intensă. Merită să încerci câteva rețete simple, dacă vrei să eviți băuturile comune, de tipul gin cu apă tonică. Un cocktail cu tequila, preparat corect, va face o impresie mult mai bună prietenilor, chiar dacă la început vor fi poate surprinși și nu vor ști la ce să se aștepte.

Tequila, cea mai populară băutură din Mexic
Rețete de cocktailuri cu tequila

Tequila conferă un gust deosebit cocktailurilor pentru că este un lichior foarte aromat, care se obține prin distilare, din extractul de agave. Rețeta a fost inventată în Mexic și se folosește un singur tip de agave – cele de culoare albastră. În Mexic, tequila se consumă ca atare, simplă, dar în restul lumii se servește de regulă cu puțină sare și lămâie, sau în cocktailuri, alături de alte ingrediente.

Tequila, cea mai populară băutură din Mexic

Băutura a fost inventată în secolul al XVI-lea, în orașul mexican Tequila, de unde provine de altfel și numele ei. Tequila este un lichior foarte dulce și cu o concentrație mare de alcool. Există mai multe tipuri de tequila, clasificate în funcție de timpul de învechire după distilare:

  • Tequila albă sau argintie (blanco): a fost îmbuteliată imediat după distilare sau a fost ținută cel mult două luni în butoaie de stejar;
  • Resposado: a fost păstrată în butoaie cel puțin două luni și cel mult un an;
  • Anejo (vintage sau învechită): păstrată între un an și trei ani în mici butoaie de stejar;
  • Extra anejo: o nouă categorie, inventată în 2006, pentru tipul de tequila păstrat cel puțin trei ani în butoaie de stejar.

Iată care sunt cele mai cunoscute rețete de cocktailuri cu tequila, recomandate de publicația The Spruce,  pe care le poți încerca și tu.

Rețete de cocktailuri cu tequila

1. Margarita

Cu siguranță cel mai cunoscut cocktail de acest fel, foarte simplu de pregătit dacă ai ingredientele necesare. Îți trebuie tequila, lichior triplu sec, suc de limetă sau lămâie, sare (ca să pui pe marginea paharului).

Pentru acest cocktail se folosește de obicei tequila blanco, iar dozele ingredientelor sunt: 2:1:1 (50% tequila, 25% triplu sec, 25% suc de limetă). Băutura poate fi servită cu cuburi de gheață sau fără.

2. Tequila Sunrise

Un alt cocktail foarte popular și cu o aromă deosebită, acesta este băutura ideală pentru persoanele care preferă gustul de fructe. Combini tequila cu suc de portocale și apoi cu sirop grenadine, pentru un plus de aromă și dulceață.

 

Atenție mare la dozele ingredientelor! Trebuie să fie trei părți tequila, șase părți suc de portocale și o parte sirop grenadine. Poți adăuga cuburi de gheață și portocale sau cireșe, pentru decor.

3. Paloma

O băutură ideală pentru relaxare în zilele toride de vară, acest cocktail este alegerea perfectă pentru cei care adoră gustul acrișor de citrice.

 

Trebuie să amesteci o măsură și jumătate de tequila (blanco) cu o măsură de suc de lămâie sau limetă și patru măsuri de suc de grepfrut, iar la final decorezi paharul cu puțină sare. Acesta este cel mai popular cocktail cu tequila din Mexic.

4. Tequini

După cum reiese și din numele băuturii, acest cocktail este o versiune inedită a clasicului Martini. Singura diferență este că vei pune tequila în loc de votcă. Neapărat să folosești cel mai bun sortiment de tequila, pentru că este ingredientul esențial!

 

Ai nevoie de tequila blanco ( o măsură și jumătate), vermut sec (o măsură), bitter de portocale (o măsură). Pune ingredientele într-un shaker special pentru cocktail, alături de cuburile de gheață, și amestecă totul bine. După ce pui băutura în pahar, poți adăuga, pentru decor, o măslină sau o feliuță de lămâie.

5. Brave Bull

Pentru cei care nu vor un cocktail cu arome de fructe, dar adoră cafeaua, această băutură este perfectă. Este o rețetă foarte simplă, care conține numai tequila (două măsuri) și lichior de cafea Kahlua (o măsură).

brave bull

Cel mai bine merge să o servești la un desert, dar mare atenție, pentru că este o băutură destul de tare.

Încearcă să pregătești chiar tu oricare dintre aceste rețete de cocktailuri cu tequila! Sunt simple, rapide și efortul tău va fi cu siguranță apreciat de prieteni, pentru că le vei servi o băutură deosebită. E foarte posibil să adore rețetele tale și să ți le ceară de fiecare dată când vin în vizită.

Foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda