Încă de pe acum ar trebui să știi că, în timpul petrecerii burlacilor, vor fi inevitabile glumele de genul „aceasta este ultima ta noaptea de libertate”. Totuși, numerele de striptease lasciv sunt din ce în ce mai rar văzute ca fiind „obligatorii” în cadrul acestor petreceri. Iar asta se întâmplă deoarece participanții, în frunte cu mirele și cavalerul de onoare, nu mai văd evenimentul ca pe o evadare de sub papucul logodnicei, ci ca pe o adunare memorabilă a unor prieteni buni.

Istoria petrecerii burlacilor
Cum se planifică petrecerea burlacilor?
Idei pentru petrecerea burlacilor
Cuvinte de încheiere

Despre tot ce înseamnă petrecerea burlacilor, dar și despre cele mai bune idei pentru un astfel de eveniment, vom discuta în rândurile următoare.

Istoria petrecerii burlacilor

Conform time.com petrecerea burlacilor își are originea în Grecia Antică. Se pare că spartanii țineau astfel de evenimente încă din secolul al V-lea, î. Hr., pentru a sărbători ultima noapte de celibatar a viitorului mire. Petreceri de burlaci destrăbălate există chiar din secolul XIX; în 1896, poliția a spart o petrece în care o dansatoare din buric își executa numărul dezbrăcată. Petrecerea privată era organizată pentru a sărbători ultima noapte de burlăcie a lui Herbert Barnum Seeley, nepotul cunoscutului showman P. T. Barnum.

Tradiția petrecerii burlacilor este răspândită în lumea întreagă. În Franța poartă numele „enterrement de vie de garçon” și se traduce prin „înmormântarea vieții de băiat”, iar în Germania se numește „Junggesellenabschied”, un fel de „adio, burlăciei”.

Este adevărat că scopul principal al acestui tip de petrecere este o noapte (sau mai multe) de distracție alături de cei mai buni prieteni. Cum o faci, depinde de gusturile tale. Nu în ultimul rând, trebuie să reții că, dacă nu vezi rostul unei astfel de ieșiri, nu ești obligat să ții petrecerea burlacilor.

Cum se planifică petrecerea burlacilor?

În general, cavalerul de onoare este cel care planifică marele eveniment, însă ținând cont întotdeauna de preferințele mirelui și, uneori, chiar de indicațiile lui specifice. Evenimentul este unul informal, fără invitații oficiale scrise, la care participă cei mai buni prieteni ai mirelui, dar și rudele sale apropiate, precum frați sau veri.

Adesea, toți invitații contribuie cu o sumă egală de bani pentru a asigura buna desfășurare a petrecerii, însă tot la fel de des mirele este cel care contribuie cu o sumă mult mai mare, pentru că aceasta este noaptea în care nu ar trebui să-și refuze prea multe luxuri. Totuși, activitățile ar trebui atent planificate, iar rezervările necesare (precum o masă într-un club sau un bilet de avion) ar trebui făcute din timp, pentru a nu exista nicio dezamăgire.

Petrecerea burlacilor ar trebui să aibă loc cu aproximativ o lună înainte de nuntă sau, cel mult, cu două-trei săptămâni înainte de marele eveniment. Dacă petrecerea va ieși atât de tare pe cât speri, atunci cu siguranță te vei bucura de toate acele zile de recuperare.

Idei pentru petrecerea burlacilor

Fie că ești mire, fie că ești cavaler de onoare, s-ar putea să te afli în pană de inspirație pentru organizarea acestui eveniment. Așadar, iată câteva idei de la care poți porni pentru a obține o petrecere reușită și memorabilă.

O noapte în club

Dacă nu ai nevoie decât de muzică, alcool și dans pentru a te simți în al nouălea cer, atunci noaptea  în club este soluția cea mai simplă pentru a organiza o petrece a burlacilor. Tot ce trebuie să faci este să rezervi o masă și să speri că buna-dispoziție și distracția vor veni la pachet. Totuși, poate nu-l chemi pe prietenul ăla care are chef de scandal după trei shoturi. E și mai de preferat să nu fi chiar tu prietenul ăla…

Sigur, nu la toate petrecerile din toate cluburile trebuie să rezolvi o masă. România se bucură încă de numeroase petreceri underground unde nu te așteaptă niciun bodyguard supărat la intrare și unde te poți bucura de genuri precum hip-hop, reggae, toate subgenurile de metal extrem, dar și de orice gen de muzică electronică de rave. Ține minte că gusturile mirelui au prioritate, așa că dacă viitorul ginerică de rocker, nu-l duce la un party de minimale.

O noapte la cazino

Dacă jocurile de noroc ți se par o distracție, atunci poți rezerva o masă la un cazino. Poți menționa chiar că urmează o petrecere a burlacilor, deoarece aceste localuri sunt obișnuite cu astfel de evenimente.

Apoi, nu urmează decât să te bucuri de toate facilitățile pe care ți le oferă cazinoul și să încerci să nu pierzi prea mulți bani la jocurile de noroc. Pentru ca seară să pară cu adevărat deosebită, poți închiria o limuzină care să vă plimbe până la cazino și înapoi acasă.

O noapte în natură

Pentru unii, nimic nu este mai distractiv decât o drumeție sau o noapte petrecută în cort, sub cerul liber. Fă traseul din timp, dar ține minte că scopul nu este să-ți epuizezi prietenii. Punctul culminant nu ar trebui să fie escaladarea vreunui vârf de munte, ci momentul în care veți face un foc lângă corturi, veți desface câteva beri și veți spera ca această noapte să nu se termine niciodată.

Petrecere dementă acasă

Dacă încă din liceu ai rămas cu impresia că cele mai bune petreceri sunt la cineva acasă, atunci nu are rost să te complici cu cluburi și alte excursii. Fă rost de boxe bune (dacă nu ai deja), umple vreo două portbagaje cu alcool (și ceva de mâncare) și cere-le scuze vecinilor pentru deranjul care va urma.

O petrecere a burlacilor făcută acasă va fi mai intimă, mai puțin costisitoare și poate chiar mai distractivă decât oricare alt tip de eveniment. Dacă gazda stă la curte, poate începe chiar și cu un grătar. Dacă ești cavalerul de onoare, cu siguranță îți va fi mai ușor să organizezi o astfel de petrecere, dar și să controlezi invitații.

Un city break

Una dintre cele mai costisitoare idei pentru o petrecere a burlacilor este o evadare într-una din cele mai cunoscute destinații petrecărețe ale Europei, precum Berlin, Amsterdam, Barcelona, Praga sau Ibiza. Asigură-te că toți invitații sunt dispuși să-și achite măcar o parte din costuri și alege orele de zbor astfel încât să aveți timp și pentru vizitarea împrejurimilor, înainte de marea noapte de pomină. Dacă nu vă acomodați măcar câteva ore cu noua destinație, city break-ul nu va fi cu nimic diferit de o noapte petrecută în club.

O experiență unică

Există ceva ce ai dorit dintotdeauna să faci, dar încă nu ai reușit? Sau poate dorești să retrăiești o experiență extraordinară alături de prietenii tăi cei mai buni?

Petrecerea burlacilor poate fi o sesiune de bungee jumping sau de sky diving, un parc de aventură dificil sau o plimbare cu ATV-urile. Poate îți vei convinge prietenii să vă faceți un tatuaj comun sau să te însoțească la un concert al unei trupe pe care ai vrut să o vezi dintotdeauna. Puteți închiria chiar și un yacht pentru a petrece o noapte în larg. Important este să alegi o experiență care să îți aducă mulțumire deplină.

Cu sau fără stripteoze?

Desigur, aceasta este o întrebare pe care și-o pun majoritatea participanților la petrecere, dar care le poate face pe unele viitoare mirese să nu doarmă nopțile. Tocmai de aceea este de preferat să discuți deschis și din timp toate aceste aspecte cu logodnica ta. Nu e ca și cum petrecerile de burlăcițe nu se petrec adesea în localuri de striptease masculin.

Dacă amândoi sunteți ok cu regula „privește, dar nu atinge”, atunci prezența unei stripteoze nu ar trebui să fie un viitor motiv de gelozie și certuri în cuplu. Dacă însă știi că un astfel de număr ți-ar face partenera geloasă sau mai ales dacă știi că probabil, după câteva pahare de șampanie, nu ți-ar mai fi chiar atât de ușor să nu atingi, mai bine renunți la idee.

Cuvinte de încheiere

Renunță la ideea conform căreia petrecerea burlacilor ar trebuie să fie o chestie secretă și exclusivistă, doar pentru „noi, bărbații”. Dacă posibilitatea se ivește și petrecerea burlăcițelor are loc în aceeași seară, nu este neapărat o idee rea să uniți găștile. Party-ul poate chiar să devină mai bun, iar toată acea energie sexuală latentă poate fi consumată într-un mod mai constructiv și mai „ortodox” decât un club de striptease.  

Probabil ai înțeles deja că rolul petrecerii burlacilor este cel a crea amintiri frumoase, care la rândul lor vor menține prieteniile trainice mulți ani de acum înainte. Și nu e vorba nici de „vreo evadare de sub papucul logodnicei.” Dacă ai crede cu adevărat că viitoarea căsătorie ți-ar îngrădi libertatea și te-ar face să nu-ți mai vezi prietenii, atunci probabil nu te-ai mai însura.

În fapt, poți vedea petrecerea ca pe un „warm up party” înainte de nuntă. Și orice s-ar întâmpla în această noapte, la final vei știi că, la bine și greu, vei avea întotdeauna o gașcă nebună care te va ajuta să treci peste orice.

Sursă foto: Shutterstock.com  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda