shutterstock_218096914.jpg

Oamenii de știință de la Harvard lucrează la formula unei creme care, susțin ei, ți-ar putea întineri tenul în doar câteva minute. Cercetătorii îi spun produsului „a doua piele” și susțin că va reduce atât ridurile, cât și pungile de sub ochi.

Până ca un astfel produs minune să fie scos pe piață, însă, va trebui să te descurci și fără el. Din fericire, ai deja la îndemână toate mijloacele simple și eficiente de care ai nevoie pentru a îndepărta urmele lăsate pe fața ta de viața agitată și de excese.

Iată care sunt trucurile care te vor ajuta, indiferent de situație, să arăți  tânăr:

1.   Bărbierește-te

Chiar dacă e la modă zilele astea, barba îmbătrânește. Un sondaj realizat de publicația Dailymail demonstrează faptul că părul facial te poate face să pari cu până la 8 ani mai în vârstă decât ești, de fapt.

Calea sigură să arăți într-adevăr tânăr este, deci, să renunți la barbă și la mustață, în favoarea unui ten curat. Dacă după un prim bărbierit constați că pielea ți-e iritată și plină de crestături fine, nu te îngrijora. Așa ni se întâmplă tuturor după ce ne bărbierim cu aparate de slabă calitate.

Tot ce trebuie să faci ca să te asiguri că pielea ta (chiar și cea de pe gât și maxilare) va rămâne de acum încolo perfect netedă și revigorată după bărbierit este să alegi un astfel de aparat, special creat pentru  confortul și protecția ta. Îl poți folosi pentru un bărbierit uscat sau umed, în funcție de situație și preferințele tale într-ale îngrijirii personale.

2.   Stropește-ți frecvent tenul cu apă caldă

Ignoră sfaturile celor care spun că spălându-te cu apă caldă pe față îți deschizi porii și favorizezi apariția coșurilor. E doar un mit.

„Nu îți poți închide și deschide porii ca pe o ușă. Pur și simplu pielea nu se comportă așa la contactul cu apa”, spune Geoffry Genesky, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din industria cosmetică newyorkeză.

Specialistul îți recomandă să îți stropești tenul cu apă caldă de câteva ori pe zi pentru că doar așa îl cureți de grăsimile secretate fără a-l irita. Iar ca să poată părea tânără, pielea feței tale trebuie înainte de toate să fie curată și perfect sănătoasă.

3.   Masează-ți pielea și exersează mușchii feței

Danae Markland, o esteticiană reputată din Statele Unite, îți recomandă să îți masezi tenul în fiecare zi, preț de câteva minute. Procedând astfel, vei stimula secreția de colagen, substanță care îi va da pielii feței un plus de luminozitate.

„Nu uita nici că ai 57 de mușchi la nivelul feței și gâtului care trebuie exersați ca să îți mențină fermitatea”, apreciază Danae Markland. În concluzie, dacă îți dedici câteva minute în fiecare seară exersării mușchilor faciali, vei avea doar de câștigat, pe termen lung.

Exerciții poți face și pentru a lupta împotriva apariției ridurilor, cum ar fi, spre exemplu, cele care pornesc de la capetele exterioare ale ochilor și se întind spre tâmple. Mai ales dacă duci o viață puțin mai dezordonată, cu zile lungi la birou și nopți pierdute, nu e niciodată prea devreme să te preocupe astfel de lucruri.

Iată cum să procedezi: în timp ce apași ușor cu degetele între sprânceană și colțul exterior al ochiului, privește în sus, apoi clipește. Repetă exercițiul de câteva ori. Evident, doar folosirea acestei metodă nu te va putea feri de apariția ridurilor. Dacă, însă, ești atent la semnele pe care ți le dă tenul tău și nu-l lași nici să se deshidrateze, nici să sufere din cine știe de alte cauze, ai toate șansele să ți-l păstrezi elastic și luminos, ca al oricărui bărbat care se bucură din plin de tinerețe.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda