Dacă citești acest articol, probabil a venit acel moment în viața ta în care ai decis că un tatuaj ar arăta cool pe corpul tău. Deși hotărârea inițială este importantă (și te aplaudăm pentru că ai luat-o), deciziile grele abia acum urmează.

Tatuajele sunt, în esență, cool, insa nu orice desen va arăta bine pe orice parte a corpului. În rândurile următoare, îți vom prezenta cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont dacă vrei să fii total mulțumit de primul tău tatuaj.

Întrebările pe care trebuie să ți le pui înainte de a alege un tatuaj

Chiar dacă ai decis deja că vrei să-ți faci un tatuaj, nu strică să reflectezi puțin asupra deciziei. Mai exact, ar trebui să te întrebi de ce vrei să îți faci tatuajul?

Vrei ca prin tatuaj să fii mai sexy și să-ți scoți în evidență o parte a corpului? Vrei să tatuezi ceva anume, o imagine, un text sau un simbol cu o anumită însemnătate pentru tine? Vrei să îți faci un tatuaj pentru că toată lumea din gașca ta are unul? Îți dorești pur și simplu să cunoști senzația unui ac care îți bate pielea timp de o oră?

Nu există motive greșite sau corecte, însă este important să fii sincer cu tine, deoarece motivul inițial te va ajuta să răspunzi apoi la cele mai importante două întrebări…

Ce îți vei tatua și în ce zonă a corpului

Noi îți recomandăm să alegi întâi modelul pe care îl vrei reprezentat, pentru că, nu-i așa, un tatuaj trebuie să fie în ton cu personalitatea ta, cu stilul tău de viață și chiar cu stilul tău vestimentar. Poate te vei lăsa inspirat de un film, o carte, un joc video sau de un alt univers fictiv în care te regăsești. Poate vrei un simbol legat de pasiunea vieții tale (muzica, fotografia, contabilitatea… poate fi orice) sau poți alege pur și simplu un model pentru că îți place cum arată.

Reține că rolul primar al unui tatuaj este unul estetic și că nu toți prietenii tăi sunt obligați să-i înțeleagă sensul profund. Până și tu vei ajunge să te consideri infatuat dacă vei fi nevoit să stai de fiecare dată câte zece minute pentru a depăna „povestea din spatele tatuajului tău”.

Tatuajul

Odată ce ai ales modelul, urmează să decizi în ce zona a corpului vrei tatuajul. Și aici sunt numeroși factori care îți pot influența decizia. Întâi, trebuie să te întrebi dacă vrei un tatuaj ostentativ, pe care să-l ții mereu la vedere, sau dacă îl vrei într-un loc pe care să-l știi doar tu și, eventual, persoana iubită. În ziua de azi, puțini sunt cei care își mai fac griji despre părerea superiorilor de la muncă despre tatuaje, însă îți recomandăm totuși să te asiguri întâi că viitorul desen de pe corp nu îți va crea probleme de-a lungul carierei.

Apoi, este important să te gândești și dacă modelul dorit va arăta bine în acea zonă a corpului pe care ai ales-o. Dimensiunile sunt importante și vei putea constata că dorești un desen foarte detaliat, care nu arata bine într-o zonă îngustă, precum partea interioară a antebrațului. În acest caz, poate ar trebui să revii asupra alegerii modelului. Ține cont și de faptul că pielea nu este o suprafață plană și că tatuajul nu va arăta ca un desen făcut pe o foaie de hârtie.

Alegerea salonului

Tatuaje

Odată ce ai ales modelul și zona corpului, nu mai rămâne decât să alegi salonul la care urmează să-ți faci tatuajul. Îți recomandăm să asculți de … recomandările prietenilor și colegilor care și-au mai făcut tatuaje și sunt mulțumiți de rezultate. Iar dacă vrei calitate garantată, asigură-te că ai ceva bani puși deoparte.

Prețul este un alt factor de decizie important, însă reține că tatuajele bune nu vor fi niciodată ieftine. Sigur, dacă bugetul este mai mic decât nevoia de cerneală pe corp, atunci poți apela oricând la un prieten de-al unui prieten care „e mai la început, dar vine el la tine acasă și cică bate bine”. Nu spunem că nu sunt șanse să ai noroc și chiar să dai de un viitor artist cu adevărat talentat, însă, pentru siguranța corpului tău, alege un model mai simplu.

Alte informații importante pe care n-ar trebui să le ignori

Înainte să îți faci programare la salonul ales, ține cont și următorii factori.

Durerea

Probabil vei considera că nu are rost să te gândești prea mult la durerea pe care o vei simți în timpul tatuării, pentru că, dacă tot ai decis că vrei un tatuaj, nu vei mai da înapoi. Însă ține cont că fiecare om reacționează altfel la felul în care un ac îi străpunge în mod repetat straturile de suprafață ale pielii.

Cel mai des vei auzi că pe brațe doare cel mai puțin, iar că pe piept sau pe șira spinării doare destul de tare. Vei găsi pe net nenumărate „hărți” cu zone ale durerii în timpul tatuării și vei constata că niciuna nu este la fel, deoarece, din nou, fiecare percepe durerea altfel.

Dacă ai ghinionul să ajungi în scaunul salonului de tatuaj și să constați că nu prea suporți ce se întâmplă acolo, explică-i artistului situația și conveniți asupra unei date viitoare în care să continui tatuajul. Nu va râde nimeni de tine, mai ales pentru că artiștii sunt obișnuiți cu astfel de situații și preferă să-și termine lucrarea în mai multe ședințe decât aibă un client leșinat pe scaun.

De asemenea, ține cont de faptul că rezistența la durere se măsoară și în timp.

Eticheta la salon

Ok, primul tău tatuaj este un moment important. Tine insa cont de faptul că salonul este totuși un loc de muncă, așa că nu veni cu gașca de prieteni, nu fi gălăgios și nu deranja artiștii în timp ce lucrează.

Dacă ai emoții mari, un singur însoțitor este mai mult decât suficient. Dacă vrei neapărat să imortalizezi momentul pe social media, un selfie și o postare rapidă sunt suficiente, nu sta să faci live pe Insta tot timpul în care ești tatuat.

Nu în ultimul rând, reține că, mai ales la saloanele renumite, artiștii stau adesea peste program și abia au timp de pauza de masă. Sigur, este în interesul lor să respecte orele programărilor, însă nu te va lăsa nimeni să aștepți doar de dragul de a o face. Așa că nu te impacienta dacă nu te așezi pe scaun chiar la ora stabilită; îți recomandăm să iei o carte cu tine, pentru a face așteptarea să pară mai scurtă.

Întreținerea tatuajului

Orice artist care se respectă îți va explica, la finalul ședinței, cum trebuie să îngrijești tatuajul. Vorbim totuși de o rană deschisă pe corp și este de datoria ta să te asiguri că aceasta se vindecă în mod corespunzător.

Îngrijirea implică de obicei spălări cu apă caldă și săpun antibacterian și, foarte important, folosirea unguentului pe care ți-l recomandă artistul. De ungerea frecventă a tatuajului depinde nu doar buna sa vindecare, ci și aspectul său. Dacă vrei ca modelul să arate „vibrant” cât mai mult timp, ar trebui să respecți cu sfințenie toate sfaturile de întreținere pe care le vei primi.

Permanența

La final, ar fi bine să amintim și de clișeul de care probabil te-ai săturat deja: „Sigur vrei să-ți faci un tatuaj? O să-l ai toată viața.” În primul rând, poți înlătura tatuajele cu laser dacă într-adevăr vrei asta, însă, atât timp cât nu faci greșeala să tatuezi numele vreunei iubite de care te vei despărți, probabil nu vei ajunge în această situație.

Trebuie totuși să înțelegi că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, ți se schimb gusturile, opiniile, ideologiile. Oricât de mult timp ai petrece alegând modelul perfect de tatuaj, la un moment dat tot ți se va lua de el, chiar și prin simplul fapt că îl vezi pe corpul tău în fiecare zi. În situația cea mai dezirabilă, tatuajul va îmbătrâni frumos odată cu tine și, chiar dacă te vei cam sătura de el, îl vei privi uneori cu mândrie și nostalgie, ca pe o amintire frumoasă și permanentă a unei tinereți pe care ai trăit-o așa cum ai vrut.

Iar dacă încă te afli în pană de idei în privința primului tău tatuaj, aruncă un ochi și prin următoarea galerie foto.

Sursă foto: Shutterstock.com      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda