Când vine vorba despre coafatul părului, bărbații tind să folosească produse nepotrivite tipului lor de păr sau rezultatului pe care și-l doresc. O coafură impecabilă este mai mult decât aranjarea părului. Începe cu alegerea șamponului ideal, cu uscarea părului într-un anumit mod și cu folosirea produselor pentru păr adecvate. 

Spre exemplu, produsele de stilizare au scopuri diferite, unele fiind ideale pentru coafuri cu un anumit tip de păr (exemplu păr drept) și altele fiind bune pentru un anumit grad de fixare al coafurii. Citește în continuare și află ce produse nu trebuie să îți lipsească pentru a obține coafura dorită. 

Protecție termică 

Dacă folosești un uscător de păr și alte aparate de styling, este important să îți protejezi părul de căldura emisă de acestea. Utilizează o protecție termică și vei observa că părul tău va arată mai bine, nu se va mai usca și va fi mai puțin degradat. Protecția termică formează un strat invizibil pe suprafața firului de păr și astfel se reduc daunele cauzate de temperaturile ridicate ale aparatelor de stilizat. 

Indiferent dacă folosești zilnic sau ocazional aparate de stilizat părul, aplică întotdeauna protecție termică. Spre exemplu, poți alege un produs de la Wella Professional

Șampon adecvat părului 

O coafură impecabilă are la bază un păr curățat cu un șampon adecvat. De cele mai multe ori, părul nu poate fi aranjat pentru că șamponul nu este potrivit. Mai exact, fie va fi prea uscat, fie nu va fi curățat foarte bine sau șamponul va crea o peliculă care nu va permite celorlalte produse de styling să adere, rezultând un păr fără volum sau indisciplinat. Cum alegi șamponul adecvat?

Optează pentru unul care să se potrivească atât scalpului, cât și părului. Spre exemplu, dacă ai părul gras, poți utiliza un șampon blând, pentru folosire zilnică, astfel încât să nu usuci firul de păr. Dacă ai un scalp sensibil, utilizează un șampon fără ingrediente care să il irite. Dacă ai părul mai lung și simți că este uscat pe lungimi sau la vârfuri, poți utiliza un balsam sau chiar o mască. 

Produs de stilizare 

După ce ai spălat și uscat părul, a venit momentul stilizării acestuia. În funcție de tipul tău de păr, de tunsoare și de coafura dorită, poți folosi gel, pomadă sau ceară pentru păr. Spre exemplu, gelul fixează și oferă strălucire, astfel că îl poți utiliza pentru coafuri cu părul întins, unde este nevoie de o fixare impecabilă și ca firele de păr să fie întinse perfect. 

Pomada poate fi folosită pentru a modela părul în orice fel de coafură, fără să îl încarce. De asemenea, deși aceste produse oferă o fixare foarte bună, avantajul este că părul poate fi modelat pe tot parcursul zilei, dacă se dorește modificarea coafurii. Dacă porți pălărie, cască de bicicletă sau cască moto, dacă te coafezi cu ajutorul unei pomezi, vei putea să îți rearanjezi părul în câteva secunde. Este atât de simplu! Este bine de știut că există și pomezi cu aspect mat, dacă îți dorești ca părul tău să arate ca și când nu ai aplicat nimic.  

În ceea ce privește ceara, aceasta este o combinație între gel și pomadă din punct de vedere al rezultatelor și al aspectului. Oferă strălucire părului și îl fixează foarte bine. Se potrivește chiar și bărbaților care au părul ondulat și care își doresc o definire a buclelor, fără să aplice prea multe produse. 

Dacă îți dorești o fixare puternică a coafurii, la final poți aplica și fixativ. Astfel, indiferent de condițiile meteo sau de activitățile tale, coafura va rezista cu brio. 

Așadar, dacă îți dorești o coafură impecabilă, adaugă în rutina de îngrijire a părului tău produse adecvate nevoilor tale.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda