Dacă simți din când în când nevoia de senzații tari și de un gen de distracție care să-ți  provoace abilitățile fizice, pentru așa ceva există parcurile de aventură, iar dacă ai chef de o evadare din oraș cu prietenii, parcul de aventură este locul unde veți petrece fain și veți încerca niște activități noi. Îți spunem noi unde găsești locurile astea și ce presupun mai exact.

Care-i treaba cu parcurile de aventură
EdenLand Park
Parcul de Aventură Comana
Arsenal Park
Parcul de Aventură Balu
Club Aventura Praid
Gurasada Park
Parcul de aventuri Escalada
Aventura Parc Dragus
Arka Park
Wolf Park Adventure
Phoenix Extreme Park
Paradis Land

Care-i treaba cu parcurile de aventură

Iată că și în România a început să ia amploare în ultimii ani conceptul de adventure park.

Dacă ai chef de puțină relaxare lângă București, dar vrei să-ți satisfaci și pofta de adrenalină, atunci ai la dispoziție parcurile de aventură. Nici nu-i nevoie să te deplasezi departe pentru genul ăsta de senzații extreme, deoarece aceste parcuri se află în apropierea orașelor.

Cum îți sună un parc de aventuri lângă București unde poți face trasee cu tiroliana sau să te arunci în gol de la 15 m, în absolută siguranță? Ei bine, poți avea astfel de experiențe la doar câțiva kilometri de oraș. Hai să vedem care sunt parcurile de aventură care îți oferă provocări incitante și relaxare.

1. EdenLand Park

 • Baloteşti (la 20 de kilometri de Bucureşti)
 • E unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România şi locul în care cei din capitală (şi cei din jurul ei) se pot relaxa, distra şi pot experimenta senzaţii tari.

EdenLand Park e în Balotești, la 20 de minute de capitală. Aici poți încerca în siguranță trasee în copaci adaptate la diferite grade de dificultate în perfectă siguranță. Dacă ai chef de ceva extrem, în parcul Eden poți să plonjezi de la 15 m, în cădere liberă, în mijlocul unei naturi de o frumusețe sălbatică. Tot acolo ai și cel mai mare spațiu amenajat pentru paintball din România. Când vrei să te relaxezi după porția de adrenalină, o poți face cazându-te într-una din căsuțele construite în copaci. Poți explora acest parc de aventură plimbându-te cu bicicleta sau poți admira exemplare rare de animale exotice cum ar fi cămila albă, deci nu uita aparatul foto.

2. Parcul de Aventură Comana 

 • se află în judeţul Giurgiu, la 35 de kilometri de Bucureşti
 • oferă şase trasee pentru copii, trei trasee pentru adulţi de dificultate progresivă (uşor, mediu şi dificil), o tiroliană peste lac şi o cascadă de tiroliene

Pe ruta București Comana, la mică distanță de capitală, vei da peste Comana Parc, un parc ce îți pune la dispoziție 6 trasee pentru copii și 3 trasee pentru adulți de dificultate diferită, cu elementele suspendate la diferite înălțimi pe care te poți cățăra sau pe care le poți traversa. Ca să simți că ești cu adevărat într-un parc de aventură, începe în forță cu tiroliana peste lac sau cascada de tiroliene, iar dacă vrei ceva și mai incitant, motoparapanta este exact ce-ți trebuie. Poți încerca o sesiune de tir cu arcul cu prietenii sau o plimbare cu caiacul sau cu bicicleta.

Sursa foto: facebook.com/parcaventuracomana

3. Arsenal Park 

 • Cel mai complex parc de aventură
 • Complex turistic cu specific militar
 • Aventura Park Arsenal dispune de şase trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forţă şi curaj. Fiecare participant la aventură primeşte un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanență

Pentru o doză de adrenalină într-un loc care nu este doar un parc de aventură ci implică și elemente cât se poate de realiste, trebuie să ajungi la Arsenal Park. Parcul e în zona Orăștiei, și găzduiește și cel mai mare muzeu militar din aer liber din România. În momentul în care vei intra pe aleile Arsenal Park o să vezi 150 de exponate militare, de la tunuri sau transportoare șenilate la un avion IAR 93 sau un elicopter Kamov Ka 26.

Este singurul loc din România unde poți încerca Power Fan Jumps. Despre ce e vorba? Ei bine, să zicem că poți sări de la 30 m înălțime fără coardă elastică datorită datorită sistemului Powerfan. Vei fi în cădere liberă pentru primii 15 m apoi tehnologia Powerfan va asigura o aterizare lentă și în siguranță. La Turnul de Apă Arsenal te întâlnești cu cea mai lungă tiroliană dintr-un singur segment din România cu o lungime de 640 m.

Arsenal Park te provoacă cu 6 trasee de dificultate diferită pe care le vei străbate cu un echipament de securitate cu 2 carabiniere. Dacă vrei să te relaxezi cu activități ceva mai ușoare ai la dispoziție mașinuțe de golf, aqua park, paintball și multe altele. Dacă te gândești cumva cum ar arăta o vacanță la Arsenal Park, află că te poți caza în TAB-uri, camere cu tun sau apartamente luxoase.

4. Parcul de Aventură Balu

 • E înconjurat de crestele Carpaţilor Orientali în mulţimea de păduri de conifere ale Harghitei, la marginea staţiunii Harghita-Băi
 • 190 de platforme montate pe copaci, 190 elemente de joc şi 12 trasee cu grade diferite de dificultate

Ce ai spune de o aventură într-un parc natural înconjurat de Carpații Orientali în pădurea de conifere a Harghitei? Iată că un parc din România te provoacă la o distracție cu 11 trasee de dificultate diferită, 190 de platforme montate pe copaci, pe o suprafață de 1,5 hectare și cu 190 elemente de joc.  

În parcul de Aventură Balu, traseele sunt marcate în culori care reprezintă gradele de dificultate. Prima dată va trebui să străbați traseul pentru începători pentru a stabili care este condiția ta fizică. Cel mai incitant aspect al acestui parc de aventură este traseul cu tiroliana, care este cel mai lung traseu din Europa Centrală, măsurând aproape 1 kilometru. O să ai de-a face și cu un traseu special pentru biciclete, un off-road cu mașina militară pe teren accidentat, pârtii de schi sau motocross montan. Poți da o fugă chiar și cu colegii de la job pentru că acest parc din România organizează și teambuilding-uri.

5. Club Aventura Praid

 • primul parc de aventură din Europă într-o salină
 • situat la 120 de metri adâncime, în subsolul salinei Praid, Club Aventura este primul parc de aventură din ţară ce îmbină traseele cu elemente între stâlpi şi elemente pe stâncă de sare

Cei care caută senzații extreme atunci trebuie să viziteze Club Aventura, singurul parc de aventură din Europa situat într-o salină, la 120 de metri sub pământ. Poți să-ți testezi limitele parcurgând traseele pe sare, suspendate între stâlpii salinei Praid. De asemenea, pe lângă jocuri și platforme, Club Aventura Praid dispune de o tiroliană și poți practica cățărarea pe stâncă. Desigur, nu trebuie nici să ignori beneficiile recunoscute ale atmosferei sărate asupra sănătății.

6. Gurasada Park

 • În satul Gothatea, din judeţul Hunedoara
 • Două variante de traseu pentru tiroliană, cu peste 150 de metri de cablu, de la o înălţime de mai bine de 15 metri.
 • 18 ateliere şi obstacole de escaladă, suspendate în copaci

În satul Gothatea din Județul Hunedoara, adică undeva pe valea Mureșului se află Gurasada Park unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România unde distracția extremă se trăiește la înălțime. Hai să-ți spunem despre ce e vorba. Suspendate la 15 metri deasupra pădurii ai 18 de ateliere și obstacole de escaladă unde îți poți pune la încercare capacitățile fizice. Toată distracția din parc este pe grade diferite de dificultate și cu echipament de siguranță, deci chiar dacă nu ești vreun expert în sporturi extreme nu o să te accidentezi. Tiroliana vine cu două trasee pe cabluri de peste 150 de metri lungime la o înălțime de peste 15 metri. Dacă vrei să petreci o vacanță plină de adrenalină poți să te și cazezi la Gurasada Park sau poți merge în team-building cu prietenii de la job.

7. Parcul de aventuri Escalada 

 • Trei minute cu maşina sau 15 minute pe jos de centru şi gara Staţiunii Turistice – Gura Humorului
 • Opt trasee cu grade progresive de dificultate, fiecare cu câte 10 până la 15 staţiuni.

În apropiere de stațiunea Gura Humorul se află parcul de aventuri Escalada unde poți trage o fugă dacă te-a luat brusc pofta de senzații tari. Cum ar suna dacă ți-am spune că poți traversa o prăpastie cu tiroliana? Sau că ai opt trasee cu obstacole pe care te poți distra alături de prieteni? După cum vezi, acest parc îți oferă genul de distracție care îți pune la încercare forma fizică. Ai parte și de un instructaj, așa că noi credem că te vei descurca.

 

8. Aventura Parc Dragus

 • În depresiunea Făgăraşului, la poalele Munţilor Făgăraş
 • Șase trasee de tip aventură, de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi

La poalele Munților Făgăraș ai acces la distracție extremă în parcul de aventură Dragus. Ai ocazia să faci escaladă pe panoul cu două fețe și șapte linii de escaladă, să încerci unul dintre cele 6 trase, iar apoi să te distrezi cu prietenii la o sesiune de paintball. Dacă te simți în stare de o provocare, încearcă traseul special compus doar din coborâri cu tiroliana pe o distanță totală de 500 m. Poți să te relaxezi apoi cu un meci de golf sau o sesiune de tir cu arcul.

Dacă vrei să înveți un sport extrem, ei bine, în acest parc de aventură poți să iei cursuri de Ski si Snowboarding în sezonul de iarnă.

Unul dintre cele mai tari aspecte la acest parc de aventură este faptul că poți să observi cele mai rare exemplare de animale din Munții Făgăraș în habitatul lor natural, așa că nu-ți uita aparatul foto.

9. Arka Park

 • La 24 de kilometri de Sibiu
 • Suprafaţă de 800 metri pătraţi
 • Trei zone de activitate: panou de căţărat, panou de bouldering, trasee şi tiroliene pentru toate vârstele

Cum ți se pare o vizită într-un parc pentru distracții extreme în stațiunea aflată la cea mai mai mare altitudine din țară și anume în Păltiniș lângă Sibiu? În Arka Park poți parcurge trasee suspendate pe diferite grade de dificultate în cadrul natural din Carpații Meridionali.

De asemenea, poți încerca provocările pe care ți le oferă sala de escaladă pe o suprafață de 800 m, Arka Park – Indoor Climbing. Aici ai la dispoziție 3 zone care includ panou de bouldering sau pentru cățărat și bineînțeles trasee și tiroliene. Când simți că vrei să-ți tragi sufletul după distracțiile extreme, află că la Arka Park găsești și un Escape Room pe care îl poți explora alături de prieteni.

Sursa foto: facebook.com/arka.park.paltinis/

10. Wolf Park Adventure

 • În oraşul Zărneşti, județul Brașov.
 • Patru trasee de căţărare de dificultate progresivă şi şase tiroliene, lungimea totală a acestora fiind de 2.000 de metri

Wolf Park Adventure este un parc de aventură în orașul Zărnești, care promite o porție de adrenalină pe sufletul tău. Acolo te poți bucura de un complex cu ateliere sportive în apropiere de Brașov cu șase tiroliene și 4 trasee de dificultate progresivă, pe o lungime de 2000 de metri. Oricât de extreme ți se vor părea activitățile vei fi în deplină siguranță mulțumită echipamentului profesionist și instructorilor care te vor ghida în fiecare pas.

 

11. Phoenix Extreme Park

 • La 15 kilometri de centrul capitalei, în zona Pădurii Cernica
 • Nouă trasee prin copaci


La doar 15 kilometri de centrul Bucureștiului, lângă pădurea Cernica se află parcul de distracții Phoenix Extreme Park. Dacă vrei să petreci o zi în care activitățile sportive și relaxarea să meargă mână-n mână, atunci chiar trebuie să faci o vizită. În Cernica Park ai ocazia să traversezi lacul cu tiroliana pe o lungime de 800 de metri. Te poți aventura pe unul dintre cele 9 trasee de dificultate diferită, sau poți trage cu arcul și practica pescuitul sportiv. Când simți că ai obosit, ai un spațiu de picnic dotat cu mese, băncuțe și grupuri sanitare unde te poți odihni sau poți mânca.

Tot în Phoenix Extreme Park se organizează și petreceri private, așa că dacă vrei să-ți petreci ziua de naștere cu prietenii într-un loc incitant, poți face oricând o rezervare.

12.Paradis Land 

 • Singurul parc de aventură din zona litoralului.
 • Oferă 14 trasee cu dificultate progresivă

Dacă ai drum pe la mare atunci merită să faci o oprire în singurul parc de aventură din zona litoralului, situat în stațiunea Neptun. Vacanța și adrenalina fac echipă bună la Paradis Land pentru că ai la dispoziție 14 trasee cu obstacole și tiroliene, panou de cățărare, iar dacă vrei poți practica tirul sportiv cu arcul. Pentru relaxare poți face plimbări cu bicicleta prin pădure iar apoi să iei masa la restaurantul cu terasă și foișoare. Acest parc de distracții din Neptun îți aduce și ceva nou, și anume Crazy Jump, care presupune saltul în gol de la 10 metri înălțime și pendularea în aer la 3 metri. Pentru o vacanță pe litoral cu distracție extremă, Paradis Land îți pune la dispoziție și oferte de cazare.

Noi ne-am gândit că merită să încerci genul ăsta de parcuri, mai ales pentru activitățile extreme care-ți dau ocazia să treci prin probe intense în mijlocul naturii. Parcurile de aventură vin cu niște idei destul de ”tentante”, așa că ai unde evada în weekenduri.

Sursa foto principală: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda