Poate că nu te-ai gândit până acum să acorzi o îngrijire specială sprâncenelor tale și, ce-i drept, poate nici nu ai avut nevoie. Este adevărat că mulți bărbați dezvoltă sprâncene frumoase, care le încadrează bine fața. Însă dacă nu faci parte din acea categorie ci, dimpotrivă, vezi în fiecare zi deasupra ochilor niște smocuri de păr inestetice, poate că a venit timpul să iei atitudine.

De ce ar trebui să te pensezi
Metode de pensare
Cum îți poți modela sprâncenele
Ce rezultate ar trebui să obții

De ce ar trebui să te pensezi

Din moment ce toată viața ai văzut doar femei pensându-se, este firesc să crești cu ideea că aceasta nu este o îndeletnicire comună bărbaților. Însă, la fel ca îngrijirea bărbii, atenția pe care o acorzi sprâncenelor nu are nicio legătură cu masculinitatea sau cu lipsa ei.

Așa cum am menționat, sprâncenele îți încadrează trăsăturile feței și ajută la formarea expresiilor faciale. Astfel, sprâncenele îngrijite îți pot îmbunătăți trăsăturile și te pot ajuta să ai o privire mai luminoasă.

Când ar trebui să îți îngrijești sprâncenele

Indiferent de cum arăți, nu ar trebui să NU îți îngrijești vreodată sprâncenele, chiar dacă această îngrijire se rezumă la spălat pe față cu săpun și câte o șamponare ocazională, atunci când te speli pe cap.

În schimb, dacă observi că:

 • sprâncenele tale sunt nenatural de stufoase
 • câteva fire din sprâncene se revarsă asupra pleoapelor
 • atunci când sunt pieptănate în sus, firele de sprâncene depășesc cu mult linia lor naturală
 • ai un sinofris (adică un unibrow)

Ei bine, atunci ar trebui să iei măsuri speciale.

Metode de pensare

Penseta clasică rămâne pentru majoritatea femeilor cea mai precisă și mai facilă metodă de a-și îngriji sprâncenele. Așa că dacă vrei să înveți să te ocupi singur de îngrijirea lor, poți să începi încă de pe acum să înveți să folosești această mică unealtă. Prietena ta probabil nu se va supăra dacă îi împrumuți pensenta, iar dacă o rogi frumos, poate îți va face chiar și un mic tutorial.

În afară de penseta clasică, mai ai la dispoziție:

 • penseta electrică – o ustensilă rapidă, eficientă, care îndepărtează chiar și foliculii de păr.
 • pensatul cu ață – o tehnică originară din Asia Centrală, pensatul cu ață este o alternativă din ce în mai populară în saloanele autohtone; procedeul implică folosirea unui fir de ață ca pe un lasou, pentru a smulge mai multe fire deodată.
 • pensatul cu ceară – deși este o metodă rapidă, nu permite o modelare a sprâncenelor, iar unele fire de păr sunt rupte în loc să fie smulse.
 • pensatul cu laser – eficient dacă vrei să îndepărtezi definitiv unele fire de păr.

În afară de penseta electrică, nu îți recomandăm să încerci niciuna din metodele de mai sus la tine acasă sau oriunde în afara unui salon profesionist.

Cum îți poți modela sprâncenele

Dacă totuși alegi să îți îngrijești sprâncenele acasă, penseta clasică (sau cea electrică) va fi principalul tău instrument de lucru. Însă pe lângă aceasta, vei mai avea nevoie de:

 • o oglindă – este recomandat să folosești o oglindă dublă, cu o față care mărește reflexia, pentru a vedea mai bine detaliile feței.
 • spirt
 • dischete demachiante
 • un pieptăn pentru sprânce – de obicei este regăsit într-un accesoriu 2 în 1, de mici dimensiuni, având atât rolul de pieptăn, cât și de perie.
 • foarfecă pentru sprâncene – un accesoriu foarte important.

Reține că, pentru un bărbat, sprâncene îngrijite nu înseamnă neapărat sprâncene subțiri. De aceea, nu trebuie să exagerezi prea mult cu pensatul, ci doar să dai sprâncenelor un aspect îngrijit. Asta înseamnă că uneori s-ar putea să nici nu ai nevoie de pensat, ci doar de un tuns cu foarfeca.

Începi prin a îmbiba discheta demachiantă cu spirt și a dezinfecta sprâncenele. Dacă ai fire rebele în partea inferioară a sprâncenelor, începi prin a le îndepărta pe acelea. Dezinfectează din nou, apoi îndepărtează-le pe cele din partea superioară.

Pentru a tunde sprâncenele, trebuie întâi să le perii în sus, pentru a vedea care sunt firele care depășesc linia naturală. Unele foarfece pentru sprâncene sunt deja dotate cu mic pieptăn, ceea ce îți va face treaba mult mai ușoară.

Ce rezultate ar trebui să obții

Indiferent dacă ai sprâncene drepte, rotunde sau arcuite, ideal este să le pensezi și tunzi astfel încât să-și păstreze forma lor naturală. Reține că sprâncenele foarte subțiri nu sunt neapărat masculine; este de preferat ca ele să rămână groase și în perfectă armonie cu celelalte trăsături ai ale feței tale.

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda