„Explorează! Visează! Descoperă!” ne îndemna scriitorul Mark Twain, invitându-ne să călătorim cât mai des și să ne lăsăm transformați de tot ce ne aduce nou o destinație necunoscută.

Dacă și ție îți place foarte mult să călătorești, dar bugetul nu îți permite să o faci pe cât de frecvent ți-ai dori, iată câteva idei care îți vor permite să te bucuri de un concediu excelent fără să cheltui prea mulți bani.

 Planifică-ți vacanța în extrasezon

Fiecare țară are, din punct de vedere turistic, un sezon de vârf, care se traduce, în mod obligatoriu, și prin prețuri mai mari. Dacă bugetul tău este limitat, să călătorești în extrasezon te poate ajuta să faci economii substanțiale, mai ales cu transportul și cazarea.

Găsește biletele de avion cele mai ieftine

Nu ezita să folosești aplicațiile online care îți găsesc cele mai ieftine zboruri spre destinația dorită. Dacă te bucuri de flexibilitate în ceea ce privește datele în care poți pleca în concediu, ai șanse mari să îți găsești bilete de avion la prețuri avantajoase. Desigur, cu cât le iei mai din timp, cu atât costurile vor fi mai reduse, deci, dacă știi deja unde vrei să pleci, nu e niciodată prea devreme să începi să-ți cauți biletele de avion.

 Renunță la hotel

Dacă ți se pare că hotelurile din țara sau orașul în care te-ai decis să pleci în vacanță sunt prea scumpe, poți să alegi un hostel sau să închiriezi un apartament. Există deja, și în acest domeniu, numeroase aplicații și site-uri prin intermediul cărora poți închiria un apartament, o cameră într-un apartament sau într-o casă sau chiar numai o canapea pe care să dormi o noapte. Avantajul de a închiria un apartament sau un studio pentru un sejur mai lung este că îți poți face cumpărăturile la supermarketurile din oraș și astfel eviți  să mănânci prea des în oraș, ceea ce, desigur, va avea un impact pozitiv asupra bugetului tău.

Folosește transportul public

O modalitate excelentă de a economisi bani, atunci când călătorești  având un buget restrâns este să folosești transportul public din orașul pe care îl vizitezi. În funcție de durata sejurului și de ceea ce îți dorești să faci în vacanță,  poți opta pentru abonamente de o zi sau de o săptămână sau chiar pentru un city pass, care îți oferă tarife avantajoase pentru transportul public și nu numai. De asemenea, dacă vrei să călătorești în diferite orașe din aceeași țară, nu ezita să folosești trenul sau autocarele locale. Dacă îți place să faci mișcare și distanțele nu sunt foarte mari, poți, de asemenea, să închiriezi o bicicletă. Va fi cu siguranță o experiență de neuitat.

 Bucură-te de gratuități

Dacă faci o documentare atentă, vei descoperi că în numeroase orașe există foarte multe activități gratuite de care se poate bucura orice turist, care variază de la degustări de mâncăruri tradiționale, la plimbări ghidate în diferite zone ale orașului. De asemenea, multe muzee oferă intrări gratuite în anumite zile ale lunii sau chiar ale săptămânii. Odată ce ai stabilit care sunt obiectivele pe care vrei să le vizitezi, verifică direct pe site-urile lor care sunt prețurile biletelor, ce posibilități există pentru a obține reduceri și ce gratuități îți sunt puse la dispoziție. De asemenea, nu uita să arunci o privire peste evenimentele care vor avea loc în orașul în care îți faci vacanța în perioada în care te afli acolo. S-ar putea să prinzi vreun concert interesant, un festival gastronomic sau chiar un carnaval.

Încearcă ceva nou

Dacă ai suficientă curiozitate și spirit de aventură, explorează și zonele mai puțin turistice din orașul sau stațiunea în care îți petreci concediul. Cu siguranță, vei găsi magazine și restaurante mai ieftine și, de ce nu, chiar mai inedite.

 Renunță la suveniruri

Dacă ai posibilitatea și nu este împotriva regulamentului aeroportului din care zbori, renunță la suveniruri în favoarea unor delicii culinare locale, pe care să le poți împărtăși cu familia și prietenii la întoarcere.

Să călătorești poate fi dificil atunci când ai la dispoziție un buget limitat, dar, așa cum ai văzut în rândurile de mai sus, cu puțină creativitate și ceva timp dedicat documentării, poți găsi mereu soluția perfectă pentru tine!

Sursa foto : Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda