Dispozitivele IQOS pot fi comercializate ca produse din tutun cu risc modificat (MRTP), așa cum a decis recent Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite. Aceasta a concluzionat că IQOS este un produs din tutun care încălzește tutunul, nu îl arde, ceea ce reduce în mod semnificativ emisia de substanțe nocive și potențial nocive. IQOS este sistemul de încălzire electronică a tutunului al companiei Philip Morris International (PMI).

Este important de menționat faptul că decizia a fost luată după o analiză extinsă, în urma numeroaselor dovezi științifice pe care PMI le-a prezentat către FDA în decembrie 2016. Aceste dovezi au fost înaintate în cadrul aplicației pentru obținerea autorizării de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP), iar decizia FDA vine ca o confirmare a studiilor științifice care au demonstrat că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS reduce în mod semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

Momentul marchează un pas important pentru companie, mai ales că IQOS este primul și singurul dispozitiv electronic cu nicotină care a primit autorizație de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat din partea FDA.

În același timp, această decizie vine în sprijinul ideii că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reprezintă o alegere mai bună pentru adulții care continuă să fumeze, dar își doresc o alternativă care scade expunerea la substanțe nocive și potențial nocive. Astfel, IQOS poate fi considerat un produs total diferit față de țigările convenționale. Unul dintre motive este legat, bineînțeles, de faptul că IQOS încălzește tutunul, nu îl arde.

Ar mai fi de menționat faptul că FDA preconizează că IQOS este un produs care va avea un impact pozitiv asupra întregii populații, atât în privința persoanelor care utilizează produse din tutun, cât și a celor care nu folosesc produse din tutun la momentul actual. Concluzia a fost bazată pe dovezile științifice care sunt disponibile până la acest moment. Astfel, FDA a decis că această autorizație este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.

Sursa foto: Philip Morris International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda