Nu trebuie să te pregătești să participi la un show de gătit pentru a învăța să prepari câteva mâncăruri delicioase. Gătitul este o abilitate esențială pentru orice bărbat și nici nu este greu să înveți să faci câteva preparate de bază cu care să îți impresionezi prietenii, familia sau iubita.

Chiar dacă nu se numără printre activitățile tale preferate, să știi să prepari câteva lucruri esențiale se poate dovedi de mare ajutor. În primul rând, este mult mai ieftin să gătești acasă decât să îți comanzi zilnic mâncare. Pe de altă parte, cei care încearcă să slăbească sau să mănânce mai sănătos vor reuși mult mai rapid să își atingă obiectivele atunci când știu exact ce ingrediente se află în mâncarea lor. De aceea, dacă vrei să îți gătești mai des acasă, dar nu știi de unde să începi, iată care sunt cele mai importante preparate pe care trebuie să înveți să le faci:

Un burger ca la carte

Burgerii sunt una dintre cele mai simple preparate pe care le poți face acasă. Nici măcar un începător în ale gastronomiei nu poate da greș cu un burger simplu și rapid, mai ales dacă știe ce ingrediente să folosească. Pentru cei mai avansați sau care vor însă să prepare un burger ca la carte, această rețetă de chifle pentru burgeri este perfectă dacă vrei să îți adjudeci renumele de cel mai bun bucătar printre prietenii tăi. O chiflă crocantă la exterior și pufoasă în interior este secretul pentru un burger delicios, pe care să îl poți savura la ocazii speciale sau atunci când îți este poftă de un preparat bun.

Niște paste ca la restaurant

Pastele sunt un alt preparat pe care oricine îl poate găti, indiferent de priceperea în bucătărie. Există zeci de rețete cu paste, totul depinde de imaginația ta și de timpul pe care ești dispus să îl aloci. Însă majoritatea rețetelor cu paste nu ar trebui să îți răpească mai mult de 30 de minute. Poți alege o rețetă simplă, cu paste, sos de roșii, usturoi și un tip de carne, care să se prepare ușor și rapid și pe care să o poți consuma în zilele în care mergi la sală, pentru un plus de energie.

Un mic dejun hrănitor

Există numeroase variante de preparate potrivite pentru un mic dejun nutritiv, care să îți dea energie pentru întreaga zi. Însă cele mai bune idei de mic dejun sunt cele care includ ouă. Aceste preparate sunt rapide, hrănitoare și nu durează mai mult de câteva minute. O omletă cu legume sau un ou ochi peste o felie de pâine prăjită, cu somon și avocado, este o variantă excelentă pentru un mic dejun energizant sau unul cu care să îți impresionezi iubita.

O friptură suculentă

Să gătești o friptură perfectă necesită puțin antrenament și deprinderea unor tehnici. Însă odată ce ai învățat cât trebuie rumenită în tigaie, care este temperatura la care o poți găti apoi la cuptor pentru a ieși așa cum îți place, totul devine mult mai simplu. Sau, dacă preferi grătarul, trebuie să știi că secretul fripturii perfecte constă mai degrabă în amestecul de condimente pe care îl folosești și timpul în care lași carnea la marinat. Cu cât ai mai mult timp la dispoziție, cu atât friptura va fi mai fragedă și mai gustoasă.

Taco, burrito sau quesadilla

Ingredientele și prepararea lor pentru aceste mâncăruri din bucătăria mexicană sunt cam aceleași. Ce diferă în schimb este prezentarea lor. Nu este nevoie să prepari de la zero lipiile sau tortillas necesare pentru aceste mâncăruri, întrucât le găsești acum la aproape orice hipermarket. În schimb, tot ce ai de făcut este să înveți să tai legumele și să le tragi prin tigaie, pentru a le rumeni puțin. Carnea pe care o vei folosi trebuie tăiată fâșii și rumenită tot în tigaie, iar sosurile sau ingredientele extra pe care le pui, precum fasolea sau porumbul, le poți cumpăra direct preparate, la cutie.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:LightField Studios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda