E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Smartphone-urile s-au transformat în propriile noastre calculatoare de buzunar, reunind mai multe tehnologii într-un singur dispozitiv. Astfel ai, la o atingere de buton distanță, servicii de mesagerie, e-mail, muzică, alarmă, sisteme de navigare și comenzi vocale care te pot ajuta să fii pregătit pentru orice. Iar aceia care susțin că utilizarea telefonului mobil ne distruge productivitatea sigur nu au învățat cum poate fi folosit un smartphone pentru a-ți maximiza eficiența și a rezolva orice problema mai rapid. Iată care sunt cele mai creative metode prin care te poți folosi de smartphone pentru a-ți crește productivitatea:

Organizează-ți eficient timpul și sarcinile de lucru

Una dintre principalele cauze ale productivității reduse este lipsa unei bune organizări a task-urilor și a timpului dedicat fiecăreia. Dacă ai nevoie de o modalitate prin care să îți gestionezi mai bine timpul, s-ar putea să-ți fie de ajutor tehnica Pomodoro, o strategie populară prin care îți împarți timpul în câte 25 de minute. Îți poți instala pe telefon o aplicație bazată pe tehnica Pomodoro, precum Focus Booster sau PomoDoneApp, astfel încât să îți poți contoriza mai eficient timpul dedicat fiecărei sarcini. 

Folosește funcția „Do not disturb”

Studiile ne arată că, atunci când suntem întrerupți din muncă de o notificare primită pe telefon, ne poate lua peste 23 de minute pentru a reveni la ceea ce făceam. Dacă îți este greu să reziști tentației de a verifica fiecare notificare de pe smartphone, atunci funcția „Do not disturb” îți va fi de mare ajutor. Aceasta blochează toate notificările pentru o perioadă de timp aleasă de tine, astfel încât să te asiguri că toată atenția ta este asupra lucrurilor pe care le ai de rezolvat. 


Citește și :


Notează-ți toate lucrurile importante

Dacă ți se întâmplă deseori să uiți date de naștere, lucruri pe care le ai de făcut sau de cumpărat, o aplicație precum OneNote sau Evernote te pot ajuta să îți strângi într-un singur loc ideile și toate lucrurile pe care trebuie să le reții, să îți faci liste de cumpărături și chiar să-ți planifici vacanțele. Aplicațiile pot fi accesate și de pe calculator, astfel că îți va fi mult mai simplu să ai mereu la îndemână aceste liste. 

Notează-ți toate întâlnirile și programările în Google Calendar

Ți s-a întâmplat vreodată să uiți de o programare la medic sau să nu ajungi la timp la o întâlnire? Google Calendar îți permite să centralizezi toate lucrurile pe care le ai de făcut și să îți setezi alarme care să te anunțe din timp când și unde trebuie să ajungi. Așa te poți asigura că nu vei mai uita niciodată de o programare făcută cu două sau trei săptămâni în urmă și că vei avea suficient timp la dispoziție pentru a te pregăti. 

Foto: Google.com

Folosește mai des modul avion

Modul avion pentru telefoane nu este util doar atunci când zbori. Spre exemplu, dacă ai probleme cu semnalul 3G sau 4G, de multe ori este suficient să activezi modul avion, apoi să-l oprești, iar semnalul ar trebui să revină la normal. În plus, dacă nu mai ai multă baterie la telefon, modul avion te poate ajuta să economisești bateria sau chiar să-ți încarci telefonul mult mai rapid. Iar, când pleci în vacanță și folosești mai mult smartphone-ul pentru a face fotografii, păstrează modul avion activat atunci când nu ai nevoie de semnal și vei vedea că bateria se consumă mult mai lent. 

Nu rata emailurile importante

Dacă ai mai multe adrese de email și îți este greu să fii la curent zilnic cu toate mesajele pe care le primești, sigur îți va fi de ajutor myMail, care reunește mai multe căsuțe de mesagerie într-una singură. Astfel, vei avea toate emailurile într-un singur loc și nu vei mai rata niciodată un mesaj important. În plus, myMail îți permite să-ți creezi și o adresă de email care îți oferă de 10 ori mai mult spațiu de stocare decât Gmail, cu o capacitate de 150 GB de date. 

Fii mereu cu ochii la drum

Folosim telefonul mobil și în mers, așa că situațiile în care ne împiedicăm, ne lovim de o altă persoană, călcăm într-o groapă sau aproape că ne lovim de un copac sau un stâlp sunt mai frecvente decât ne-ar plăcea să recunoaștem. De aceea, dacă trebuie neapărat să-ți folosești mobilul în mers, aplicația Type n Walk te poate salva. Această aplicație folosește camera foto a telefonului pentru a reda pe ecran o vedere asupra drumului, astfel încât să poți trimite sau citi mesaje, dar să stai în același timp și cu privirea ațintită asupra străzii. 

Foto: Type n Walk

Toate aceste aplicații sau funcții ale telefonului tău pot fi extrem de utile atunci când vrei să îți organizezi mai bine sarcinile de lucru, să îți gestionezi eficient timpul sau să nu uiți lucruri importante și te ajută din plin să îți transformi smartphone-ul într-un gadget util pentru sporirea productivității. 

Sursa foto: freestocks.org from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda