Majoritatea avem o grămadă de lucruri prin casă. Multe din ele, complet inutile, mulțumită site-urilor de ecommerce, care au făcut cumpărăturile de impuls foarte accesibile. Și totuși, deși aproape toate gadgeturile și produsele casnice îți promit marea cu sarea și spun că rezolvă o problemă mai importantă ca alta, puține dintre ele sunt mai utile și mai salvatoare de timp precum cele pe care ți le vom arăta în lista de mai jos.

Chiar dacă niciunul dintre ele nu e absolut esențial, suntem siguri că nu vei mai putea trăi fără ele, odată ce le încerci. Asta pentru că fac parte din categoria de produse care îmbunătățesc cu adevărat calitatea vieții, oferindu-ți în schimb resursele cele mai prețioase: timp și confort. Atât fizic, cât și mental. Iată cele 5 lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din casă:

Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase e probabil cel mai important lucru care s-a inventat vreodată în bucătărie. Nu doar că te scapă de corvoada de a sta aplecat să speli farfurii, vase, pahare și tacâmuri până ți se încrețește pielea, dar economia de timp pe care ți-o dă e incredibilă. Chiar și dacă te scutește de numai 15 de minute de spălat vase în fiecare zi, vei scuti aproape patru zile pe an. Imaginează-ți: trei-patru zile în care speli non-stop vase. Nu mai vorbim de situațiile în care ai și copii sau îți vin invitați acasă și nu mai știi cu ce să începi mai întâi. Iar investiția merită cu prisosință, pentru că o astfel de mașină consumă mult mai puțină apă decât spălarea manuală a vaselor.

Uscătorul de rufe

De ce ți-ai lua un uscător de rufe? Mai bine întreabă-te de ce să nu-ți iei un uscător, pentru că sunt mult mai puține motive. În primul rând, nu mai aștepți una-două zile să ți se usuce rufele. Nu mai stai cu ele pe balcon, sau întinse pe sârme și uscătoare prin casă (pentru cei ce nu au balcon). Nu te mai chinui să le scoți pentru a le pune la uscat, să le întinzi și apoi să le strângi. În mod cert, timpul tău liber și viața de acasă se va schimba după ce-ți iei o asemenea „jucărie” fenomenală. Hainele tale vor fi complet uscate, fără să mai fie mototolite, gata de pus direct în dulap. Și, cel mai important, dacă locuiești într-un oraș mare, precum Bucureștiul, scapi de grija prafului care s-ar pune pe ele cât timp se află la uscat.

Un aparat de călcat vertical cu aburi 

Care-i cel mai neplăcut lucru atunci când te grăbești să ieși în oraș? Să vezi că hainele tale din dulap au făcut cute. Chiar și cele proaspăt călcate și aranjate cu grijă cu câteva zile înainte pot căpăta cute neplăcute. Și nu vrei să-ți atragi eticheta de persoană neîngrijită. Aici te poate ajuta un aparat de calcat vertical cu aburi. Deși e folosit de multă vreme în curățătoriile profesionale, apariția sa în mediul casnic este relativ recentă, fiind folosit pentru netezirea rapidă a cutelor. 

Un astfel de aparat poate îndepărta cutele și reîmprospăta țesăturile. Deoarece funcționează cu abur, te poate scăpa și de eventualele mirosuri neplăcute ale hainelor, putând totodată să distrugă până la 99% dintre bacterii. Aparatul de călcat vertical cu aburi poate fi folosit pentru orice tip de material care permite călcarea, atât vertical, direct pe umeraș, cât și pe orizontală. Iar rapiditatea cu care vei netezi orice haină înainte de a ieși din casă e inegalabilă. 

O saltea bună

În medie, dormim o treime din viață. Adică aproximativ 121 de zile dintr-un an. Când te gândești la asta, ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci e să cumperi o saltea ieftină, făcând rabat la propriul tău confort. Și știi la fel de bine ca noi cât de mult contează un somn bun. În special pentru sănătate. Iar când spunem sănătate, ne gândim pe termen lung, pentru că o poziție corectă și confortabilă în timpul somnului te va scuti de apariția unor posibile probleme cronice și dureri de spate.

Un espressor automat

Dimineața e momentul din zi în care ne lăsăm pradă ritualurilor. Iar cafeaua e unul dintre ele. Și nimic nu strică buna dispoziție mai rău ca o cafea proastă. Iar dacă încă mai ai obiceiul de a face cafea la ibric, pune la socoteală și timpul pierdut. De ce să nu te bucuri și de timp, și de o cafea excelentă, de fiecare dată? (Nu, cafeaua la filtru nu poate fi vreodată bună). Probabil la asta s-au gândit și cei care au inventat espressoarele de cafea. Sunt simplu de folosit, fiind proiectate să se apropie cât mai mult posibil de calitatea unei cafele preparate de un barista. Multe dintre ele funcționează cu capsule, fiind necesar să apeși un singur buton. Cel de selecție pentru espresso, latte, frappe sau cappuccino. În funcție de moodul tău.

Chiar dacă nu au ajuns în top cinci, merită să menționăm și alte câteva aparate sau produse care-ți pot face viața mai ușoară și mai frumoasă:

  • Aspiratoarele mici, portabile, pe care le poți folosi pentru a scăpa de praful de pe dulapuri, corpuri de mobilă sau locurile în care chiar nu poți ajunge cu un aspirator normal.
  • Un slow cooker în care poți pune toate ingredientele odată pentru a te bucura de o mâncare gătită lent, plină de savoare. Și care te scapă în același timp de multe vase de spălat.
  • Cană termos. Nimic nu-i mai plăcut decât să-ți faci o cafea bună sau un ceai acasă și să știi că își păstrează temperatura și peste o oră sau două. Valabil și pentru cafeaua băută la serviciu, cu colegii.
  • Cântarul pentru bagaje. E un must-have pentru călătoriile cu avionul. Te va scuti de eterna întrebare ”Oare am atins greutatea maximă?”. Caută un model mic, pe care-l poți lua cu tine, ca să nu ai surprize la întoarcere, când cadourile sau suvenirurile cumpărate îți vor scoate niște bani serioși din buzunar, pentru taxa de bagaje prea grele.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda