Oamenilor le place să petreacă timp în natură, chiar dacă nu găsesc ocazii prea des să facă acest lucru. Nu doar că te ajută să fii mai relaxat, dar îți scade riscul de anxietate și depresie și îți îmbunătățește imunitatea. Pentru cei mai mulți dintre noi, mersul la pădure este modul cel mai la îndemână de a te conecta cu natura.

În ultima vreme, ieșitul la pădure a devenit însă sinonim cu grătarul. Necesitatea de a mânca atunci când petreci mai multe ore la pădure a devenit din păcate atracția centrală a acesteia. Există însă multe alte activități care ar putea să îți capteze interesul.  Dacă urmează să petreci mai mult timp în aer liber, la pădure, te poți inspira din aceste idei de activități:

  1. Camping

Dacă tot mergi la pădure, de ce să nu iei un cort cu tine? Fie că mergi în cuplu, fie că mergi într-un grup numeros și gata de distracție, vei găsi experiența cu siguranță interesantă. Ca să te bucuri de ea, ai nevoie de echipament adecvat, care să includă un cort, sac de dormit, izopren și haine groase, ca să nu îți fie frig în timpul nopții. Odată ce te-ai instalat, poți face multe activități: poți lua cu tine mingi, ca să puteți face mișcare într-un luminiș; seara, poți face un foc de tabără, o ocazie bună de socializare sau de jocuri de societate, iar lista poate continua.

  1. Paintball

Pădurea e un mediu bun în care să te ascunzi, așa că prezintă oportunități deosebite pentru jocul de paintball, conform Groupon. Acesta poate fi jucat în săli special amenajate, dar nimic nu vă oprește grupul de prieteni să vă luați propriul echipament și să organizați un joc de paintball în pădure. Astfel, petreceți timp în natură, faceți mișcare și vă și distrați.

  1. Vânătoare

Sunt multe lucruri pe care trebuie să le știi înainte să faci această activitate. Începătorii ar trebui să cunoască legislația din domeniu și câteva aspecte tehnice privind echipamentul și armele, informații pe care le găsești în acest ghid. Există reguli stricte pe care trebuie să le respecți, o parte pentru siguranța ta și a grupului tău, dacă ești cu unul, și o parte pentru protejarea diversității din natură.

Una din cele mai importante alegeri pe care va trebui să o faci ca începător în ale vânătorii este cea a armei și a accesoriilor ei. Spre exemplu, va trebui să înveți cum să alegi o lunetă de vânătoare. Unul din factorii pe care trebuie să îi iei în considerare e tipul vânătorii: trebuie să știi dacă ai nevoie de o lunetă pentru pândă, pentru goană, de tip long range, pentru poligon sau universală.

  1. Fotografie

Fotografia e un mod creativ de a interacționa cu mediul înconjurător. Nu trebuie să fii specialist sau un pasionat înrăit ca fotografia să fie principala ta activitate când mergi la pădure. Căutând subiecte de fotografii în pădure, cu siguranță vei da peste oportunități bune. Și e cu atât mai interesant, cu cât nimeni nu îți poate spune care sunt acelea. Tu decizi ce merită și ce nu merită fotografiat.

Unele persoane se concentrează pe fotografierea vegetației. Alții preferă peisajele: locuri din pădure transformate de anumite momente ale zilei sau de fenomene meteo: pădurea la răsărit sau copacii în ceață. Există și varianta fotografiei animalelor, însă în acest caz vei avea nevoie de ceva mai multă răbdare.

  1. Drumeții

Nu e nevoie să mergi la munte pentru drumeții. Pădurea poate fi la fel de interesantă. O drumeție în pădure îți permite să admiri peisaje pe alocuri spectaculoase și să observi tot felul de animale sălbatice, totul în timp ce îți provoci condiția fizică. Iar, dacă nu ești adeptul drumețiilor, există și varianta mersului cu bicicleta pe trasee prestabilite din pădure, potrivit Get Surrey.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda