Ea este cea mai importantă persoană din viața ta. Atât de importantă încât poți vizualiza toată viața voastră împreună. Cu bune și cu rele. Dar mai ales cu momente importante. De la acela în care spune DA, la aniversări și tot felul de motive de sărbătoare. Și cum poți spune mai bine „ești cea mai importantă persoană pentru mine” dacă nu cu ajutorul bijuteriilor cu diamante? Suntem aici să te sprijinim, iar cu ajutorul Teilor te vom ghida să alegi cele mai potrivite bijuterii, în funcție de ocazie. Stai cu ochii pe seria #momentedediamant și spune-ne în ce momente ai nevoie de ajutorul nostru.

După ce ați stat împreună suficient de mult timp, încât să fii convins că ea este aleasa inimii tale, ești gata pentru pasul cel mare. Alegerea inelului de logodnă nu este ușoară, însă dacă urmărești site-ul Teilor, poți vedea ce model i s-ar potrivi cel mai bine. Și ca să te asiguri că mesajul tău ajunge la inima ei și îți va răspunde așa cum îți dorești, atunci ai nevoie de câteva idei inedite pentru a-ți cere iubita în căsătorie. Le regăsești în cele ce urmează și, de asemenea, te ajutăm să afli cum organizezi un astfel de eveniment și îți spunem ce greșeli este bine să eviți. 

Idei inedite pentru a-ți cere iubita în căsătorie
Cum organizezi o cerere în căsătorie
Cererea în căsătorie – greșeli de evitat

Idei inedite pentru a-ți cere iubita în căsătorie

Cererea în căsătorie ar trebui să fie un moment magic atât pentru tine, cât și pentru ea. Sigur că poți opta pentru varianta cea mai la îndemână și să-i pui întrebarea clasică, fără să te gândești prea mult la scenarii, ca să nu te complici. Dar, dacă vrei să fii original și să o surprinzi cu imaginația ta, cu siguranță vei transforma cererea în căsătorie într-un moment memorabil. Și pentru că ai o mulțime de posibilități din care poți alege, ți-am pregătit mai jos o listă de idei inedite care să te inspire. 

Cerere în căsătorie cu un band special

Dacă o știi o fire romantică, gândește-te la o cerere în căsătorie care să fie ca o poveste. Prin urmare, ai nevoie de un loc special și de o surpriză cu totul ieșită din comun. Poți începe cu alegerea unui inelul de logodnă care să iasă din tiparele clasice și să fie un șir de diamante simbolizând eternitatea iubirii voastre și a drumului lung pe care vrei să-l faci de acum încolo numai alături de ea. 

INEL ETERNITY CU DIAMANTE DE 0,33 CT

Du-o în parcul în care v-ați sărutat prima dată sau într-un loc de unde se vede panorama orașului pe care ați admirat-o împreună și știi că-i place foarte mult. Alege o trupă de muzicieni și pune-i să-i cânte melodia preferată, în timp ce tu îi oferi inelul. Poți chiar să dai o notă personală și să le spui să pună în versurile cântecului numele ei. 

Cerere în căsătorie cu un mesaj inedit

Simți că emoțiile te copleșesc și nu știi cum să faci ca să nu dai greș. Îți faci scenarii și speri ca ea să-ți spună: „Da!”. Cu un inel din aur alb cu diamante în formă de inimă, îi transmiți că este aleasa inimii tale și că iubirea ta pentru ea este la fel de durabilă ca diamantul. Arată-i cât de mult o iubești și surprinde-o, oferindu-i un astfel de inel de logodnă într-un spațiu inedit.

INEL DE LOGODNĂ AUR ALB CU DIAMANTE

Dacă știi că anotimpul ei preferat este iarna, atunci organizează evenimentul în această perioadă. Mergi cu ea într-un weekend la munte, la o pensiune în care să fiți doar voi doi și vorbește cu proprietarii ca să puneți la punct o cerere în căsătorie ca în povești. Poți alege, de exemplu, un traseu de parcurs cu trăsura și, la un moment dat, să vă opriți, iar ea să vadă scris în zăpadă mesajul tău: „Vrei să fii soția mea?”. Poți face un lucru similar, dacă știi că îi place foarte mult marea și să-i scrii întrebarea pe nisip. 

Cerere în căsătorie cu surpriză 

Dacă știi că este o fire sofisticată, căreia îi plac ideile originale și luxul, atunci alege să-i dai un inel din aur alb cu diamant în formă de pară, care este unul dintre modelele clasice de inele de logodnă și care o va face să se simtă ca o prințesă.  

INEL DE LOGODNĂ CU DIAMANT PEAR CUT DE 1,04 CT GIA

Invit-o la o cină romantică, iar când vine șampania, oferă-i inelul ca ornament pe o bucățică de prăjitură cu ciocolată sau pe fundul paharului în care torni băutura. Poți opta și pentru o carte cadou în care să ascunzi inelul sau mai există posibilitatea să-i cumperi bilete la o piesă de teatru care i-ar face plăcere și să-i pui în plic inelul. Elementul surpriză va face întotdeauna o impresie bună și cererea ta în căsătorie va fi inedită. 

Cerere în căsătorie în mijlocul naturii 

Atunci când alegi inelul de logodnă, ar trebui să ții cont de personalitatea persoanei iubite, ca să-i oferi un model pe care îl va îndrăgi din prima clipă. Poți opta, de exemplu, pentru un inel cu diamant cu tăietură emerald, discret și rafinat, în același timp. 

INEL DE LOGODNĂ CU DIAMANT EMERALD CUT DE 1,00 CT GIA

Dacă amândoi iubiți natura și vă doriți să petreceți cât mai mult timp departe de agitația urbană, atunci organizează o excursie doar pentru voi doi, într-o zonă de munte din apropierea unei rezervații naturale. Asigură-te că poți merge cu ea la o plimbare relaxantă și, la un moment dat, oferă-i inelul. 

Cerere în căsătorie inedită cu ajutorul unui animal de companie

Dacă sunteți amândoi iubitori de animale și aveți un câine sau o pisică, te poți gândi la un moment special pentru a-ți cere iubita în căsătorie, cu ajutorul prietenului patruped. Pune-i la zgardă un bilet cu întrebarea, astfel încât în momentul în care se vor juca, ea să descopere mesajul tău.  

INEL DE LOGODNĂ CU DIAMANT RADIANT CUT DE 2,120CT GIA

Apoi, oferă-i un inel de logodnă cu diamant radiant care o va cuceri cu eleganța sa. Poți opta și pentru o versiune mai amuzantă, cum ar fi să agăți de bilețelul cu mesaj și inelul. Astfel, cu un gest simplu, ai dat o notă personală cererii tale, iar jumătatea ta va ști cu siguranță să aprecieze momentul. 

Cerere în căsătorie inedită, acasă

Nonconformistă și romantică. Dacă așa vrei să fie cererea ta în căsătorie, atunci nu e neapărat să te gândești la lucruri complicate, pentru că, de cele mai multe ori, simplitatea are o eleganță aparte. Alege un inel clasic cu diamant princess și organizează evenimentul chiar la voi acasă. 

INEL DE LOGODNĂ CU DIAMANT PRINCESS CUT DE 0,72CT GIA

Poți lua beculețe colorate, din care să construiești mesajul tău. Agață-le fie în balcon, fie în sufragerie. Pregătește o cină romantică din care să nu lipsească lumânările, șampania și câteva delicatese pe care le poți prepara chiar tu sau le poți cumpăra de-a gata. Pune inelul într-un buchet cu florile ei preferate și oferă-i-l din suflet, arătându-i că, pentru tine, ea este cea alături de care vrei să-ți împarți destinul. 

Cerere de căsătorie inedită, la înălțime

Dacă aleasa inimii tale este o fire mai rebelă care iubește aventura și surprizele, atunci transformă-ți cererea în căsătorie într-o experiență unică. În primul rând, fii curajos și alege un model de inel cu totul deosebit, cum ar fi unul cu diamante baghetă. La prima vedere, nici nu ai spune că este un inel de logodnă, însă voi doi nu sunteți la fel ca toți ceilalți. Voi vreți să fiți originali și îndrăzneți. 

INEL AUR ALB CU DIAMANTE BAGHETĂ DE 1,63 CT 

Apoi, organizează o excursie în Turcia, de exemplu, și în timp ce admirați răsăritul dintr-un balon care zboară deasupra Cappadociei, oferă-i inelul și spune-i că îți dorești ca ea să fie soția ta. Poți alege și varianta de a vorbi cu organizatorii și de a le da un banner cu mesajul tău pe care să-l priviți fluturând din alt balon, în timpul călătoriei voastre deasupra peisajelor de o frumusețe care îți taie respirația.  

Cerere în căsătorie inedită cu un puzzle

Jocurile sunt întotdeauna o alegere amuzantă și deosebită de a-i spune persoanei iubite ceva atât de important cum ar fi că ai vrea să-ți fie soție. Cu un inel cu diamante albe și colorate, cu aer regal, îi arăți cât de mult o prețuiești și că ești hotărât să-ți iei un angajament pe viață în fața ei.

INEL AUR ALB CU DIAMANTE ȘI FANCY DIAMONDS 

Ia-i un buchet mare de flori și dăruiește-i un săculeț de in în care să se afle un puzzle cu piese din lemn cu ajutorul cărora să construiască mesajul pe care vrei să i-l transmiți. Apoi, oferă-i inelul și fă-o să se simtă ca nimeni alta, pentru că ea este jumătatea sufletului tău. 

Cerere în căsătorie inedită, ca o vânătoare de comori

Iubirea dintre voi este o comoară în sine și vrei să o prețuiești ca atare, asigurându-te că cererea ta în căsătorie va fi un succes. Păstrând conceptul acesta în minte, alege un inel cu diamante cu un design complex și mergi pe varianta unei vânători. 

INEL LOGODNĂ CU DIAMANTE DE 1,42 CT GIA

Organizează o excursie la o pensiune care are curte și, împreună cu proprietarii, pune-ți la bătaie planul. Fii creativ și vezi unde poți pune indiciile, astfel încât iubita ta să le urmărească și să ajungă la comoară. Fă-o să creadă că e un simplu joc, pentru ca la final surpriza să fie cu adevărat mare. 

Cerere de căsătorie inedită la concertul preferat

Dacă vrei să fie o cerere în căsătorie care îi va demonstra cât de bine o cunoști și că știi să-ți alegi cele mai potrivite momente pentru a-i spune lucruri importante, atunci mergi pe ideea unui concert la care ea vrea să ajungă de foarte mult timp. Documentează-te și vezi când ar trebui să fie cântată melodia ei preferată. 

INEL CU DIAMANTE TRANSPARENTE

În timpul acesteia, strecoară-i printre degete un inel cu diamante transparente și spune-i că vrei ca ea să fie soția ta. Momentele de bucurie create de muzica preferată se vor îmbina de minune cu surpriza ta, iar cererea în căsătorie va fi cu adevărat inedită.

Cum organizezi o cerere în căsătorie

Indiferent ce alegi să faci pentru a o convinge să-ți spună „Da!”, reține că regula de aur pentru ca evenimentul să fie o reușită este să-l organizezi din timp și să fii atent la toate detaliile. Mai jos, ai câteva repere pe care este bine să le ai în minte atunci când organizezi o cerere în căsătorie. 

Alege inelul de logodnă, pentru personalitatea ei

Primul lucru la care ar trebui să te gândești este alegerea inelului de logodnă, pentru că oricât de bine ai organiza tu lucrurile, nu vrei ca la sfârșit să vezi dezamăgirea pe fața ei, că va trebui să poarte ceva ce nu îi place sau nu i se potrivește. 

Ia în calcul felul ei de a fi, ca să știi dacă poți alege un model mai sofisticat sau unul mai simplu, asigură-te că este mărimea care trebuie și fă-ți calculele de așa natură, încât să poți duce planul până la capăt. 

Gândește-te la o temă pentru cererea în căsătorie

Înainte de a pregăti planul pentru cererea ta în căsătorie, reține că nu există o rețetă universal valabilă și care să fie potrivită pentru toate situațiile. Totul depinde de cât de bine îți cunoști partenera. Dacă știi că este o fire discretă, poate nu ar fi chiar o idee bună să o ceri de soție în public, în schimb, dacă este un om direct, poți să fii spontan și să-i adresezi întrebarea în parc sau la o cină romantică, fără să mai faci scenarii complicate. 

Apoi, dacă îi plac călătoriile și este foarte curioasă să descopere locuri și oameni, atunci transformă cererea ta în căsătorie într-o experiență. Organizează o vacanță în Maldive și păstrează inelul pentru un apus pe plaja cu nisip fin. 

Creează un scenariu pentru cererea în căsătorie 

O cerere inedită în căsătorie presupune să faci și un mic scenariu înainte. De la discursul pe care îl vei avea, și pentru care te poți inspira din cărți, filme, versuri sau de pe internet, până la modul în care va ajunge mesajul la persoana iubită. 

Este o scenă în care tu joci rolul principal, iar la sfârșit ar trebui să primești aplauzele ei și, evident, răspunsul pozitiv la care ai visat. Prin urmare, construiește o poveste. Dacă știi că ar fi romantic pentru amândoi să mergeți pe o plajă sălbatică și să-i faci propunerea în timp ce te plimbi cu ea pe faleză, atunci nu te complica. Ghidează-te după instincte, pune-i inelul într-o scoică și oferă-i-l sincer. 

Optează pentru un loc potrivit conceptului ales

Un alt aspect important când vine vorba despre organizarea unei cereri inedite în căsătorie este alegerea locului potrivit. Și acest lucru depinde foarte mult de felul ei de a fi. Ia în calcul care este anotimpul ei preferat, care sunt pasiunile ei și obiceiurile.

Astfel, dacă este pasionată de operă, mergeți la un spectacol, iar la sfârșit oferă-i inelul sau ai putea chiar să vorbești cu organizatorii ca acest lucru să se întâmple pe scenă. Dacă, însă, îi face plăcere să meargă la meciurile de fotbal, poți vorbi cu membrii galeriei echipei preferate să organizeze un flash-mob sau să afișeze un banner cu mesajul tău. Un restaurant cochet ar putea fi un loc potrivit dacă partenera ta este o femeie elegantă care pune preț pe rafinament.

Alege-ți bine partenerii care să te ajute 

Pentru organizarea unei cereri în căsătorie inedite ai nevoie, în general, și de complici. Fără ei, nu ai cum să pui la cale scenariul la care te-ai gândit. Alege-ți bine partenerii care te vor ajuta, ca să nu te trezești că în ultima clipă se răzgândesc sau că te costă mai mult decât e cazul. Apoi, este indicat ca aliații tăi să nu fie prieteni sau rude, pentru că s-ar putea să te dea de gol, fără să vrea, din prea mult entuziasm.

De obicei, oamenii sunt receptivi la astfel de momente care, la fel ca nunta de aur sau de diamant, reprezintă evenimente unice în viața unui cuplu. Astfel, dacă vrei să o ceri de soție la o cină romantică pe o terasă la malul mării, poți vorbi cu chelnerii sau cu șefii de sală, ca să-i faci surpriza. La fel, atunci când mergi la o pensiune, poți aranja totul împreună cu proprietarii. 

Cererea în căsătorie – greșeli de evitat

Odată ce ai decis că ești pregătit pentru a-i face propunerea de a fi soția ta, inevitabil devii nerăbdător și chiar agitat. Până la urmă, este un moment care trebuie să fie memorabil pentru amândoi. Primul lucru pe care e bine să-l faci este să te calmezi un pic și să conștientizezi că nu trebuie să fie totul perfect. Așadar, nu lăsa emoțiile să te copleșească și să nu mai poți gândi clar. Aceasta, ca să eviți, pe cât posibil, greșelile de mai jos: 

  • nu alegi momentul potrivit – dacă simți că este stresată pentru că are de prezentat un proiect important la job, mai bine așteaptă un pic, până se mai relaxează; la fel ar trebui să procedezi și dacă ați fost împreună la o petrecere la care s-a consumat alcool;
  • nu păstrezi secretul – ești atât de nerăbdător, încât povestești rudelor și prietenilor despre planul tău; nimic mai greșit, pentru că ei, la rândul lor, se bucură foarte tare și este posibil ca secretul tău să fie dezvăluit înainte de vreme; 
  • nu ții cont de preferințele ei – dacă este o persoană retrasă și discretă, nu este recomandat să o ceri în căsătorie în public; dacă faci acest lucru, se va simți mai degrabă stânjenită, decât bucuroasă;
  • nu ești sigur că și ea își dorește același lucru – nu ai de unde să știi 100% dacă ea îți va spune „Da!”, însă testează terenul înainte și fii cât mai aproape de acest 100%; dacă ai dubii prea mari, nu face pasul, pentru că dezamăgirea va fi foarte mare;
  • alegi un inel care nu i se potrivește – asigură-te că inelul are un model care se potrivește persoanei iubite și că este mărimea care trebuie; nu îți dorești să-i dăruiești un inel prea strâmt sau prea larg; 
  • nu faci nimic inedit sau faci prea mult – chiar dacă nu ești genul romantic, tot trebuie să lucrezi un pic la prezentare și la modul în care o ceri de soție; a-i face propunerea în timpul pauzei de publicitate de la un serial nu-i chiar o idee bună; pe de altă parte, însă, nu te lăsa foarte mult influențat de ceea ce vezi pe internet sau în filme, că s-ar putea să fie un pic prea mult;
  • ascunzi inelul în mâncare sau băuturi opace – dacă mergi pe ideea de surpriză, ai grijă unde ascunzi inelul; dacă îl pui în mâncare sau băuturi care nu sunt transparente ori sunt servite în pahare opace, se pot produce accidente.

Prin urmare, atunci când vrei să transformi cererea în căsătorie într-un eveniment inedit, de care să vă aduceți amândoi aminte cu cea mai mare plăcere, peste ani, este foarte important să fii creativ, să te gândești la personalitatea ei și să organizezi totul din timp. De asemenea, asigură-te că ai întotdeauna și un plan B, pentru situațiile în care lucrurile nu merg așa cum ți-ai fi dorit. Cu imaginație și răbdare, transformă fiecare clipă a cererii tale în căsătorie în #momentedediamant și arată-i cât de mult îți dorești ca drumul tău în viață să fie alături de ea.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda