dezvoltat în parteneriat cu 

Dacă există o perioadă mai solicitantă din punct de vedere financiar decât altele, aceasta este, cu siguranță, vara. Te lovești de tentații la fiecare pas, de la vacanțe și festivaluri, la reducerile din magazine.

Pe de altă parte, ratele nu se plătesc singure nici în perioada concediilor, iar fondurile de rezervă ar face bine să și crească, nu doar să stagneze. Dar, pentru că ai conștientizat deja eventualele pericole, probabil că te afli deja în căutarea celor mai bune soluții pentru a le evita. Iată și câteva aplicații care te vor ajuta să-ți administrezi mai bine banii și să reușești să economisești, în ciuda ispitelor de sezon:

BT Pay @ EC

Pe lângă toate facilitățile de plată pe care ți le oferă o aplicație bancară, inclusiv programarea plăților repetitive precum sunt facturile de utilități, BT Pay te ajută în acest an cu un parteneriat cu Electric Castle căruia nu îi poți rezista.

Poți folosi aplicația pe toată durata festivalului pentru a-ți încărca brățara sau poți plăti contactless direct cu telefonul. Astfel nu doar că vei scăpa de toate cozile deloc confortabile, dar vei putea și să verifici cât ai cheltuit și să plătești sume fixe. În plus, dacă nu ai încă instalată aplicația BT Pay și o instalezi acum, vei participa și la o tragere la sorți pentru a câștiga unul dintre cele 15 kituri de festival, numai bune pentru EC, care conțin un tote bag, un lanyard, un popsocket, un prosop și un sticker pack, toate cu un design irezistibil.

Daily Expenses 2

Această aplicație a fost creată pentru organizarea veniturilor și a cheltuielilor. Tot ce faci este să le înregistrezi cu data la care au fost făcute și vei avea ulterior acces la rapoarte zilnice, săptămânale, lunare și anuale privind administrarea veniturilor proprii.

Aplicația îți urmărește încasările și plățile și le clasifică în categorii. Acestea pot fi editate sau șterse, dar poți, de asemenea, să și programezi plățile recurente cu ajutorul ei. O poți proteja cu parolă și poți, de asemenea, să alegi moneda în care operează. Interfața Daily Expenses 2 este user friendly, iar aplicația poate fi descărcată atât pentru Android, cât și pentru iOS.

52 Weeks Challenge

Dacă te numeri printre persoanele care întâmpină dificultăți în a-și planifica cheltuielile și nu reușește să pună bani deoparte, s-ar putea ca această aplicație să fie răspunsul la toate întrebările tale legate de neajunsuri.

52 Weeks Challenge te va ajuta să economisești o sumă de bani în fiecare săptămână, o sumă pe care o stabilești chiar tu și de care îți permiți să te lipsești pentru a trăi, totuși, decent. Ideea aplicației a pornit de la o carte, care îi sfătuiește pe cei care o citesc să pună deoparte 1 dolar în prima săptămână, 2 dolari în a doua și tot așa, până la 52 de săptămâni. Dacă respecți indicațiile întocmai, ar trebui ca după un an să ai o rezervă de 1.378 de dolari.

Nu doar că te va ajuta să economisești, dar vei reuși să capeți deprinderea de a pune bani deoparte. În plus, pentru că stabilești singur suma de bani inițială și știi exact la ce valoare trebuie să ajungi la finalul provocării, vei avea un obiectiv bine stabilit și totodată mai multe șanse de reușită.

Pago plateste

Pago e o aplicație care te ajută să îți organizezi și plătești toate facturile de utilități, pe cele de telefon și taxele de drum. Dezvoltată în colaborare cu Mastercard România și Banca Transilvania, este gratuită și permite conectarea cu orice card bancar, indiferent de emitent.

După ce îți creezi un cont în Pago plateste, vei completa în aplicație datele cu privire la toți furnizorii de electricitate, gaze, cablu, internet, telefonie sau alte servicii similare. Facturile se vor descărca ulterior direct în aplicație, așa că nu vei mai fi nevoit să le cauți în căsuța poștală sau în email atunci când vrei să plătești. De altfel, un feature important este că îți poți seta notificări, pentru a te asigura că ești mereu la zi cu plățile. Și ai la dispoziție și istoricul acestora, pentru a sesiza eventualele creșteri sau nereguli.

Tehnologia modernă ne ajută să economisim și să nu ne mai batem capul cu teancuri de documente, planuri sau pușculițe. Soluțiile sunt la îndemână, unele dintre ele chiar în mod gratuit, și îți pot fi de folos nu doar pe termen scurt, ci și în sensul responsabilizării financiare.

Sursă foto: Shutterstock

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda