Nu trebuie să fii mare pasionat de gătit ca să știi cum să-ți pregătești de unul singur mâncarea. Dacă nu mai stai cu părinții și nici nu câștigi suficient de mult încât să poți comanda din oraș sau să mănânci mereu la restaurant, ar fi timpul să înveți să-ți pregătești singur mâncarea de zi cu zi. Ceea ce ți s-ar putea părea o pierdere de timp și un efort mult prea mare s-ar putea dovedi o cale de a-ți schimba în bine rutina zilnică.

4 motive pentru care ar trebui să înveți să-ți gătești de unul singur:

  1. În acest fel poți să mănânci mai sănătos

Cel mai mare avantaj de care poți beneficia atunci când îți gătești singur mâncarea este că poți controla ce pui în farfurie și, mai ales, cât. Aceste două lucruri sunt foarte importante atunci când ai unele obiective legate de aspectul tău fizic, fie că vrei să scapi de câteva kilograme în plus sau să crești în masa musculară. De foarte multe ori, mâncarea din oraș conține ori prea multă sare, ori prea mult ulei, iar orice tip de dietă echilibrată ai încerca, aceasta va fi dată peste cap. În plus, gătitul nu înseamnă timp pierdut. Dimpotrivă, poți găsi mâncăruri sănătoase și rapide de preparat care să îți permită să te bucuri de timpul liber pe care îl ai.

  1. Reduci semnificativ din costurile pentru mâncare

Întotdeauna va fi mai ieftin să-ți gătești mâncarea decât să o cumperi direct preparată, iar atunci când bugetul tău lunar este destul de limitat, câteva sute de lei salvate în acest fel pot fi de mare ajutor. În primul rând, gătitul te va face să fii mai organizat cu banii tăi, cumpărăturile săptămânale și cu timpul tău. În al doilea rând, vei învăța să fii mai creativ în bucătărie, preferând să apelezi la un storcător centrifugal performant pentru prepararea unui suc rapid de fructe, extrem de sănătos și revitalizant, mai ales acum că vine primăvara, decât să mai cumperi băuturi carbogazoase.

  1. Vei putea să impresionezi atunci când vei organiza o seară romantică

Nu trebuie să ignori nici acest aspect al discuției. Gătitul are marile sale avantaje și atunci când încerci să impresionezi o persoană de care îți place. O poți scoate și în oraș, la un restaurant spectaculos, însă dacă vrei cu adevărat să îi furi ochii, învață o rețetă delicioasă și pregătește-i o cină la care nu s-ar aștepta niciodată.

  1. Gătitul te ajută să eliberezi o parte din stres

Gătitul la tine acasă poate avea efecte terapeutice spectaculoase, așa cum arată unele studii. Pe scurt, dacă de multe ori, după o zi obositoare de muncă, preferi să îți comanzi ceva de mâncare ca să scapi de stres, o cale mult mai eficientă să te relaxezi rapid este să gătești chiar tu. Este o activitate care te ajută să fii mai creativ, stimulează organismul să elibereze o cantitate mare de serotonină (un neurotransmițător strâns legat de sentimentul de fericire) și te implică din toate punctele de vedere în întreg acest proces: trebuie să guști mâncarea, să o miroși, să acționezi rapid, să fii atent, oferindu-ți la final răsplata unui preparat delicios.

De foarte multe ori, să știi să gătești a fost asociat cu o independență mai mare. Ce-i drept, creativitatea și inițiativa câștigate în bucătărie îți vor da cu siguranță mai multă încredere în tine și curaj.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Yevhen Rehulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda