E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Smartphone-urile au pătruns în aproape toate aspectele vieții noastre, ajutându-ne să comunicăm mai ușor, să fim mai organizați și mai eficienți și, în cele din urmă, să ne simplificăm traiul. Pe măsură ce tehnologia a avansat, telefoanele mobile au început să ne permită să facem tot mai multe lucruri: le folosim pe post de alarmă, plătim cu smartphone-ul, efectuăm apeluri video, consumăm conținut, ne orientăm în spațiu sau folosim telefonul pentru entertainment. 

Iar pentru a profita la maximum de un smartphone, există întotdeauna accesorii sau gadgeturi practice, care ne ajută să stocăm fișiere, să încărcăm rapid bateria, să ascultăm muzică și multe altele. Iată care sunt cele mai utile gadgeturi care îți îmbunătățesc experiența utilizării unui smartphone și de ce nu ar trebui să-ți lipsească:

Bateria externă

Utilizăm frecvent smartphone-ul în timpul zilei, așa că este inevitabil ca bateria să reziste la nesfârșit, mai ales în cazul telefoanelor mobile care nu sunt tocmai proaspăt scoase din cutie. Cum nimănui nu îi place să rămână cu bateria pe zero, o baterie externă este indispensabilă. Aceasta îți permite să îți încarci telefonul chiar și când te afli în mișcare, fără să mai depinzi de o priză. Fie că aștepți un email important, că te întâlnești cu cineva, că ai nevoie de un taxi sau cauți o adresă, cu ajutorul bateriei externe nu vei mai ajunge niciodată în situația în care să te trezești cu telefonul închis. 


Citește și :


Boxa portabilă

Boxa portabilă îți permite să asculți muzică oriunde și oricând, la o calitate a sunetului excelentă. Boxele moderne se conectează la telefon prin Bluetooth, iar apoi, tot ce ai de făcut este să selectezi platforma pe care o folosești pentru streaming și să dai play piesei tale preferate. Acest gadget este foarte util în mașină, la petreceri sau acasă, atunci când nu vrei să mai deschizi calculatorul pentru a-ți asculta playlistul favorit. 

Suportul din silicon anti-alunecare

Consumăm foarte mult conținut video pe telefon, fie că urmărim clipuri pe YouTube sau că deschidem aplicația Netflix și dăm play unui film sau serial. Iar dacă nu vrei să ții mereu telefonul în mână, în modul landscape, vei avea nevoie de un suport din silicon, ușor de ajustat pentru aproape orice model de smartphone. Acesta poate fi așezat pe orice suprafață plană sau poate fi montat în mașină, când ai nevoie să navighezi folosind Waze sau Google Maps, însă fără să-ți pierzi atenția la drum și la șofat. 

Trepiedul pentru smartphone

Tuturor ne place să facem poze cât mai reușite cu telefonul din dotare, mai ales că cele mai noi smartphone-uri au inovat camerele foto, astfel încât pozele arată ca și când ar fi fost făcute de un fotograf profesionist. Fie că ești pasionat de fotografie sau că vrei să faci poze cu prietenii sau familia, în vacanțe, un trepied te ajută să prinzi unghiul perfect, cu minimum de efort. Trepiedul este ușor de montat, poziționat și îndreptat și poate fi folosit împreună cu telefonul mobil, dar și cu camere foto digitale, cu un GoPro sau cu un webcam. În plus, poate fi activat și controlat de la distanță, astfel încât să poți face poze de grup fără ca cineva să stea în spate pentru a apăsa butonul. 

Termometrul digital

Un gadget foarte util, mai ales pentru părinții cu copii mici, termometrul digital te ajută să verifici rapid temperatura corpului. Acesta se introduce, de obicei, în mufa pentru căști sau pentru încărcător ori se montează în partea de sus a telefonului, lângă senzorul de amprentă. Sau poți opta pentru un gadget separat, care vine cu o aplicație proprie în care poți citi temperatura indicată și poți vedea evoluția de la o zi la alta. 

Memorie portabilă

Stickurile portabile de memorie sunt foarte utile pentru a transfera și stoca fișiere rapid și sunt practice, mai ales, pentru cei care nu au foarte mult spațiu de memorie disponibil pe telefon sau pentru cei care vor să stocheze fișiere de mari dimensiuni. Stickul poate fi oricând conectat la un alt telefon sau la calculator, unde poți apoi transfera instantaneu pozele, clipurile video sau documentele de care ai nevoie. 

Kit auto

Ne ajutăm adeseori de smartphone atunci când suntem în mașină, iar pentru a fi în deplină siguranță, avem nevoie de un kit complet pentru autoturism, care să includă un suport de smartphone, dar și căști Bluetooth. Suportul poate fi poziționat astfel încât să poți naviga cu ușurință, fără să îți iei ochii de la drum, folosindu-te inclusiv de comenzile vocale pentru a utiliza smartphone-ul fără a-l atinge. Căștile Bluetooth te ajută să efectuezi sau să preiei apeluri fără a te pune pe tine sau pe alții în pericol.

Toate aceste gadgeturi îți permit să te bucuri din plin de telefonul tău, să îi sporești potențialul și să ai o experiență cât mai bună folosindu-l. Și, mai mult decât atât, unele dintre ele, precum căștile Bluetooth sau suportul pentru navigare în mașină, sunt esențiale pentru siguranța ta și te pot feri de multe probleme.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda