Știai că parfumul are și alte beneficii decât acela de a ne face să mirosim plăcut? Este binecunoscută puterea sa de seducție, dar avantajele folosirii parfumului sunt mult mai multe.

Iată ce alte beneficii, uneori neașteptate, ne oferă parfumul:

  1. Ne îmbunătățește starea de spirit

De obicei, alegem să folosim un anumit parfum pentru că ne reflectă starea interioară. Parfumul poate fi, ca și noi, jucăuș, optimist, melancolic, rezervat. Dar parfumul poate și să ne schimbe starea de spirit. Câteva picături de parfum și, gata, parcă avem deja mai multă poftă de viață.

  1. Ne dă încredere

Parfumul are asupra noastră același efect pe care îl au rochiile de seară: ne ajută să ne creștem stima de sine.  

  1. Are efect terapeutic

Cu toate că în aromaterapie sunt folosite uleiurile esențiale, orice parfum are și un efect terapeutic, dacă înțelegem prin asta că ne ajută să ne relaxăm. Unele arome fac chiar mai mult decât atât: lavanda, de pildă, calmează mintea și îmbunățește somnul, lămâia îți dă mai multă energie, iasomia echilibrează emoțiile, iar scorțișoara crește nivelul de concentrare și îmbunătățește starea de spirit.

  1. Ne trezește amintiri

Studiile arată că parfumurile trezesc diverse emoții, și odată cu ele, pot scoate la lumină și amintirile asociate cu fiecare dintre aceste stări. Uneori, alegem un anumit parfum tocmai pentru că nu vrem să pierdem aceste amintiri.

  1. Tratează insomnia

Parfumul reduce stresul și ne poate ajuta să avem un somn mai odihnitor. Lavanda, salvia, bergamota, iasomia, ylang ylang sunt principalele esențe care au un astfel de efect, fie că folosești un parfum de cameră sau te parfumezi discret înainte de culcare, așa cum obișnuia să facă și Marilyn Monroe.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda