Urmează să ieși la o întâlnire? Ca să îți crești șansele unui date de succes, e bine să faci câteva pregătiri. O impresie bună nu e ușor de obținut, în special pentru că trebuie să păstrezi un echilibru între realitate și așteptările celeilalte persoane. Oricum, nu e în interesul tău să proiectezi o imagine falsă despre tine. În viitor, asta ar însemna doar multă muncă ca să te poți ridica la standardele respective, ceea ce o să fie imposibil dacă vei dori să intri într-o relație ceva mai serioasă. Bineînțeles, fără niciun fel de pregătire, șansele tale inițiale scad. Așa că e ideal să atingi un echilibru între pregătiri și autenticitate.

  1. Corpul tău

Ca să fii prezentabil, pregătește-te din punctul de vedere al aspectului fizic – va trebui să acorzi atenție atât corpului, cât și hainelor. Pornește de la o igienă impecabilă și continuă cu acele mici retușuri care te pot diferenția. Astfel, nu trebuie să pierzi din vedere nici freza, dar nici aspectul unghiilor.

În ceea ce privește părul facial, ai două opțiuni principale. Dacă ești genul „bărbos”, atunci folosește produse speciale care să îți facă barba plăcută la atingere (nu vrei să se plângă că o zgârii pe față dacă o săruți) și parfumată subtil. În caz contrar, e ideal să fii proaspăt bărbierit. Oricât de experimentat ai fi însă, tot există riscul să te tai, ceea ce nu e deloc ideal înainte de întâlnire. O soluție la această problemă ar fi un astfel de aparat.

  1. Atitudinea ta

Să îți pregătești atitudinea nu înseamnă în niciun caz să fii fals, ci să te duci cu o stare de spirit potrivită ocaziei și să ai un comportament ceva mai îngrijit decât de obicei. Spre exemplu, trebuie să eviți să te duci la o întâlnire cu potențial, direct de la muncă, după o zi grea și stresantă. Totodată, nu trebuie să te duci nici prea tensionat, după ce ai petrecut o întreagă zi gândindu-te la întâlnire. Iar când vorbim de atitudine, nu te gândi doar la modul în care interacționezi cu ea, ci și la persoanele din jur. Nu vrei să îi dai absolut niciun motiv să se simtă stânjenită sau nesigură din cauza unor gesturi sau vorbe nepotrivite.

Ca să fii cât mai relaxat și sigur pe tine (fără să cazi în aroganță din cauza tensiunii), e o idee bună să faci exerciții fizice două-trei ore înainte de întâlnire. Nu începe antrenamentul prea târziu, ca să ai timp și de un duș, dar să ajungi totuși la timp.

  1. Contextul

Nu alege locul unde vă întâlniți la întâmplare. Ideal e să știi câteva lucruri despre ea, înainte să alegi locul de întâlnire, așa cum explică și Love Panky. Apoi, încearcă să privești critic locul respectiv, din perspectiva ei. Se va simți confortabil acolo? Se va distra? Dacă o porți surprinde în mod plăcut, poți considera că ai puncte bonus. Dacă nu ești sigur însă, e mai bine să nu riști.

  1. Hainele tale

Nu întâmplător am lăsat hainele pentru final. Motivul e că acestea nu depind doar de preferințele tale, ci și de context. Locul ales pentru întâlnire dictează într-o anumită măsură alegerea hainelor, mai exact cât de formale trebuie ele să fie. Dacă mergi într-un pub unde toată lumea poartă tricouri, va părea că faci exces de zel cu o cămașă slim fit.

În schimb, într-un restaurant cu pretenții, nu vei lăsa o impresie prea bună dacă ești singura persoana îmbrăcată casual din tot localul. În rest, ca regulă generală, e bine să te îmbraci o idee mai formal decât de obicei. Spre exemplu, dacă ești genul mai sportiv, poți opta pentru un tricou polo.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda