Cum este posibil ca tocmai locul unde cauți cel mai des relaxarea, liniștea și calmul să fie și responsabil pentru afecțiunile cele ma sâcâitoare? Anumite aspecte ale locuinței tale pot fi factori declanșatori pentru cele mai enervante dureri de cap care, aparent, se declanșează din nimic. Specialiștii americani au identificat o parte dintre problemele din locuință, care îți pot strica starea de spirit și au venit cu o serie de recomandări ce se pot dovedi extrem de utile.

4 probleme din locuința ta, care ți-ar putea provoca migrene:

1. Calitatea scăzută a luminii din locuință

Data viitoare când vei mai începe o renovare în locuință sau vei căuta să faci doar mici modificări, trebuie să iei în calcul și calitatea luminii din casă. Și asta pentru că o lumină de slabă calitate într-o locuință poate fi un factor declanșator pentru dureri de cap, explică Deborah Friedman, medic neurolog la University of Texas Southwestern Medical Center. Becurile cu led-uri pot reprezenta o soluție perfectă pentru a ilumina apartamentul sau casa, având marele avantaj de a rezista o perioadă mai lungă de timp și al unui indice ridicat de redare a culorilor naturale obiectelor din locuință.

2. Alergenii din casă

Aproximativ unul din cinci români suferă de alergii, iar efectele se simt mai ales în perioada caldă a anului, începând cu primăvara. Alergenii nu se află însă numai în afara casei, ci și în locuință, explică publicația americană Health.com. Strănuturile repetate, problemele respiratorii și secreția nazală pot duce către dureri de cap extrem de neplăcute, din cauza presiunii la care sunt supuse sinusurile. Un purificator de aer poate fi o soluție în acest caz, explică Jonathan Bernstein, medic de la University of Cincinnati.

3. Mirosurile puternice de afară

Poate părea greu de crezut, însă calitatea aerului din locuință este de multe ori chiar mai rea decât afară, mai ales în zonele urbane, unde traficul este extrem de intens. Din cauza ventilației ineficiente din locuințe, nivelul de formaldehidă sau formol, așa cum este cunoscută în termeni populari, este chiar și de patru ori mai mare decât în afara casei. În primul rând, evită să cumperi lumânări parfumate pentru locuință ca să acoperi mirosurile neplăcute, deoarece multe dintre acestea conțin compuși organici volatili sau VOC, care se regăsesc în vopsele. Astfel de arome pot produce iritații și pot conduce la dureri de cap deranjante. În al doilea rând, aerisește des locuința și folosește pe cât posibil substanțe de curățare care nu conțin elemente toxice care ar produce iritare la nivelul mucoasei nazale.

4. Gadgeturile

Timpul petrecut în fața unui gadget, precum o tabletă sau un smartphone, înainte de culcare, este unul dintre cele mai comune obiceiuri regăsite în ultimii ani printre utilizatori. Însă lumina puternică a acestor dispozitive, dar și poziția greșită pe care o ai atunci când le folosești pot avea un impact mai puțin dorit asupra corpului tău. Din cauza unei posturi incorecte a gâtului și coloanei, mușchii pot avea de suferit și vor provoca dureri de cap, mai explică doctorul Friedman, de la University of Texas Southwestern Medical Center.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright New Africa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda