E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Este sezonul vacanțelor și, în mod sigur, printre deplasările pe care le ai în plan vara asta se numără cel puțin una la mare. Unde, teoretic, nu ai nevoie de foarte multe lucruri, numai că, în era tehnologiei, treaba s-a schimbat puțin. Altfel spus, pe lângă prosop, ochelari de soare și saltea gonflabilă, la plajă vei lua cu tine și telefonul (plus baterie externă, selfie stick sau alte accesorii speciale pentru smartphone). 

Sigur, având în vedere faptul că nu e tocmai un mediu sigur pentru gadgeturi, ideal ar fi să-l lași în cameră, dar să fim serioși: cine mai pleacă acum undeva fără telefon? Nu ne mai dezlipim deloc de el. În consecință, a venit momentul să îți povestim despre cele mai utile trucuri pentru protejarea smartphone-ului atunci când ești la piscină sau la mare, măsuri de precauție pe care chiar este important să le iei pentru ca acesta să funcționeze în continuare cum trebuie. 

Ține-l departe de căldură

Când iei telefonul la plajă, sunt șanse mari ca acesta să se supraîncălzească și, din acest motiv, să i se deterioreze componentele (ecranul, bateria) sau să nu se mai aprindă deloc. Dacă ajunge să se închidă, încearcă să-l pornești din nou doar după ce s-a mai răcit.

Pentru a preveni o astfel de situație, primul pas pe care îl ai de făcut este să nu-l lași în bătaia directă a soarelui. Recomandat ar fi să îl păstrezi la umbră, de preferat sub o umbrelă, pus în geantă sau acoperit cu un tricou sau o carte. De asemenea, încearcă să nu stai în permanență cu el în mână, pentru că și folosirea excesivă a aplicațiilor, mai ales în zilele toride, duce la supraîncălzirea telefonului! Ești la plajă, ar trebui să te relaxezi, nu să îți verifici notificările sau să răspunzi la zecile de mailuri!

Evită să-l încarci la plajă

Chiar dacă ai la tine bateria externă, evită să-ți încarci telefonul atunci când ești la plajă și temperaturile sunt aproape sufocante, pentru că acest proces oricum implică încălzirea telefonului. Și nu e tocmai locul în care să faci asta, tot din rațiuni de supraîncălzire.

Pentru a-ți conserva bateria cât mai mult timp, treci pe modul de economisire a bateriei sau oprește datele mobile (chiar îți va prinde bine să petreci câteva clipe de liniște în offline). Însă dacă ai neapărat nevoie să îl încarci pentru a-l folosi, poți conecta bateria externă pentru circa o jumătate de oră. Și nu uita de regula principală pentru protejarea acestor dispozitive la plajă: orice ar fi, nu le lăsa în bătaia directă a razelor de soare. 


Citeste si :


Protejează-l de apă și nisip

Dacă telefonul tău cade în apă, nu te baza pe vechiul truc cu bolul cu orez care absoarbe umezeala, pentru că nu vei avea așa ceva la îndemână pe plajă. Prin urmare, nu folosi telefonul atunci când ai mâinile umede și ferește-te să îl iei cu tine dacă intri în apă (chiar dacă stai doar pe mal) sau să-l lași în apropierea unui pahar cu bere sau Mojito.

De asemenea, folosește de fiecare dată o husă de protecție și o folie de sticlă pentru ecran, astfel încât să previi zgârieturile și loviturile accidentale. În plus, la plajă trebuie să ai mare grijă la particulele de nisip care pot ajunge în portul USB sau în difuzoare, pentru că riști să nu-ți mai poți încărca telefonul sau să compromiți de tot sunetul. Pentru mai multă siguranță, un truc util ar fi să ai la tine o pungă alimentară care se închide etanș, în care să-l pui, la umbră, atunci când nu-l utilizezi. 

Nu-l lăsa nesupravegheat

Este un scenariu care se poate întâmpla indiferent de locul în care mergi în vacanță: dacă îți lași lucrurile nesupravegheate, sunt șanse mari să te trezești fără ele. Și parcă nu ai vrea să pățești asta cu telefonul, în care ai investit o sumă importantă și care chiar este un obiect indispensabil în viața de zi cu zi.

Ideal ar fi ca atunci când mergi la plajă sau la piscină să mai fie cel puțin o persoană care să rămână să stea cu ochii pe telefon când intri în apă. Chiar dacă îl lași într-o geantă sau borsetă, aceasta trebuie să stea tot timpul în raza ta vizuală, unde să nu poată avea acces facil un necunoscut. Iar dacă nu ai posibilitatea de a-l lăsa pe mâna cuiva și nici nu există un fel de vestiare sau spații de depozitare păzite în apropierea plajei, cea mai sigură variantă este să îl lași în camera de hotel.

Curăță-l imediat ce te întorci de la plajă

Chiar dacă ai respectat toți pașii de mai sus și, teoretic, telefonul tău este în stare perfectă de funcționare, n-ar strica o măsură suplimentară de precauție. Tocmai din acest motiv, după ce te întorci de la plajă, este important să îi scoți husa de tot și să verifici dacă nu cumva s-a infiltrat nisip și acolo. Apoi, cu o lavetă din microfibră, pe care poți pune, eventual, și o picătură de soluție antibacteriană (utilă în special pentru igienizarea ecranului), curăță cu delicatețe atât ecranul telefonului, cât și husa de protecție, astfel încât să te asiguri că nu rămân particule sau urme de murdărie. 

Nu în ultimul rând, înainte de a te apuca de această operațiune, nu uita să îți închizi telefonul, pentru ca totul să decurgă fără probleme.

În concluzie, nu e deloc dificil să îți protejezi telefonul atunci când mergi la plajă, mai ales dacă ții cont de sfaturile de mai sus. Însă, pentru a te bucura așa cum se cuvine de vacanța ta, recomandarea noastră principală este să stai cât mai departe de telefon, de ecrane de tot felul, și să profiți din plin de momentele de liniște!

Foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda