Pentru că ești bărbat, mai mult ca sigur că ești curios ce anume impresionează o femeie atunci când este vorba despre prima impresie. Ei bine, experimentele recente au arătat că este vorba despre miros, acesta fiind factorul principal pe care îl are în vedere o femeie atunci când își selectează un potențial partener.

Femeile au un simț al mirosului foarte bine dezvoltat, iar nasurile lor pot detecta note foarte subtile ceea ce nu se întâmplă și la bărbați. Pe de altă parte, alte cercetări au arătat că ceea ce le atrage pe femei nu sunt de fapt parfumurile, ci feromonii. Aceștia sunt compuși chimici inodori emiși deopotrivă de bărbați și femei, dar și de o serie de animale sau insecte, cu scopul de a crea atracție sexuală. Și totuși acești feromoni se elimină doar în anumite condiții și anume doar atunci când o persoană se simte atrasă fizic de o alta de sex opus, iar cealaltă răspunde pozitiv.

De fapt, este vorba despre o combinație între parfum și feromoni, iar parfumurile de calitate care se potrivesc cu personalitatea celui care le poartă au o mare importanță. Printre tonurile care au cel mai mare succes la femei, se numără, în mod surprinzător cele de lămâie și chiar cele de bomboane. Dacă vrei să știi cum poți ajunge să miroși cel mai frumos, te invităm să te inspiri din rândurile următoare.

1. Parfumul –  este folosit chiar mai des de către bărbați decât de femei, după cum o arată studii recente. Acesta are concentrația cea mai mare, iar bărbații trebuie să știe că atunci când folosesc parfumuri barbatesti trebuie să o facă întru cu totul altfel decât o fac femeile. Astfel, se recomandă ca bărbații să nu își dea cu parfum la încheietura mâinii. În schimb, se pot parfuma ușor pe piept – dar nu mai jos de mușchii abdominali – și foarte puțin pe gulerul cămășii sau al tricoului. În același timp, pentru o difuzare perfectă a mirosului se recomandă să țină sticla de parfum la o distanță cuprinsă între 15 cm și 20 cm.

2. Apa de parfum – conține parfum propriu-zis doar în proporție de 15%-30%, acesta fiind dizolvat în alcool și apă. În afară de parfum, apa de parfum are un conținut ridicat de uleiuri aromatice și chiar dacă nu este atât de rezistentă precum parfumul propriu-zis, este destul de persistentă. În lumea parfumurilor, apa de parfum este o apariție destul de recentă și cu toate acestea, se regăsește în majoritatea colecțiilor importante de parfumuri ale lumii. Parfumierii recomandă utilizarea acesteia pentru pregătirea pielii înainte de aplicarea parfumului, precum și în anotimpurile reci sau seara târziu.

3. Apa de toaletă – este cea mai folosită dintre apa de parfum, cea de toaletă și cea de colonie și are un conținut de parfum cuprins între 4% și 8%. Este destul de rezistentă, iar mirosul său proaspăt o recomandă pentru utilizarea dimineața devreme și după-amiaza, în zilele toride. Este considerată, de asemenea, tot o bază pentru parfum, utilizându-se în același mod ca acesta. Diferențele dintre apa de parfum și cea de toaletă constau nu în concentrația diferită a acestora, ci în intensitatea mirosului și culoare. Un amănunt interesant este acela că în gamele internaționale de parfumuri pentru bărbați predomină apa de toaletă.

4. Apa de colonie – este cel mai puțin concentrată, cu un conținut de parfum cuprins între 3% și 5%, incluzând, în același timp, și cea mai mare concentrație de alcool. Pentru că mirosul său nu persistă foarte mult și trebuie reîmprospătat foarte des, se recomandă utilizarea sa atunci când este cald sau foarte cald. Acest tip de parfum a fost inventat de către Johann Maria Farina (1685 – 1766), care a trăit în orașul Köln, de unde și denumirea apei de colonie. Produsul original avea o concentrație mai mare de parfum (de aproximativ 7%), ceea ce după standardele moderne i-ar aduce încadrarea într-o altă categorie, respectiv a celei de apă de toaletă.

Patru modalități și un singur rezultat, un miros plăcut care îți induce ție o stare foarte bună (cercetările recente au arătat că utilizarea parfumurilor poate avea beneficii reale pentru  starea ta de sănătate), dar și celor din jurul tău.

Sursa foto:

https://unsplash.com/photos/GsQwzPaqGB0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda