Când prietenii tăi se pregătesc de viața de bărbat însurat sau tată, va fi mai dificil să faceți aceleași lucruri împreună și să împăcați toate aspectele vieților voastre. Însă o prietenie puternică nu se va rupe în timp și trebuie să faci tot posibilul pentru a găsi cele mai bune soluții. Poți să te implici mai mult în viața lui de familie sau să-i fii alături oricând are nevoie de ajutor. Iată și alte lucruri pe care le poți face:

Fă planuri din timp

Printre schimbările majore care vor apărea se regăsește și imposibilitatea de a mai fi spontan atunci când plănuiești ieșiri cu prietenul tău. Dacă acesta are unul sau mai mulți copii, trebuie să fie mereu acolo pentru ei, iar distracția cu prietenii trebuie să aștepte. Ce poți face este să fii înțelegător și să-i propui din timp o dată la care să vă bucurați împreună de o seară a băieților. În acest fel va putea să-și gestioneze timpul și să găsească un interval ideal în care poate lipsi de acasă. De asemenea, încearcă să nu îl tachinezi sau să-i critici viața de familie atunci când planurile nu ies cum ți-ai dori. Fii conștient de responsabilitatea pe care o are acum amicul tău și oferă-i suficient spațiu.

Fii alături de el în momentele importante

Dacă este vorba de aniversări, zile de naștere sau alte motive de petrecere, fii prezent chiar dacă majoritatea invitaților sunt alte persoane cu familii și copii. Cel mai probabil și prietenul tău se adaptează mai greu la noul capitol din viața sa și are nevoie de sprijin. Pentru a-i arăta că te bucuri pentru el, cumpără-i un cadou precum bratari piele personalizate care să-i amintească de familia lui. În acest fel îi vei da de înțeles că îi prețuiești familia și vrei să fie fericit alături de cele mai importante persoane din viața lui. 

Împrietenește-te cu copiii

Cel mai sigur mod de a rămâne în contact cu un prieten vechi și familia lui este să te împrietenești cu cei mici și cu partenera lui de viață. Acest lucru te va ajuta să poți pleca împreună cu ei în vacanțe sau să faceți ieșiri cu cortul la munte și să vă consolidați prietenia. Descoperă pasiunile celor mici și arată-ți interesul pentru părerile lor, ori de câte ori îi vizitezi. De asemenea, nu strică să le aduci un cadou atunci când înveți ceva esențial despre pasiunile lor. Vei putea astfel să le câștigi încrederea și să te apropii mai mult de ei. Pentru a-l ajuta cât mai mult pe amicul tău, oferă-te să ai grijă de copii când el și partenera lui au nevoie de o pauză. Vor avea nevoie de cineva de încredere și cine ar putea fi mai bun decât prietenul lui de o viață întreagă?

Fii flexibil

Când ai o familie, chiar și planurile făcute cu o lună în avans se pot schimba într-o secundă. Copilul se poate îmbolnăvi brusc și pot interveni o mulțime de alte probleme. Dacă amicul tău te anunță că nu mai poate ieși la bere, acceptă acest lucru fără prea multe discuții. Cu siguranță are un motiv foarte bun și veți găsi o altă ocazie să vă revedeți. În astfel de momente este important să te oferi să-l ajuți și să propui să-i faci o vizită acasă după ce își rezolvă problemele. Berea are același gust și la masa din curtea din spatele casei.

Respectă deciziile amicului tău și respectă-i noua viață. În felul acesta vei putea să vă bucurați de ani buni de prietenie. Așteaptă în special să treacă peste perioada de la început, care va fi și pentru el una de acomodare. Dacă simți că se îndepărtează, fă tot posibilul să ții legătura cu el prin conversații la telefon și prin mesaje. Nu uita că de multe ori va trece o perioadă bună în care nu vorbiți, dar nu trebuie să o iei personal. Ține și de tine să faci eforturi în plus.

Sursa foto: Max Ravier, pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda