În general, oamenii au tendința să își formeze prima impresie despre un om sau o persoană după aspectul său. Astfel, așa cum îmbrăcămintea a devenit cartea de vizită a unei persoane, ușa de la intrare este cartea de vizită a locuinței tale. 

Pe piață există o gamă variată de produse, fiecare oferind diferite beneficii și, pentru a alege ușa potrivită pentru apartamentul tău, trebuie să ții cont de o serie de factori. În primul rând, trebuie să știi că ușile de intrare diferă în funcție de tipul de locuință, astfel că, în cazul unei case, acestea trebuie să fie mai rezistente, deoarece sunt expuse la factori externi, precum ploi, vânt, frig sau raze de soare. Pe lângă tipul de locuință, aspectul este foarte important, deoarece ușa de la intrare crează o primă imagine despre ceea ce se află în spatele acesteia și, în același timp, despre cei ce locuiesc acolo. 

Totuși, aspectul nu este cel mai important factor în funcție de care să îți alegi ușa de la intrare. Indiferent dacă este vorba de casă sau de apartament, este indicat să acorzi o atenție sporită gradului de siguranță oferit de aceasta. Acesta rezultă în urma unei combinații de aspecte, printre care se numără și materialul din care aceasta este confecționată. De exemplu, usa metalica pentru intrarea în apartament îți poate oferi confortul necesar, fiind sigură și având aspect plăcut. 

Pentru a-ți ușura munca în ceea ce privește alegerea ușii potrivite, îți oferim câteva informații esențiale și sfaturi de care e bine să ții cont:

Pune accent pe siguranța ta și a familiei tale 

Ușa de la intrare are rolul de a le permite invitaților tăi să intre în apartamentul tău, dar, și mai important, are rolul de a-i ține departe pe musafirii nepoftiți. De aceea, trebuie să fii atent la nivelul de siguranță pe care aceasta îl oferă. Acordă importanță sporită materialului din care aceasta este realizată, cât și calității elementelor mici, dar cu roluri foarte importante, precum balamale;e, zăvorul, yala, butucul sau cilindrul. Balamalele și butucul sunt cele mai vulnerabile elementele ale ușii, motiv pentru care este indicat să optezi pentru uși care să nu permită accesul la balamale și care să aibă un butuc ce nu se poate găuri. De asemenea, dacă apartamentul tău este situat într-un cartier cu o reputație mai puțin bună și dacă acesta este la parter sau la primul etaj al clădirii, atunci este indicat să apelezi la zăvoare cu mai multe încuietori. 

Optează pentru ușile metalice în favoarea celor din lemn

Chiar dacă, în general, ușile din lemn sunt mai versatile și au un aspect plăcut, datorită faptului că lemnul este mai ușor de prelucrat, acestea nu oferă siguranța necesară, putând fi sparte cu ușurință. În schimb, cele din metal sunt mult mai sigure, astfel că sunt perfecte pentru intrarea în apartamentul tău. Dacă, totuși, îți dorești neapărat căldura adusă de aspectul lemnului în cămin, poți alege un model de ușă metalică ce îi imită culoarea și aspectul.

Ușa de la intrare trebuie să izoleze bine atât fonic, cât și termic

Pe lângă siguranță, ușile au rolul de a bloca pătrunderea frigului în apartament și de a nu permite pierderea de căldură pe timpul iernii, dar și de a ține canicula departe în zilele toride ale verii. În plus, acestea trebuie să izoleze zgomotele din exterior, pentru ca tu și familia ta să vă puteți relaxa, fără să fiți deranjați de vecini și de zgomotele produse de lift. Și din acest punct de vedere, ușile metalice sunt cele mai potrivite, ele având un grad de izolare mai ridicat decât alte materiale. 

Nu uita de aspectul ușii și de întreținerea acesteia

Dacă, în cazul caselor, ușa trebuie să se integreze cromatic cu întreaga locuință și, de asemenea, trebuie să se potrivească cu arhitectura acesteia, atunci când vine vorba de apartamente, lucrurile sunt puțin mai simple. Poți alege o ușă pe gustul tău și care să contureze o imagine despre ce vor vedea invitații tăi atunci când îi vor trece pragul. Din punct de vedere al culorii, este suficient ca aceasta să se asorteze cu decorul din hol.

La fel ca orice obiect din locuința ta, și ușa de la intrare necesită întreținere. Ușile din lemn sunt mai sensibile și e bine să le cureți numai cu produse dedicate acestui material, în comparație cu ușile de metal, care nu îți vor da foarte multe bătăi de cap. În schimb, ușile metalice se pot zgâria, astfel că trebuie să alegi produse de curățenie cremoase și o cârpă moale, de microfibră, cu care să îți cureți noua achiziție. 

Oferta magazinelor de specialitate poate fi copleșitoare, însă acum ai toate datele necesare pentru a face o alegere informată. 

Sursa foto: Pexels, KhairulNizam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda