Ochelarii de soare sunt un accesoriu indispensabil pe timp de vară. Pe lângă rolul lor primar, cel de a te proteja împotriva razelor solare, aceștia pot aduce un plus de stil imaginii tale. Asta, desigur, dacă știi ce ochelari de soare se potrivesc pentru fața ta, în funcție de trăsăturile acesteia.
Luând în calcul forma și mărimea feței, există cinci tipuri mari și late: rotundă, ovală, pătrată, mică și alungită. Evident, fiecare dintre acestea este avantajată de un anumit tipuri de rame, astfel că e important să știi să alegi ochelarii de soare potriviți pentru fața ta.

Ochelari de soare pentru fața rotundă

ochelari fata rotunda

Când vine vorba despre alegerea unor modele de ochelari pentru fața rotundă, stiliștii recomandă ramele pătrate sau dreptunghiulare, care să scoată în evidență trăsăturile feței. Cea mai sigură soluție sunt cei de tipul wayfarer, model la care cei de la Ray-Ban se pricep de minune.

Poti gasi modele care sa te avantajeze pe: elefant.ro | zoot.ro | answear.ro | konvayo.com

Ochelari de soare pentru față ovală

ochelari fata ovala

Dacă te identifici cu această categorie, consideră-te norocos. La întrebarea ”Ce tip de ochelari se potrivesc pentru fața ovală”, răspunsul este mai mult decât îmbucurător: aproape toate. Având în vedere proporțiile armonioase ale feței, e greu de crezut că vei găsi o pereche de ochelari care să nu îți stea bine. Marele avantaj este că îți poți schimba look-ul fără a pierde puncte la capitolul imagine. Așadar, simte-te liber să alegi modelele care te reprezintă și alternează-le cu încredere. Daca ai fata ovala si pometii obrajilor proeminenti, contrabalanseaza aceasta forma a chipului cumparand ochelari ai caror rame sunt ingrosate in partea de sus.

Poti gasi modele de ochelari pentru fata ovala pe: elefant.ro | answear.ro zoot.ro | konvayo.com

Ochelari de soare pentru față pătrată

ochelari fata patrata

Luând în calcul faptul că atât fruntea, cât și bărbia sunt pronunțate în acest caz, cei care caută modele de ochelari pentru fața pătrată ar trebui să se orienteze spre unii cu forme rotunjite. Și ca să fie clar, când spunem asta nu ne referim neapărat la stilul Ozzy Osbourne. Atât timp cât stai departe de ramele cu unghiuri drepte, care nu ar face decât să accentueze forma feței, ar trebui să fii în regulă. Încearcă ochelarii de tipul aviator sau cei retro, ușor rounjiți, ale căror lentile nu au ramă în partea inferioară.

Cauta modele de ochelari pentru fata patrata pe: elefant.ro | answear.ro | konvayo.com

Ochelari de soare pentru față mică

 ochelari fata mica

Una dintre cele mai comune greșeli pe care o fac bărbații cu fața mică este să încerce să o contrabalanseze cu ochelari supradimensionați, eventual și cu rame proeminente, când soluția se află de fapt chiar la polul opus. Așadar, indicat este să cauți o pereche cu rame subțiri și lentile mici, care să nu strige după atenție, ci doar să îți completeze aspectul în mod natural. Cât despre forma acestora, se aplică regulile menționate pentru cele trei categorii enumerate anterior. Spre exemplu, pentru cei cu fața mică și pătrată, o pereche de ochelari aviator cu lentile de dimensiuni ceva mai mici sunt o alegere cât se poate de inspirată.

Poti gasi modele care sa te avantajeze pe: elefant.ro

Ochelari de soare pentru față alungită

 ochelari fata alungita

Proporțiile sunt mai importante decât forma atunci când vrei să alegi ochelarii potriviți pentru fața alungită. Dacă sunt prea mici, contrastul va fi deranjant din punct de vedere vizual, însă nici o pereche de ochelari cu lentile prea mari nu este o soluție indicată. Indiferent de modelul pe care îl preferi, alege ochelari a căror lățime este egală cu cea a feței. Ochelarii cu rame rotunde sunt foarte potriviti pentru persoanele cu un chip ingust si alungit, deoarece ofera un contrabalans vizual pentru forma fetei tale.

Poti gasi mai multe modele de ochelari Clubmaster pe: elefant.ro  | konvayo.com

Sfaturi generale pentru alegerea ochelarilor de soare

Gândul de la care pleci atunci când decizi să îți cumperi o pereche nouă de ochelari de soare nu ar trebui să fie sub nicio formă: ”Vreau să îmi iau Ray-Ban/ Police/ Prada/ Polariod etc.”. Primordială este alegerea formei. Evident, odată ce ai găsit-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine, brandul rămâne la latitudinea ta.

Ține cont de regulile menționate și probează cât mai multe modele înainte să iei o decizie. Și, nu în ultimul rând, fii încrezător în alegerea pe care ai făcut-o. La fel ca în multe alte cazuri, atitudinea joacă și ea un rol definitoriu.

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda