Cum decide o femeie dacă un bărbat este atractiv sau nu? Știința a încercat să răspundă la această întrebare în decursul ultimilor ani, iar rezultatele pot fi destul de surprinzătoare în anumite privințe. Dincolo de importanța igienei, decizii privind stilul vestimentar, părul sau alte detalii subtile joacă un rol decisiv în multe situații.

6 trăsături pe care femeile le găsesc atrăgătoare la un bărbat:

1. Mirosul

Detaliile care fac ca un bărbat să se simtă atras de o femeie sunt diferite față de cele care fac o femeie să considere că un bărbat este sau nu atrăgător. În primul scenariu, unele studii au arătat că bărbații sunt atrași de anumite detalii vizuale, în timp ce în cazul femeilor mirosul a contat foarte mult. Mai sensibile în detectarea mirosurilor, mai ales a feromonilor, femeile vor fi de fiecare dată mai atrase de un parfum bun purtat de un bărbat.

2. Stilul vestimentar

Poate părea destul de greu de crezut, dar alegerea unui simplu tricou poate influența modul în care ești perceput de o femeie. Un studiu realizat în Journal of Experimental Psychology a arătat că femeile îi consideră pe bărbați mai atrăgători atunci când poartă culoarea roșie. Acest lucru se datorează faptului că roșul este deseori asociat cu puterea și masculinitatea.

3. Figura androgină

Un studiu realizat la Brunel University London a avut ca subiecți 962 de persoane din 12 țări diferite care au răspuns unor întrebări legate de fețele pe care ei sau ele le consideră atractive. Rezultatele studiului, pentru cei care locuiesc în mediul urban, au arătat o tendință a femeilor să aprecieze bărbații cu trăsături ale feței foarte masculine, iar în cazul femeilor trăsături foarte feminine. În zonele rurale însă, aceste trăsături apreciate se schimbă, femeile preferând bărbați cu trăsături androgine, adică un amestec de trăsături masculine și feminine.

4. Mâinile

Potrivit unui studiu realizat în Elveția, la University of Geneva, peste 80% dintre femei evaluează cât de atractiv este un bărbat urmând câteva trăsături clare ale mâinii. Bărbații cu discrepanțe mari de lungime între degetele de la mână au fost considerați mai atractivi la față, deși nu neapărat masculini în trăsăturile lor. Potrivit raportului, lungimea degetului inelar este o indicație directă asupra nivelului de testosteron la care bărbatul a fost expus când era încă în pântecul mamei sale. Deși nicio femeie nu se va gândi la asta când va vedea un bărbat pe care îl consideră atractiv, detaliile pe care ea le găsește interesante au o explicație științifică în spate, oricât de ciudată sau neobișnuită ar fi aceasta.

5. Înălțimea

Contează mărimea cu adevărat? Dacă în anumite privințe situația este discutabilă, atunci când vorbim despre înălțime un studiu realizat în Australia, cu ajutorul a 105 femei a scos la lumină preferințele acestora față de bărbații mai înalți decât media obișnuită. Același studiu a mai scos în față și un alt detaliu. Înălțimea compensează alte minusuri în alegerea făcută de o femeie.

6. Barba

Barba este atractivă, arată un studiu realizat de University of New South Wales doar atunci când nu e ceva comun. 1500 de femei au fost puse să analizeze mai multe fotografii cu bărbați, dintre care unii aveau barbă, iar alții nu, și să îi selecteze pe cei mai atractivi dintre ei. Atâta timp cât cei cu barbă erau înconjurați de alți bărbați bărbieriți, ei ieșeau câștigători. Într-un grup în care mai mulți bărbați purtau barbă însă, femeile alegeau diferit.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Jacob Lund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda