În timpul sezonului rece, nu ai prea multe variante de a face sport în aer liber pentru că vremea nu o permite; vara, însă, ai numeroase astfel de variante. Ai la dispoziţie activităţi care nu doar că te ajută să îţi îmbunătăţeşti condiţia fizică, dar te şi relaxează şi îţi oferă stare de bine. Aşa că, atunci când vremea este favorabilă, poţi renunţa la sală pentru a te implica în alte activităţi care te ajută să te menţii în formă. 

Plimbă-te cu rolele 

În timpul iernii, ai, într-adevăr, varianta patinatului, dar acesta se poate face doar în spaţiile special amenajate. O plimbare cu o pereche de role, în schimb, poate fi făcută oriunde în timpul sezonului cald, deşi cel mai bun loc pentru această activitate îl reprezintă parcurile. Poate fi distractiv, mai ales dacă ieşi cu grupul de prieteni sau cu familia. Dar cele mai importante sunt efectele acestei activităţi asupra ta şi a condiţiei tale fizice: mersul pe role îţi va tonifia abdomenul, coapsele şi muşchii fesieri şi te poate ajuta şi să slăbeşti, dacă îţi doreşti asta. Dacă nu ai încă o pereche de role, nu sta pe gânduri şi achiziţionează-ţi una, pentru că acum este perioada ideală în care o poți folosi cu succes.

Mergi cu bicicleta

Poţi folosi bicicleta nu doar pentru plimbări de weekend, ci şi ca mijloc de transport zilnic spre locul de muncă. Pe lângă faptul că vei economisi mult timp, vei arde calorii şi îţi vei întări musculatura. Deplasându-te cu bicicleta zilnic la serviciu, vei face, practic, sport în fiecare dimineaţă şi seară şi vei observa efecte vizibile asupra corpului tău. La fel ca mersul pe role, mersul pe bicicletă te ajută dacă vrei să slăbeşti şi ajută la tonifierea corpului. În plus, efectele asupra sănătăţii sunt numeroase, printre acestea numărându-se îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi întărirea imunităţii. Chiar dacă nu dispui de o bicicletă proprie, în prezent există servicii speciale de închiriere contra cost a acestora şi le poţi folosi oricând vrei să te plimbi. 

Implică-te în activităţi sportive de grup

Sporturile în grup au numeroase avantaje. Pe lângă faptul că depui mult efort fizic şi îţi lucrezi mai ales muşchii picioarelor, au şi avantaje din punct social şi personal. Poate nu ai mereu timp să te întâlneşti cu prietenii tăi, dar un meci de fotbal amical este o ocazie perfectă ca să întăriţi legăturile dintre voi. În plus, îţi pune la încercare competivitatea şi ambiţia, pentru că sigur vei vrea să câştigi meciul acela. Dă tot ce ai mai bun pe teren, iar satisfacţia ta va fi dublă: vei fi bucuros când vei câştiga şi te vei simţi mândru că ai înlocuit sala cu o activitate şi plăcută, şi sănătoasă pentru corpul tău. Organizează periodic meciuri cu prietenii tăi sau implică-te în competițiile sportive de la locul de muncă, dacă ai această ocazie. Este una dintre cele mai eficiente forme de a face sport în afara sălii. 

Sursă foto: https://www.shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda