Prea multe concerte, prea puțin timp. Prea multe cluburi, prea puține weekenduri. Uneori se impune să fii selectiv, dacă nu vrei să ți pierzi timpul cu experiențe… meh, nicicum. Dacă ești în căutarea unor cluburi cu adevărat cool, unde să petreci o seară memorabilă, îți propunem noi cinci opțiuni.

1. /FORM SPACE – Cluj

Clubul s-a deschis în 2016, din dorința de a oferi „un nou spațiu de exprimare pentru artiști și inspirație pentru public”. Primul concert susținut aici a fost cel al trupei Urma, iar de atunci  /FORM SPACE a găzduit în mod constant unele dintre cele mai răsunătoare party-uri și concerte din Cluj. Venind aici, poți să asculți DJ renumiți și trupe importante din peisajul autohton și nu numai, de la Partizan, la Vița de Vie, Robin and the Backstabbers, Grimus sau Speak Floyd.

Succesul localului nu e însă întâmplător, dat fiind că îi aparține fondatorului Electric Castle, Teodor Negrea, care știe câte ceva despre această industrie… A intuit că există suficienți oameni care vor altceva decât ce le oferă cultura actuală de consum și a avut mare dreptate. În plus, clubul a reușit în scurt timp să se facă remarcat și prin implicarea în campanii ecologice sau găzduind concerte în scop umanitar.

Următoarele concerte care vor avea loc aici se anunță super interesante, cât să merite un drum până la Cluj special pentru le asculta live. Dacă plănuiești să faci un drum până la Cluj în perioada următoare sau dacă ești chiar din oraș și cauți orice ocazie de a asculta muzică live de calitate, poți să verifici lista concertelor în aplicația /Form Space din App Store sau Play Store, aplicație prin care ai și acces la o mulțime de reduceri, care sunt trimise sub formă de notificări.

Tot din aplicație, poți să-ți cumperi cu un discount de 10% bilete la evenimentele BT Live, dacă alegi să le plătești cu cardul BT. Chiar și pentru consumația din club vei da cu 10% mai puțin la evenimentele BT Live, dacă o plătești cu același card BT.

2. Control Club – București

BT 2

Imagine: Andrei Mușat/Control Club

De la bun început, Control Club s-a vrut a fi „The Alternative” și a reușit. Din 2008 încoace, pe scena din Control s-au ținut peste 200 de concerte de muzică alternativă susținute de artiști de pe toate continentele, precum Luna Amară, Gramofone, Swans sau Stereo MCs, printre mulți alții. Clubul a contribuit și la lansarea unor trupe sau artiști români indie și a unora dintre DJ-ii autohtoni, cărora le-a oferit o platformă pentru a se exprima, chiar dacă sau tocmai datorită faptului că stilul lor nu este mainstream.

Datorită diversității de stiluri muzicale și artiști care își au locul aici, clubul a devenit un cuib pentru muzicieni și o punte de legătură între diferite comunități artistice. A reușit un lucru pe care niciun truc de marketing nu îl poate face, și anume să construiască și să mențină o comunitate loială de susținători ai clubului, de oameni care vin aici în fiecare săptămână, se recunosc între ei și se simt ca acasă. În luna septembrie, Control va sărbători un deceniu de viață și nu pare să-și piardă farmecul prea curând.

3. Epic Society – Timișoara

BT Club 3

Epic Society a strâns rapid adepți în jurul conceptului de „comunitate a oamenilor cu spirit liber” și le oferă party-uri pe măsura acestui spirit neîngrădit. Nu e genul de local întunecos și intim, ba dimpotrivă, mizează pe luminozitate și elemente cool de design.

Pentru acest design a și câștigat, în 2014, premiul oferit de Elle Decoration Romanian Design Awards, pentru cea mai bună amenajare a unui spațiu public. Și Epic Vara, un local special creat doar pentru petrecerile estivale, a fost nominalizat printre cele mai frumoase cluburi din lume, în cadrul Restaurant & Bar Design Awards. Așadar, dacă ai chef să ieși într-un club mai fancy, acesta ar fi un unul de încercat.

În plus, acesta e genul de local unde poți să dansezi până la epuizare pe mixuri de vocal sau tech-house ale DJ-ilor locali sau ale diverșilor invitați internaționali, precum Stefan Biniak, Zwette sau Alex Kennon. De asemenea, adesea au loc concerte susținute de artiști mainstream (de data aceasta), cum ar fi The Motans sau Irina Rimes.

4. Kulturhaus Bukarest

BT Club 4 4

Misiunea Kulturhaus este aceea de a da un sens cool termenului de „casă de cultură”. Pentru asta, fuzionează concertele de muzica live cu evenimente culturale, expoziții de fotografie, film sau design de obiect care au loc în permanență în celelalte trei săli ale localului.

Toate încăperile sunt interconectate și fiecare are propriul bar, astfel încât să poți explora liber spațiile și să-ți găsești un loc în care să te simți confortabil, fie că într-o seară preferi să asculți muzică sau mai degrabă ai sta la o bere cu prietenii.

Aproape fiecare seară are o altă tematică la Kulturhaus, în funcție de care este adaptată și muzica: de la petrecerile cu mulți decibeli de vineri, la serile de Silent Disco sau la cele axate pe socializare. Din programul muzical oferit aici, fac parte DJ și artiști precum DJ Phenom, Alex Dark, Deciphers sau Gojira și Planet H.

5. Kruhnen Musik Halle – Brașov

BT 5 1

Imagine: Kruhnen Musik Halle

Kruhnen este un spațiu de socializare și o fuziune interesantă între un club, o berărie, o sală de evenimente și o terasă. Se vrea a fi un spațiu cultural veritabil pentru brașoveni și deocamdată se pare că reușește. Amenajarea e făcută cu bun gust și cu atenție la detalii, pentru a reuși să împace multiplele funcții ale localului.

Clubul e deschis doar de joi până duminica, dar programul este plin pentru fiecare seară de la finalul săptămânii. Aici poți să vii cu prietenii, să vă relaxați și să beți un pahar de bere de calitate, chiar dacă aveți gusturi muzicale diferite. Muzica se schimbă mereu și acoperă diverse genuri, de la petreceri cu muzică mixată de unii dintre cei mai cunoscuți DJ de la noi, la concerte susținute de Ada Milea, Șuie Paparude, Zdob și Zdub, Vama, Subcarpați sau Frații Grime, printre alții.

Tot la Kruhnen se ține și Rockstadt Indoor Festival, care are loc în luna aprilie, timp de 3 zile. Așadar, dacă vrei să asculți muzică bună și ajungi prin Brașov, acest club e o opțiune de luat în seamă.

Aceste cluburi sunt recomandările noastre pentru seri petrecute într-o companie bună, cu un fond sonor pe măsură și o bere rece în mână. Dar știm că gusturile pot fi subiective. Acum mai rămâne doar să le încerci și tu și să ne spui cum ți s-au părut.

Imagine cover: /FORM SPACE

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda