E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Se spune că o fotografie exprimă mai mult decât o mie de cuvinte. Și nici nu e greu să-ți dai seama cum se întâmplă asta, din moment ce creierul uman procesează imaginile de 60.000 de ori mai repede decât textele. Mai mult, studiile au demonstrat că 93% din relațiile comunicaționale dintre oameni sunt vizuale. 

Și dacă la toate aceste cifre seci adaugi emoția transmisă prin fotografie (fie că e vorba de tristețe, bucurie, de extaz sau de agonie), care este înțeleasă de toate persoanele, dincolo de diferențele culturale, realizezi cu atât mai mult că prin intermediul imaginilor te conectezi cu cei din jurul tău și le transmiți povești fără să ai nevoie de cuvinte. 

Când vine vorba de telefonul mobil, e bine să știi ce să faci ca să nu ratezi transformarea unor momente minunate din viața ta în amintiri fotografice cu ajutorul cărora să poți călători oricând în timp, retrăind emoții și redescoperind oameni și locuri care te-au inspirat cu poveștile lor. Și cum accesoriile pentru smartphone-ul tău pot face diferența între o fotografie reușită și una complet ratată, îți propunem, în cele ce urmează, un mic ghid în acest sens. 

Fotografii clare și care spun o poveste

Imaginează-ți următoarea scenă. Ești la Lisabona împreună cu familia și prietenii. Vă duceți să vizitați Castelul Sao Jorge și odată ajunși acolo, aveți șansa unei vederi panoramice fascinante asupra întregului oraș, pentru că găsiți pe cel mai înalt vârf din capitala Portugaliei. Vrei să imortalizezi momentul, dar nu reușești să faci decât poze neclare sau „mișcate”, în care nu încape toată lumea, orice ai face. 

Un accesoriu pentru telefonul tău care ar fi bine să nu îți lipsească din bagaj, ca să eviți o asemenea situație neplăcută, este un selfie stick cu tripod. Astfel, vei obține fotografii clare, vei surprinde o parte din peisaj și zâmbetele tuturor celor care îți împărtășesc emoția din acele momente. Practic, prin imaginea realizată vei spune o poveste, pentru că pe lângă portretele personajelor, vei crea și contextul (locul și momentul din an sau din zi).

Protejează-ți camera telefonului

Reușita unei fotografii nu depinde numai de talentul tău artistic, ci și de camera pe care o folosești. Dacă în cazul aparatelor clasice, cu obiectiv, există capace speciale care protejează lentilele, astfel încât să nu se zgârie sau să nu se murdărească prea repede, în cazul telefonul va trebui să ai mai multă grijă, pentru că nu dispui de un astfel de dispozitiv.

Ai, însă, alte soluții la îndemână, cum ar fi o husă de protecție potrivită tipului tău de smartphone. Fie că alegi un model din plastic sau din piele, un astfel de accesoriu îi asigură protecția față de praf sau lovituri. Totuși, ține cont că pentru a putea realiza fotografii fără cusur, va trebui să ștergi camera din când în când, cu soluții speciale și cu o cârpă moale. 


Citește și :


Păstrează ecranul mereu curat

Pete și amprente. Iată două dintre cauzele, de obicei inevitabile, pentru care ecranul telefonului tău este murdar, iar claritatea imaginii nu este cea pe care ți-ai dori-o. Ca să le eviți, este bine să cureți frecvent telefonul mobil, dar numai cu soluții omologate. 

Un accesoriu care îți vine în ajutor, din acest punct de vedere, este o folie din sticlă 3D. Aproape invizibilă și perfect adaptabilă formei smartphone-ului tău, o astfel de folie protejează ecranul și asigură o vizibilitate excelentă. Așadar, menține-ți ecranul mereu curat și protejat, ca să te poți bucura de toate detaliile pe care le surprinzi în fotografiile tale. 

O baterie externă, siguranța că nu ratezi fotografii memorabile

Mergi pe stradă într-o banală zi de luni și, în drumul spre serviciu ți se întâmplă ceva extraordinar. Cum ar fi să te întâlnești cu un mare artist al lumii sau cu jucătorul preferat din echipa favorită? Probabil ți-ai găsi cu greu cuvintele ca să-ți exprimi emoțiile și ai vrea, cu siguranță, să imortalizezi momentul. Când să faci asta, însă, constați că nu mai ai baterie la telefon. 

O baterie externă te salvează întotdeauna în astfel de situații, mai ales dacă nu ai la îndemână o sursă de încărcare. Poți să iei oriunde un astfel de accesoriu, fără să ai vreun disconfort din cauza lui, pentru că poți alege modelul care este confortabil pentru tine. 

Asigură-te că ai suficientă memorie în telefon

Pentru că nu vrei să renunți la imaginile și melodiile din telefonul tău, dar nici nu vrei să ajungi în imposibilitatea de a fotografia pentru că dispozitivul mobil nu are suficientă memorie, te gândești la o variantă fiabilă. 

Un accesoriu care te ajută să scapi de această problemă este un card suplimentar de memorie externă MicroSD. Acest tip de card de memorie îți oferă un spațiu mare pentru salvarea muzicii, a documentelor, a filmelor și fotografiilor. 

Prin fotografii rememorezi povești trăite alături de familie și prieteni. Totodată, creezi emoție pe care o împărtășești cu cei din jur. Telefonul mobil te ajută să imortalizezi momente impresionante, însă calitatea imaginilor tale depinde de și de modul în care îți alegi accesoriile, de la folii protectoare și selfie stickuri, până la carduri de memorie externe.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda