Călătorului îi stă bine cu aparatul foto la gât, borseta de voiaj la brâu, ochelarii de soare pe nas și o colecție de magneți și bilete de avion acasă. Sau nu: când vine vorba despre suvenire, gadgeturi și accesorii de călătorie, cei mai împătimiți exploratori se duc cu gândul mult mai departe. Găsești mai jos 7 dintre lucrurile pe care orice călător adevărat le colecționează.

1. Hărți ale lumii vechi

Marile descoperiri geografice, vechea Londră, traseele celor mai vechi podgorii ale lumii – există hărți pentru orice. Oricât de puțin practice ar părea astăzi, nu sunt de agățat în cui, ci ar trebui să-ți dea idei pentru următoarea expediție.

shutterstock 769285009

2. O busolă old style

Columb a folosit busola, în expediția transatlantică din 1492, dar nu a fost primul: busola fusese inventată cu mult timp înainte de chinezi și cunoscută și în lumea arabă, încă din secolul 13. Unele busole nautice sau busole de buzunar vechi sunt adevărate bijuterii și, la nevoie, pot înlocui GPS-ul.

3. Un briceag multifuncțional

Când vacanțele înseamnă camping, trekking și safari, fără o unealtă multifuncțională în buzunar, nu pui piciorul în pustietate. Ce înseamnă asta? Patent, cuțit, tăietor de fire, foarfecă, șurubelniță, desfăcător de sticle, desfăcător de cutii și multe altele, toate la un loc.

shutterstock 602400929

4. Un set de lanterne

Nu îți poți lua lumea-n cap și cortul în spate fără să iei cu tine cel puțin o lanternă. Dacă plănuiești să pescuiești sau te încumeți să faci cățărări și trekking, din rucsac nu trebuie să lipsească astfel de lanterne de vânătoare.

shutterstock 325795625

5. Vize și ștampile rare

Unii turiști călătoresc special pentru a-și adăuga în pașaport cele mai greu de obținut ștampile: spre Tristan de Cunha, un grup de insule izolate din Atlantic, accesibile doar cu vaporul, sau către Akhzivland, un stat minuscul, cu statut incert, situat la granița cu Libanul și Israelul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda