Sufragerie

Dacă e deja timpul să-ți (re)amenajezi apartamentul, dar nu ești dispus să faci risipă de efort și să investești luni de zile din viața ta pentru un astfel de proiect, ia-o pe scurtătură. Concentrează-te, într-o primă fază, pe încăperea centrală a oricărei case – livingul. În plus, nu e nevoie decât de trei pași de impact, pentru a schimba designul întregii camere, ca mai apoi să te să te poți ocupa de micile detalii care reflectă stilul tău personal.

1. Optează pentru un set de mobilier care să reziste în timp

E foarte posibil ca de-a lungul timpului să fi acumulat piese de mobilier care fac notă discordantă, aparținând unor stiluri diferite și având diverse grade de uzură. În acest caz, e timpul să te desparți de ele și să optezi pentru un design coerent al întregului spațiu, cu piese care să fie toate din același film. Dar a căuta, selecta și cumpăra fiecare bucată de mobilă în parte, ca mai apoi să încerci să-i găsești locul potrivit printre toate celelalte, e un proces mult mai dificil decât ar părea la prima vedere.

Pentru a limita timpul și efortul investit, alege un stil neutru și materiale de calitate, care să reziste probei timpului, astfel încât să nu trebuiască să reamenajezi sufrageria din doi în doi ani. Eventual, pentru a fi sigur că vei obține un decor armonios, optează pentru un set de mobilier pe care să-l poți cumpăra ca atare sau selectează unul care să poată fi făcut pe comandă, pentru dimensiunile exacte ale sufrageriei tale. În plus, dacă plasezi comanda online și alegi un magazin precum Elvila, care să se ocupe și de montarea mobilei la domiciliu, ai scăpat de griji.

2. Profită de ocazie și zugrăvește pereții sufrageriei

Înainte ca noul mobilier să sosească, profită de ocazie și aplică un strat nou de vopsea pentru a înviora spațiul sufrageriei. Pereții proaspăt zugrăviți dau un aer fresh oricărei încăperi, indiferent dacă alegi s-o decorezi într-un stil modern, elegant sau vintage.

Tonurile subtile, pastelate, creează un efect sofisticat și reprezintă o bază potrivită pentru orice vei dori să adaugi ulterior, ca element funcțional sau de decor. Pe de altă parte, dacă vrei să obții un efect cool, zugrăvește o singură latură a pereților într-o culoare care să capteze imediat atenția. Ai grijă doar ca aceasta să nu fie o nuanță obositoare pentru ochi sau una de care să te plictisești prea repede.

Sufragerie 2

3. Investește în câteva piese de artă care să-i confere sufrageriei un aer sofisticat

Pereții albi, liniile curate și stilul minimalist își au farmecul lor, însă o atmosferă sterilă, ca de spital, nu e cea mai atrăgătoare. Pentru a crea un echilibru și a aduce puțină căldură în fiecare latură a încăperii, investește în câteva piese de artă pe care să le plasezi strategic. Un tablou care să-ți reflecte gusturile poate fi un punct de atracție pentru musafiri și un subiect de discuție la orice petrecere sau întâlnire.

Încearcă să creezi un efect contrastant între piesele de mobilier și cele decorative, pentru a obține un stil de bun-gust, cu mici accente de culoare. Dacă mobila pe care o alegi este neutră, completează designul cu obiecte de artă în nuanțe puternice ori cu tablouri sau printuri colorate, înrămate în aceleași tonuri neutre. În schimb, dacă mobilierul, pereții sau covoarele au nuanțe intense, optează pentru fotografii artistice supradimensionate în tonuri de alb-negru. În acest caz, nu costul obiectelor de artă primează, ci inventivitatea cu care alegi să le afișezi este cea mai importantă.

Odată ce ai parcurs acești trei pași, reamenajarea este aproape gata. Mai trebuie doar să acorzi puțină atenție micilor detalii, care vor completa designul și-i vor da sufrageriei o notă deosebită. Corpurile de iluminat, cărțile din bibliotecă, obiectele cu o semnificație aparte și plantele verzi vor infuza un plus de căldură și personalitate în cadrul sufrageriei. Apoi, vei putea oricând să-ți inviți cu mândrie prietenii (sau prietenele) la o petrecere, o seară de film sau o întâlnire.

Imagine: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda