Petrecerile cu prietenii sunt prilejuri numai bune pentru amintiri de neuitat. Fie că vorbim de un party în aer liber sau de unul organizat în garsoniera colegului de facultate, muzica bună este elementul nelipsit ce asigură atmosfera incendiară. Împreună cu Mobiup îți vom arăta pe parcursul câtorva episoade cum să alegi cea mai bună boxă portabilă pentru a te asigura că tu și prietenii tăi aveți parte de cea mai tare experiență și de cel mai bun sound.

Un element esențial pentru a te simți bine în aproape orice context, chiar și atunci când ești singur sau când situația nu îți permite să te întâlnești cu cei mai buni prieteni, este muzica. Deși genul muzical este foarte important, și calitatea sunetului este un factor cheie care poate garanta, la nevoie, atmosfera relaxată sau, din contră, vibe-ul de petrecere pe care îl cauți. Ca să ai parte de o experiență memorabilă a sunetului, cu muzică bună și fără să te chinui cu cabluri sau sisteme audio, alege o boxă Bluetooth portabilă.

Cum alegi o boxa portabila? Poți lua în calcul mai multe criterii, cum ar fi dimensiunile, durabilitatea, calitatea sunetului, dar și conectivitatea sau raza de acțiune. Gândește-te la scopul pentru care îți cumperi acea boxă și alege-o pe cea care crezi că ți se potrivește cel mai bine. Dar boxa va trebui conectată și la un device, așa că este bine să știi cum să faci acest lucru.

Cum conectezi boxa Bluetooth la PC/laptop

În primul rând, asigură-te că PC-ul sau laptopul tău dispune de funcția Bluetooth, pentru că există și unele care nu o au. Dacă te afli în această situație, este bine de știut că poți descărca Bluetooth de pe Internet și îl poți instala, apoi, pe calculatorul tău. 

Pentru a conecta boxa, trebuie să activezi funcția Bluetooth a acesteia, dar și pe cea a computerului. În plus, dispozitivul audio trebuie să fie detectabil. În ceea ce privește calculatorul, pașii pe care îi ai de urmat pot diferi ușor în funcție de versiunea de Windows pe care o ai instalată. Oricum, ceea ce ai de făcut este foarte simplu. 


Citește și : Trucuri utile ale telefonului, care te ajută să-l folosești la potențial maxim


Windows 10

Pentru activarea funcției Bluetooth, trebuie să mergi la Start > Setări > Dispozitive > Bluetooth și alte dispozitive > Activați Bluetooth. Pentru a realiza conectarea cu boxa, după activarea Bluetooth pe ambele dispozitive, accesează Acțiuni (din Start > Sistem > Notificări și acțiuni), selectează dispozitivul, adică numele boxei cu care vrei să se realizeze conectarea, și apoi urmează instrucțiunile. Ține cont de raza de acțiune a boxei, deoarece aceasta va trebui să stea în apropiere de calculator cât timp sunt conectate.

Windows 8.1

Pașii pe care îi ai de urmat sunt asemănători și dacă ai un computer cu Windows 8. Pentru activarea funcției Bluetooth, mergi la Setări Bluetooth (pe care le găsești tastând în bara de search „Bluetooth”), apoi selectează Activați Bluetooth și alege dispozitivul cu care vrei să se realizeze conectarea. La final, dă click pe Asociați și urmează instrucțiunile care mai apar.

Windows 7

Activarea funcției Bluetooth pe un calculator cu Windows 7 se face astfel: Start > Dispozitive și imprimante > Adăugați un dispozitiv > selectează dispozitivul > Următorul. Urmează și celelalte instrucțiuni și conexiunea va fi realizată. 

Cum conectezi boxa Bluetooth la telefonul mobil

Cel mai probabil îți vei dori să conectezi boxa Bluetooth și la telefonul mobil, mai ales că este unul dintre obiectele pe care le ai aproape mereu cu tine și, uneori, poate fi mai accesibil decât un laptop sau PC. Și în acest caz, conectarea se face urmând câțiva pași simpli, care diferă însă în funcție de sistemul de operare al telefonului – Android sau iOS.

Conectarea boxei la un dispozitiv cu Android

În meniul telefonului, caută funcția Bluetooth accesând ramura Rețele și activeaz-o. După ce ai făcut asta, pe ecranul dispozitivului va apărea un mesaj cu numele boxei, pe care trebuie să îl selectezi. 

Conectarea boxei la un dispozitiv cu iOS

În cazul iOS, pentru conectare trebuie să accesezi funcția Bluetooth din Configurări, apoi să selectezi boxa cu care vrei să se facă asocierea.

După o primă asociere dintre boxa pe care o ai și un device, cele două se vor conecta automat în următorul moment când ambele vor fi deschise și cu funcția Bluetooth activată, așa că nu va mai fi nevoie să urmezi acești pași. 

O boxă Bluetooth te poate ajuta să te destinzi în această perioadă și să relaxezi atmosfera din jurul tău. O muzică bună, pe care să o asculți la o boxă cu sunet de calitate și care să îți dea încredere, poate fi exact ceea ce ai nevoie ca să nu îți pierzi starea de bine. Nu uita ca de fiecare dată când vrei să conectezi boxa la telefon, laptop sau PC, să o pornești și să te asiguri că are funcția Bluetooth activată.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda