Disclaimer: E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Verile toride ar putea să-ți strice mai mult decât buna dispoziție, iar prima victimă a temperaturilor în exces și a razelor puternice ale soarelui ar putea fi chiar telefonul tău. Pentru ca gadgetul care te distrează, dar care îți este și util să treacă cu bine de sezonul estival, trebuie să urmezi câteva sfaturi ce pot părea simple la prima vedere, dar care te pot scuti de multe bătăi de cap și chiar de nevoia de a-ți cumpăra un telefon mobil nou-nouț. 

Actualizează-ți frecvent aplicațiile

Ai putea crede că această recomandare nu are legătură cu rezistența la căldură excesivă a telefonului tău, dar realitatea te va uimi. Cu cât funcționează mai fluent gadgetul tău, cu atât mai mult timp va rezista bateria. Căldura excesivă este suficientă pentru ca temperatura acumulatorului, în special a celui de tip litiu-ion, să crească, iar suprasolicitarea dată de rulajulul unor aplicații învechite să ducă la uzura bateriei pe termen lung. Obiceiul bun de a-ți updata aplicațiile și folosirea unui capac spate cu baterie externă sunt soluții bune de a-ți menaja telefonul pe termen lung. 

Nu uita telefonul în mașina parcată direct sub razele soarelui

Telefonul te însoțește peste tot, așa că mașina este a doua casă a acestui dispozitiv nelipsit din viața de zi cu zi. Este normal, așadar, ca telefonul tău să fie mereu cuplat la un încărcător auto, în locașul special din bordul mașinii. Atunci când cobori din scaunul șoferului sau al pasagerului, nu uita de gadgetul tău pe care căldura acumulată în interiorul mașinii câtă vreme tu lipsești îl poate pune serios la încercare. În cazuri extreme, te-ai putea confrunta cu neplăcuta surpriză a bombării spatelui telefonului, caz în care este recomandat să înlocuiești de urgență acumulatorul. 


Citește și :


Ignoră miturile năstrușnice care circulă pe net

Să îți protejezi telefonul este ceva normal. Să cauți soluții cât mai neobișnuite pentru asta ar putea face mai mult rău decât bine. Așadar, deși e bine să urmezi sfaturile care te îndeamnă să adăpostești telefonul în locuri răcoroase, în perioadele în care nu îl folosești, ignoră recomandarea de a-l așeza pe rafturile frigiderului. Temperaturile scăzute afectează rezistența baterie chiar mai mult decât căldura, iar dacă mai punem la socoteală și șocul termic pe care îl va încasa, în acest mod, dispozitivul, este foarte clar de ce asta nu poate fi considerată o idee bună. 

Ține telefonul cât mai puțin timp în buzunar

Temperatura de afară și temperatura corpului tău sunt o combinație nefericită pentru telefonul tău. Nu doar că riști ca bateria să se încălzească, dar condensul care se creează într-un mediu atât de strâmt poate afecta circuitele gadgetului. Alege să ții mai des telefonul în mână sau să îl așezi pe mobilier, iar dacă vrei să ai siguranța că nu îl supui la niciun risc, accesorizează-l cu o folie de sticlă sau cu un capac de protecție. Odată scos din buzunar, ai grijă să nu soliciți în mod inutil bateria telefonului, cu aplicații rulate doar din plictiseală. Efectul va fi același. 

Transportă gadgeturile separat

Rucsacul tău este suficient de spațios, iar telefonul tău mobil, tableta sau boxa portabilă nu pot lipsi din nicio drumeție. Dacă le vei păstra pe toate la un loc, în condiții de caniculă, ai putea mări riscul acumulării căldurii degajate de bateriile acestora. Găsește câte un compartiment separat pentru fiecare dintre dispozitive și asigură-te că nu interacționează direct în timp ce tu străbați traseele tale preferate. 

Să ai grijă de telefonul mobil pe timpul verii nu este o provocare, dar necesită ceva mai multă atenție decât de obicei. Cu sfaturile de mai sus, poți avea siguranța că nu vei rămâne fără gadgetul tău cel mai de nădejde. 

Credit foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda