E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Telefonul mobil a devenit un obiect de care nu te desparți aproape niciodată, datorită evoluției surprinzătoare a tehnologiei. Astăzi, el este util nu doar pentru a ține legătura cu cei aflați la distanță, ci și pentru a te orienta în spațiu, pentru a fi la curent în timp real cu condițiile din trafic sau chiar pentru a ține evidența cheltuielilor pe care le faci. Telefonul mobil, astăzi smartphone, și-a extins atât de mult utilitatea, încât îți este extrem de folositor și când ești la volan, pentru că există numeroase aplicații special create în acest sens. Este bine să știi care sunt cele mai bune dintre ele, astfel încât să le descarci doar pe acelea care îți sunt cu adevărat de folos și să economisești din memoria telefonului tău. 

Waze 

Waze este aplicația iubită de toți conducătorii auto. Dacă este prima dată când conduci spre o anumită destinație sau vrei să afli care este cea mai puțin aglomerată rută spre un loc, această aplicație are toate datele de care ai nevoie. Este gratuită și îți oferă informații despre trafic în timp real. Acestea sunt colectate de la toți utilizatorii din trafic care au Waze-ul deschis pe telefon. În plus, harta te ajută și cu alerte care să îți simplifice cât mai mult experiența în trafic – semnalează accidentele, eventualele pericole, starea vremii, prezența poliției – și îți oferă posibilitatea de a purta conversații publice cu alți utilizatori. Aplicația îți este de folos indiferent dacă ești șofer începător sau unul cu experiență și poate fi instalată atât pe Android, cât și pe iOS. 


Citește și :


Here WeGo

Here WeGo este aplicația de care ai nevoie dacă vei avea drum printr-o zonă cu semnal mobil slab sau care nu există. O poți folosi fără griji și dacă mergi în altă țară, atât timp cât ești în roaming. Harta este perfect funcțională, chiar și atunci când nu ești conectat la internet, doar că, în acest caz, nu vei primi informații în timp real despre trafic. Totuși, cu ajutorul aplicației, vei reuși să nu te rătăcești, chiar dacă te afli într-o locație cu totul nouă pentru tine. Nu uita să ai cu tine și o baterie externă, dar și un încărcător auto, mai ales dacă știi că telefonul tău are nevoie de încărcare frecventă, pentru a evita să rămâi fără sursa ta de informații în timp ce conduci.

SpritMonitor

Dacă ești o persoană chibzuită și organizată și îți place să ții o evidență a cheltuielilor pe care le faci, aplicația SpritMonitor îți va fi de mare ajutor. O poți folosi pentru a înregistra în ea date despre consumul de carburant, dar și despre ziua în care îți va expira rovinieta sau asigurarea. Notând în aplicație fiecare alimentare, vei putea observa cum fluctuează cheltuielile tale în funcție de consumul de carburant, și astfel vei avea un sprijin de nădejde dacă ai de gând să faci economii sau să schimbi ceva în obiceiurile tale financiare. 

PlugShare 

Mașinile hibride și cele electrice sunt autoturismele viitorului, dar una dintre principalele preocupări ale celor care le au este faptul că nu vor putea să ajungă la destinația dorită din cauza epuizării energiei. Dacă ai o astfel de mașină, ai nevoie de aplicația PlugShare – aceasta îți pune la dispoziție o hartă cu puncte de încărcare pentru mașini electrice, astfel încât să știi încotro să te îndrepți atunci când este nevoie să îți reîncarci automobilul. Aplicația este gratuită, așa că nu mai rămâne decât să o instalezi. 

Spotify

Experiența condusului înseamnă lucruri diferite pentru fiecare șofer în parte. Indiferent dacă, în cazul tău, este vorba despre adrenalină, relaxare sau concentrare, cu siguranță îți place să asculți muzică în timp ce conduci. Practic, mașina reprezintă pentru tine o altă casă. Varianta gratuită a Spotify îți permite să asculți playlisturi cu shuffle, dar fără a da play la o anumită melodie. Ca să nu mai ai niciun fel de restricții în folosirea aplicației și ca să te bucuri de muzica dorită în timp ce conduci, va fi nevoie să plătești un abonament lunar. 

Din fericire, astăzi ai la dispoziție o gamă variată de smartphone-uri, iar acestea simplifică absolut orice activitate din viața ta, inclusiv pe cea a condusului. Ca să te poți folosi de avantajele telefonului tău, nu uita să ai în permanență cu tine o sursă cu care să îl poți încărca oricând ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda