Este cea mai populară băutură din lume, după apă și ceai și preferată în special de milioane de bărbați. Berea are o istorie uriașă, este răspândită peste tot în lume și a devenit în unele cazuri o pasiune de familie, pentru producători amatori care caută un gust propriu de bere.

1. Casa Albă își face propria bere

Acest lucru a devenit cunoscut odată cu administrația Obama. Fostul președinte al Americii era un mare pasionat al berii artizanale, producându-și singur berea după rețete personale. Acest caz nu este însă singular, tot mai mulți amatori de bere începând în ultimii ani să-și producă singuri băutura. Astfel de rețete de bere de casa te pot ajuta să îți faci singur propria băutură în intimitatea ta și să te bucuri de un gust autentic de bere alături de prieteni.

2. Cea mai veche rețetă de bere are peste 4000 de ani

În Muzeul Britanic se regăsește o tabletă de lut pe care se află inscripționată cea mai veche rețetă de bere din istorie, de acum aproximativ 4000 de ani. De altfel, muncitorii folosiți pentru a ridica celebrele piramide egiptene erau răsplătiți în bere, aproximativ 4 litri în fiecare zi, notează Huffington Post, care citează din revista Smithsonian.

3. Primii producători de bere erau femei

Deși este o băutură preferată mai mult de bărbați, berea era produsă în antichitate de către femei. Acest lucru s-a schimbat odată cu evoluția economiei și a comerțului global, din clipa în care societatea a trecut de la orientarea exclusivă pe agricultură la cea industrială, notează The Atlantic. Practic, din clipa în care berea a devenit comercială, majoritatea producătorilor au fost bărbați.

4. La început, berea era consumată caldă

Bere caldă? Astăzi așa ceva ar fi aproape o blasfemie, mai ales în zilele caniculare de vară când cauți să te răcorești cu o bere rece. Tot The Atlantic, din Statele Unite ale Americii notează că în secolul al 17-lea, producătorii susțineau că berea caldă este mai sănătoasă și îi avertizau pe consumatori să evite berea rece.

5. Expunerea berii la lumină nu este recomandată

Pentru că are în compoziția sa hamei, berea nu trebuie să stea niciodată la lumină directă. Odată expus la lumină puternică, hameiul eliberează un miros extrem de deranjant. Acesta a fost și motivul pentru care toate sticlele de bere sunt colorate, pentru a putea proteja compoziția.

6. Berea este bună pentru oase

Un studiu publicat în anul 2009 în The American Journal of Clinical Nutrition arată că berea, vinul și lichiorul au efecte benefice asupra oaselor, atunci când sunt consumate în cantități moderate.

7. În unele țări poți face chiar baie în bere

Acest lucru se întâmpla în Cehia, țară celebră pentru berile sale spectaculoase. Doar că cehii nu s-au limitat doar la producția și consumul de bere. Au dezvoltat chiar și un Spa

în care poți face baie în bere. Compania Chodovar, cea care a venit cu această idee, susține că berea ajută la circulația sângelui, deschide porii și reușește astfel să aducă mai multe vitamine în corp.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: 4 PM production

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda