shutterstock_420595492.jpg

Ce stă în spatele unui bărbat de succes? Unii ar spune că o femeie puternică, alții consideră că educația sau rutina, în timp ce unele studii explică faptul că toate acestea, într-un stil echilibrat de viață, sunt rețeta succesului pentru orice persoană.

10 obiceiuri pe care un bărbat de succes le repetă în fiecare zi:

1. Își construiește zilnic relațiile

Poate părea surprinzător, dar succesul în mediul de afaceri sau de lucru nu ține neapărat numai de muncă, muncă și iar muncă, ci de îmbinarea echilibrată a seriozității cu relaxarea. Potrivit unui studiu citat de publicația Fast Company, timpul liber petrecut alături de colegii de muncă, partenerii de afaceri sau chiar unii clienți va ajuta la construirea unor relații mai puternice și va contribui la succesul personal, un sfat pe care și tu l-ai putea urma. Un lider de grup va reuși mereu să-i adune pe toți ceilalți în jurul său. Poți, din când în când, să-i strângi pe toți la o bere de calitate, pentru a vă întări și mai mult grupul de lucru.

2. Se trezește devreme

Aproximativ 50% dintre milionarii implicați într-un studiu realizat de autorul Tom Corley, care a analizat secretele din spatele succesului mai multor oameni de afaceri, au susținut că se trezesc zilnic cu cel puțin 3 ore înainte să înceapă munca. Mulți dintre ei se folosesc de acest timp pentru a rezolva probleme personale, să-și planifice ziua sau să facă sport.

3. Citește mai mult

Același studiu a arătat că 88 de procente dintre cei 233 de milionari intervievați au declarat că petrec cel puțin 30 de minute pe zi ca să citească sau să învețe ceva nou, majoritatea preferând biografii sau cărți de istorie.

4. Petrece o jumătate de oră concentrându-se

30 minute petrecute în fiecare zi gândindu-te la un proiect important îți vor aduce mai multă claritate pe termen lung. Aici nu vorbim doar despre probleme de muncă, ci și dileme personale pe care le-ai putea avea. Un expert Harvard a explicat pentru CNBC faptul că și două minute de concentrare doar pe respirație te vor ajuta să îți relaxezi mintea suficient de mult.

5. Activitatea fizică e prioritară

76% dintre milionarii de succes fac sport în fiecare zi pentru cel puțin 30 de minute. Jogging-ul, bicicleta sau plimbările lungi reprezintă principalele lor activități. Miliardarul Richard Branson a dezvăluit că în fiecare dimineață, de la 5, joacă tenis, merge cu bicicleta sau face plimbări, iar aceste activități l-au ajutat să-și dubleze productivitatea zilnică.

6. Petrece timpul cu oameni care îl inspiră

“Vei avea parte de succesul oamenilor cu care te asociezi”, mai susține autorul Tom Corley, care explică faptul că un bărbat care se înconjoară de oameni care îl inspiră va fi mereu mai motivat și mai pozitiv în fața provocărilor.

7. Își urmărește în fiecare zi țelurile

Mulți dintre milionarii care au fost implicați în acest studiu au explicat faptul că mare parte din succesul lor în afaceri a fost planificat. 80% dintre ei se consideră obsedați de țelurile propuse, acestea fiind zilnic în mintea lor.

8. Se odihnește suficient

10 ore de somn pe noapte, asta era rețeta succesului pentru celebrul Albert Einstein. Odihna este importantă pentru orice persoană, iar 89% dintre milionarii de succes consideră că nu s-ar putea descurca fără ea.

9. Are mai multe surse de venit

Două treimi dintre milionari consideră că mai multe surse de venit reprezintă o condiție pentru succes, astfel învățând o lecție importantă despre diversificarea banilor în business.

10. Elimină obiceiurile care îl fac să piardă timpul

Eficiența e foarte importantă, iar timpul devine prețios odată ce sarcinile de afaceri devin mai dificile. Orele petrecute în fața televizorului sau la laptop pentru a urmări serialul preferat nu mai reprezintă o opțiune de la un punct încolo.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: ESB Basic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda