După cum știm cu toții, mutatul într-o casă nouă nu suscită decât multe bătăi de cap, mai ales când vine vorba despre o un spațiu nemobilat. Totuși, pe cât de mare stresul, pe atât de mare poate fi și mulțumirea ce vine odată cu descoperirea pieselor perfecte.

Prin urmare, după regula de aur conform căreia nu trebuie să mobilezi toată casa dintr-un singur foc, iată primele 10 lucruri de care trebuie să te ocupi:

1. Un pat din care să nu-ți vină să te mai ridici

pat

Așa cum somnul este indispensabil, un pat odihnitor nu ar trebui să fie mai prejos. Pentru ca dimineața să o poți lua iar de la capăt, asigură-te că vei dormi bine noaptea. Pe Staer vei găsi exact paturile despre care vorbim. Fie ele pentru o persoană sau două, metalice sau din lemn, cu baldachin sau fără, e imposibil să nu găsești patul perfect.

2. Vesela care transformă orice preparat într-o specialitate

vesela casa noua

Pentru că timpul în care trăim ne pune prea mult la încercare încât un somn liniștitor să fie destul pentru o următoare zi plină de energie, cafeaua încă este un must. Investește într-o veselă de calitate, astfel încât savuratul cafelei dimineața să fie un răsfăț, la fel ca cina atent plănuită de după birou.
Sursa foto: residencestyle.com

3. Plantele care schimbă aspectul unei camere la fel de ușor cum se și întrețin

plante suculente apartament nou

Așa cum toată lumea le simpatizează, la fel evită tot mai multe persoane plantele cu gândul că ocupă prea mult timp, însă nu este nici pe departe așa, dacă știi să alegi plantele potrivite. Caută plante suculente și lasă-le pe ele să facă toată treaba. Tu nu va mai trebui decât să le asiguri apă, dar să fim serioși, măcar asta poți face!

4. Biblioteca după care tânjește fiecare carte

biblioteca casa noua

La fel ca mobila, și colecția de cărți se alcătuiește cu mult timp și suport financiar. Deci prețuiește-o cum se cuvine. Pe lângă cărțile care îți sculptează caracterul, așezate într-o bibliotecă de calitate, vei obține și o vedere asemenea operelor de artă.

5. Canapeaua care bate cinematograful

canapea gri casa noua

Nu trebuie să fii neapărat cititor ca să știi că ai nevoie de o canapea. Pe lângă faptul că este cea mai confortabilă piesă de mobilier pentru vizionat filme, este locul perfect pentru poveștile între prieteni. Asigură-te, totuși, că se va potrivi perfect cu toate modificările pe care le vei face de-a lungul timpului. Pentru asta, nicio alegere nu este mai sigură decât nuanțele de gri.

6. Lampa care să te îmbie la citit

lampa citit

…ori la povestit, scris și câte și mai câte. Era candelabrelor a apus, așa că e timpul să vânezi acele lampadare cu o siluetă minimalistă și atent finisate.

7. Masa care va ține aprinsă toată ziua în tine dorința de a lua cina

masa bucatarie cina

Îți mai amintești de vesela menționată la început? Doar nu credeai că o să te lăsăm să te bucuri de ea stând în picioare. Ai nevoie de o masă lungă, care să devină centrul de întâlniri al casei. Azi o poți folosi pentru a bea cafeaua, iar mâine pentru a scoate pe masă tot ce ai mai bun pentru invitații tăi veniți din depărtare.

8. Biroul care va face munca să fie o plăcere

birou

Odată cu conformarea tot mai multor companii de a aloca angajaților zile în care pot lucra de acasă, poate ar fi timpul să profiți de asta. Tot ce trebuie să faci este să alegi un birou sau o masă căreia îi poți atribui mai multe scopuri, astfel încât să nu încapă îndoială că este o investiție bună.

9. Covoarele turcești la care acum nu numai Aladin are acces

covor persan

Foarte multă lume uită de importanța lor, de aceea covorul este deseori exact obiectul care lipsește dintr-o cameră. Astfel, carpetă sau covor, colorat sau nu, are rolul atât de a proteja parchetul pentru care ai plătit o groază de bani, cât și de a întregi ansamblul. Acum rămâne la latitudinea ta dacă ai nevoie de nuanțe neutre, ori de o pată de culoare.

10. Rafturi pentru o garderobă aerisită

Screen Shot 2016-08-04 at 2.26.00 PM

Dulapurile închise și solide pot părea alegerea cea mai ușoară, dar ce-ar fi să-ți incluzi garderoba în designul casei? Aruncă o privire spre rafturile aerisite și suporturile pentru umerașe, iar hainele tale își vor aduce tributul nu numai când le porți, ci și în restul timpului, dând naștere unui mozaic de culori.

Acum că știi toate acestea, nu-ți mai rămâne decât să privești puțin totul în perspectivă. Mobilarea unei case poate dura ani de zile, deci nu dispera. Piesele potrivite își vor găsi singure drumul spre căminul tău, chiar dacă asta poate avea nevoie de o zi sau de ani.

Sursă foto: Shutterstock, Jack Frog, retroboutique.ro, pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda