E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

De data asta discutăm despre curățarea lui corectă. Atât la interior, pentru că acest proces poate influența semnificativ performanța sa, cât mai ales la exterior, având în vedere că telefonul este un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Așadar, cum faci să-l cureți fără prea multe bătăi de cap și fără să-l strici? Detaliem toți pașii în ghidul de mai jos.

În primul rând, dezechipează-l complet

Altfel spus, dacă este cazul, scoate mufele conectate la telefon (căști, încărcător) și oprește-l. Dă-i jos husa de protecție și așază-l pe o suprafață plană, cât timp pregătești soluția de curățat și instrumentele necesare.

De ce ai nevoie

Kitul complet de curățare a telefonului ar trebui să includă un spray cu aer comprimat, pentru curățarea portului de încărcare, apă distilată și o lavetă din microfibră, pentru dezinfectarea suprafețelor. Evită pe cât posibil soluțiile pe bază de alcool: acestea pot deteriora stratul protector al ecranului.


Citește și alte articole pe această temă:


Treci la curățarea propriu-zisă

Prima regulă de care să ții seama este aceea că nu trebuie să torni apă sau să pulverizezi orice altă substanță direct pe telefon. Trebuie să aplici o cantitate foarte mică pe laveta de microfibră și apoi să ștergi ecranul, folosind imediat partea uscată de material pentru a îndepărta toate urmele și reziduurile. Procedează la fel și în cazul lentilelor camerei foto și al capacului telefonului, având grijă să nu intre apă în portul de încărcare, în difuzoare sau alte spații interioare.

Elimină praful din locurile greu accesibile

Ai fi surprins cât de mult praf se depune în portul de încărcare, murdăria acumulată acolo fiind o problemă serioasă pentru telefon, care nu se mai încarcă așa cum trebuie din această cauză. Pentru a preveni o astfel de situație, folosește în mod constant un spray cu aer comprimat, care să îndepărteze particulele de praf strecurate acolo. Evită obiectele ascuțite, cum sunt acele de siguranță sau scobitorile: chiar dacă multe persoane le recomandă pentru scoaterea prafului din aceste spații greu accesibile, există riscul ca acestea să strice pinii din interiorul portului USB, mai ales dacă nu sunt manevrate cu grijă.

Nu uita de accesorii

Husa de protecție a telefonului, de exemplu, poate fi dezinfectată cu o soluție formată din apă și câteva picături de spirt. Așteaptă să se usuce complet înainte de a o atașa din nou telefonului. La rândul lor, selfie stick-ul, lentilele foto pentru telefon și căștile pot fi șterse cu șervețele antibacteriene sau cu o lavetă umezită puțin în soluție de apă și spirt. După ce le cureți, șterge accesoriile cu un șervețel de hârtie sau o lavetă moale, uscată.

 

Ca să vezi ce tip de accesorii de protecție i se potrivesc telefonului tău, mai jos ai un configurator în care poți vedea cum va arăta odată ce alegi carcasa și folia de protecție. 

Ocupă-te și de partea internă a telefonului

Altfel spus, nu este îndeajuns doar să cureți exteriorul telefonului, mai trebuie să te ocupi și de performanțele sale interne. Pentru ca dispozitivul să funcționeze cât mai bine, este necesar să actualizezi sistemul de operare în mod constant (de regulă, te anunță telefonul când e timpul pentru asta), să dezinstalezi aplicațiile pe care nu le mai folosești, dar și să folosești un antivirus care să îți protejeze datele. Sunt măsuri de bază, dar care pot avea un impact semnificativ asupra performanțelor telefonului tău.

Acum că am pus la punct cel mai bun plan pentru curățarea și protejarea telefonului tău, e timpul să te pui pe treabă, ținând cont de toate trucurile despre care ți-am povestit mai sus. Nu te gândi că îți va lua prea mult: în doar câteva minute, telefonul tău va fi din nou în stare impecabilă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda